USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de Johnson sonrası düşüncesince toy 'Demir Leydi' beklentisi

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın siyasal istikbaline müteallik tartışmalar alevlenirken, Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın ismi beklenen reis adayları ortada geçiyor.

İngiltere'de Johnson sonrası düşüncesince toy 'Demir Leydi' beklentisi
30-12-2021 11:24
Londra

Verdiği pozlar ve savunduğu politikalarla "Demir Leydi" lakaplı emektar Başbakan Margaret Thatcher'a müşebbeh Truss'ın koltuğa taşınmak düşüncesince tabanın beraberinde namına şüpheyle icra vekili milletvekillerini de inandırma etmesi gerekiyor.

İngiltere'de 2022'nin siyaseten neşeli geçmesi bekleniyor. Başbakanlıkta müstevli engellemelerinin çiğnendiği Noel partileri, dalan kurallarını ihlal etmekle suçlanan müşterek Muhafazakar Parti milletvekilinin geçmiş bilhassa korunması ve kimi Muhafazakar Parti milletvekillerinin bambaşka işler meydana getirdiği yönündeki haberlerle yıpranan Johnson'ın liderliği sorgulanıyor.

Aşı pasaportuna bağlı düzenlemeye partisinden tahminî 100 milletvekilinin "hayır" oyu verdiği Johnson, yasama kurulu grubu üstünde kontrolü kaybederken, 2019'daki seçimden sıkıntılı müşterek zaferle çıkan şef imajının da bundan sonra aşırı gerisinde. Bu durumu, yalnızca gerilere düşmüş bulunduğu anketler değil, tahminî 2 asırdır Muhafazakarların kazanılmış bulunduğu Kuzey Shropshire'daki aralık seçimin kaybedilmesi de açık açık ortaya koyuyor.

Muhafazakar Partinin pop ismi

Böylesine müşterek politik atmosferde ulu orta beklenen şef adları konuşuluyor. Bunlardan bir tanesi de ilkgüz ayında Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen 46 yaşındaki Liz Truss.

Truss, Muhafazakar Partililerin unsur bulunduğu ve milletvekilleri engelleme partililerin cankulağı izlem etmiş bulunduğu Conservativehome internet sayfası kabilinden sabık ay meydana getirilen ankette yüzdelik 82'lik müşterek sevinme oranını yakalamayı başardı. En andıran rakibi şekilde ikrar edilen Maliye Bakanı Rishi Sunak ise yüzdelik 53'te kaldı.

Truss, Dışişleri Bakanlığı evveliyat Uluslararası Ticaret Bakanı şekilde imzaladığı anlaşmalarla ismini duyurmaya başardı. Her ne derece bu anlaşmaların çoğunun müzakerelerini selefi Liam Fox yapsa da Truss imza törenlerinin fotoğraflarını kişisel içtimai iletişim araçları hesaplarından paylaşarak imajını güçlendirdi.

Demir Leydi'ye öykünüyor

Truss, Uluslararası Ticaret Bakanlığını "Instagram Bakanlığına" çevirmekle suçlansa da bu eleştirilere kulak asmayan müşterek görünüş sergiliyor.

Instagram hesabından kimi bir takım çiftliklerde kuzu yahut buzağı severken, kimi bir takım kendisini tayyare gemisinde ve tank üstünde yayınlayan kimi bir takım de evren başkentlerine ziyaretler karşıcı çelimli eş imajı sağlayan fotoğraflar paylaşıyor. Parlak kırmızı, yalıtım mavisi yahut hardal sarısı giyen, fotoğraflarında İngiliz bayrağının görülmesine bilhassa uyanıklık fail Truss'ın Demir Leydi'ye öykündüğü öne sürülüyor.

Hatta Daily Mail gazetesi, Truss'ın emektar Başbakan'la ayrımsız şeyi yaptığına ilişikli üç tabela yayımladı. Truss ise bunu "tesadüf" niteleyerek geçiştirdi.

Truss'ın yalnızca verdiği pozlar değil politikaları da Thatcher'ı andırıyor. Truss, ceninisakıt vergi, bürokrasinin azaltılması, amme sahasının küçültülmesi ve iştirakçi haklarının azaltılmasını savunuyor, kusursuz anlamıyla başıboş çevre ideolojisine dönüşü ve minimum mutluluk müdahalesini istiyor.

Tabana ileti vermesini biliyor

Eski Sağlık Bakanı Matt Hancock'un haziranda istifa etmesiyle akıcı şekilde en etraflıca müddet fariza karşıcı kabin üyesi bulunan Truss, "dirençli", "azimli" ve "tuttuğunu koparan" bir tanesi şekilde biliniyor.

Truss, Britanya İmparatorluğu dönemindeki biçimsiz muameleler düşüncesince "Artık ki olduğumuz ait defo dilemeyeceğiz." niteleyerek tabana ileti gönderiyor.

Aralıkta akıl kuruluşu Chatham House'da meydana getirilen müşterek toplantıda, "Kim olduğumuzla ve anabolizma ettiklerimizle alım çalım duymanın tarihi geldi. Bizi geride markajcı yükleri atmanın tarihi geldi. Tarihimiz müşterek dört başı mamur şekilde bizi zaman olduğumuz iklim yapar. İngiltere dünyanın en şişman ülkesidir." diyen Truss, sözlerinin kimi kesimlerin tepkisini çekeceğini bilse de Muhafazakarlara seslenmekten arka durmuyor.

Muhafazakar Parti tabanı, Truss'ın "Oxford Üniversitesi mezunu, aşırı fiilen düşlerini gerçekleştirebileceğini keşfeden, solcu ailesinin ideolojik zincirlerini kırmış eğitilmiş ve şimalli kız" imajını da seviyor.

Zorlu müşterek devre bekliyor

Dışişleri Bakanlığının beraberinde Brexit Bakanı David Frost'un 19 Aralık'ta istifasıyla bu rolü de üstelenen Truss'ın olasılı müşterek yarışta ipi göğüslemesi düşüncesince Instagram'dan ışık paylaşmaktan aşırı şimdi fazlasını yapması gerekiyor.

Görece şimdi az zorlukları bulunan müşterek bakanlıktan gelmiş şekilde diplomasinin direksiyonuna sabık Truss'ın ilk önce hal gözleyen sorunlara el atması bekleniyor. Bunlardan ilki, on paralık kuşkusuz İngiltere'nin Brexit sonrası Brüksel'le kurmaya çalışmış bulunduğu istikrarlı toy alışveriş ve bu kapsamda Kuzey İrlanda meselesi.

Artık yalnızca Dışişleri Bakanı değil, İngiltere'nin AB'yle ilişkilerini de geçmiş vasıtasız yönetecek ad bulunan Truss'ın müşterek taraftan Brüksel'le gerilen ilişkileri yumuşatması öteki taraftan Kuzey İrlanda'yı Birleşik Krallık süresince tutaç müşterek yöntem bulması lazım. Truss'ın plebisit evveliyat Brexit karşıtı tarafta toprak alması AB'yle ilişkileri ilerletmede asistan olabileceği değerlendiriliyor. Ancak Kuzey İrlanda'yı Brexit'e karşın AB'yle gümrük donanması süresince markajcı ve Birleşik Krallık'ın arka kalanıyla arasındaki ticareti kontrole yayıncı markajcı protokolün çözümün aşırı hazırlop olması beklenmiyor.

Rusya, Çin, İran ve fırka içi rakipleri

Truss'ın Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimde alacağı gösteriş de politik geleceği düşüncesince şişman ehemmiyet taşıyor. Basın açıklamaları dışında Twitter hesabından olasılı müşterek işgalin "Rusya'ya maliyetinin şişman olacağı" anlamında tonu faziletkâr mesajlar sağlayan Liz Truss kaba müşterek eş icra vekili profili sunuyor. Ama müşterek nehiy yerinde neler yapabileceği şimdilik belirsiz.

Brexit sonrası düzenlilik ve aut politikada Hint-Pasifik alanını ciddiyet noktası durumuna getiren İngiltere'nin Çin politikası, Truss düşüncesince öteki müşterek zahmet sahası olacak.

Tüm bunların beraberinde İran'ın casuslukla suçlamış bulunduğu İngiltere-İran tepme yurttaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in hali da öne çıkan öteki müşterek sorun. 5 yıldan müşterek tomar süredir İran'da tutulan Ratcliffe'in başıboş bırakılmasını sağlaması Truss'a şişman müşterek benek kazandırabilir, hırçın müşterek boyut ise yeterliliğini sorgulatacaktır.

Truss, Başbakanlık koltuğu düşüncesince görevinin getireceği zorlukları göğüslemenin beraberinde beklenen rakiplerinin hamlelerine de erinç ayırmak zorunda.

İngiliz basınına göre, Maliye Bakanı Sunak ve emektar Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Truss'ı olasılı müşterek yarışta sonuç ikiye tutmak düşüncesince anlaşmaya vardı bile.

Parti aktivistleri ortada pop bulunan Truss'ın beklenen önderlik uğrunda milletvekillerini de namına inandırması şart. 2021'i öz yılı yapmayı başaran Truss'ı, toy "Demir Leydi" edinmek düşüncesince uğrunda zinde müşterek sene bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ