USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'deki ankete uyarınca halkın çoğunluğu Brexit'in çirkin gittiği görüşünde

İngiltere'de meydana getirilen birlikte anket, gelişigüzel 10 seçmenden 6'sının Brexit'in çirkin gittiği veya beklediğinden şimdi çirkin gittiği görüşünde bulunduğunu ortaya koydu.

İngiltere'deki ankete uyarınca halkın çoğunluğu Brexit'in çirkin gittiği görüşünde
27-12-2021 19:04
İngiltere

Opinium araştırı şirketi, İngiltere'nin resmi adına Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının ortak numara sene dönümünde The Observer gazetesi düşüncesince 21-23 Aralık'ta 1904 seçmenin katılmış bulunduğu anket yaptı.

Buna göre, 2016'da Birlik'ten infirak yanlısı oy verenlerin yüzdelik 42'si, Brexit'in şu anne derece ne sonuçlandığı dair "olumsuz" düşün bildirdi.

Öte yandan, Brexit destekçilerinin yüzdelik 26'sı sürecin beklediklerinden henüz biçimsiz gittiğini söylerken, yüzdelik 16'sı da filhakika biçimsiz gitmesini beklediklerini ve DOĞRU çıktıkları görüşünü paylaştı.

Ankete katılanların yüzdelik 61'i Brexit'in biçimsiz gittiği veya beklediğinden henüz biçimsiz gittiğini belirtirken, tamamı seçmenin elden yüzdelik 14'ü Brexit'in beklenenden henüz dobra gittiği değerlendirmesinde bulundu.

İngilizlerin yüzdelik 52'si Brexit'in, fiyatlar üstünde menfi tesiri bulunduğu görüşünü paylaşırken, yüzdelik 50'si İngiliz şirketlerinin AB'den dünyalık ithal ika yeteneği ve yüzdelik 42'si de ortak halis muhlis adına ekonomi üstünde biçimsiz tesiri bulunduğunu düşünüyor.

Ayrılma yanlıları, Brexit'in yararları dair "eskiye nazaran henüz kararsız"

Opinium araştırı şirketinden Adam Drummond, ankete dair The Guardian'a icra ettiği değerlendirmede, infirak yanlılarının bundan sonra "Brexit'in yararları dair eskiye nazaran henüz kararsız" olmalarının şaşırtıcılığına dikkati çekti.

Drummond, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi gördüğümüz şey, infirak yanlılarından ehemmiyetli ortak azınlığın, işlerin biçimsiz veya en azından beklediklerinden henüz biçimsiz gittiğini söylemesi. Kalma yanlılarının yüzdelik 59'u 'Kötü gitmesini bekliyordum ve anca de oldu.' derken, infirak yanlılarının elden yüzdelik 17'si 'İyi gitmesini bekliyordum ve anca de bulunduğunu düşünüyorum.' dedi."

AB'de eğleşmek isteyenlerin elden yüzdelik 7'sinin Brexit'in beklenenden henüz dobra gittiğini düşündüğünü kail Drummond, Brexit yanlılarının yüzdelik 26'sının ise beklenenden henüz kötüye gittiği görüşünü paylaştığını bildirdi.

İngiltere'de Brexit Bakanı David Frost istifa etmişti

İngiltere'nin Brexit Bakanı Lord David Frost, AB ile ilişkilerin "uzun vadeli" bulunduğu nedeni öne sürülerek 19 Aralık'ta istifa etmişti.

Frost, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a gönderilmiş bulunduğu mektupta 2,5 sene süresince AB ile müzakerelere önderlik ettiğine dikkati çekmiş, bu müddet içinde İngiltere'ye dünya adına özgürlüğünü ve bağımsızlığını arka kazandırdıklarını ve Birlik'le toy alım satım ihdas periyodunu başlattıklarını belirtmişti.

Brexit'in bundan sonra sağlandığına ayraç fail Frost, hükümetin önündeki zorluğun ise AB'den ayrılığın getirmiş bulunduğu fırsatlardan faydalanma konusu bulunduğunu anlatım etmişti.

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'da meydana getirilen AB referandumunda yüzdelik 48'e dirlik yüzdelik 52 ile Brexit sonucu alınmıştı. Birleşik Krallık, AB'den yöntemince 31 Ocak 2020'de ayrılmıştı. Taraflar 31 Aralık 2020 evveliyatına derece intikal süreci uygulamış, bu müddette Birleşik Krallık AB kurallarına dair kalmayı sürdürmüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ