USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere’den Ukrayna’ya 300 milyon poundluk askeri destek paketi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, videokonferans eliyle Ukrayna parlamentosuna icra ettiği hitabında, Ukrayna'ya 300 milyon poundluk askeri destek paketini duyurdu.

İngiltere’den Ukrayna’ya 300 milyon poundluk askeri destek paketi
03-05-2022 19:03

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılar bitmeme ederken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, videokonferans kanalıyla Ukrayna parlamentosuna seslenme etti. Ukrayna parlamentosuna seslenme etmenin kendisi düşüncesince şişman birlikte değer bulunduğunu dile getiren Johnson, “Gün geçtikçe tertemiz Ukrayna halkının dair füzeler ve bombalar yağmaya bitmeme ediyor. Harika ülkenizin güneyinde ve doğusunda Putin, Ukrayna memleketlerini kabul kılmak ve elinde avlamak düşüncesince yasadışı kampanyasına bitmeme ediyor. Askerlerinin bundan böyle ne yaptıklarını yabancısı kazanmak amacıyla birlikte mazereti yok. Savaş suçları işliyorlar ve vahşetleri art istifa kılmak mecburiyetinde kaldıkları rastgele yerde ortaya çıkıyor. Bucha'da, Irpin'de Gostomel'de ve maada nice yerde gördüğümüz gibi” dedi.

Rusya'yı Ukrayna'da işlediği harp suçlarından mesul avlamak düşüncesince İngiltere'nin elinden mevrut rastgele şeyi yapacağını vurgulayan Johnson, “Devam fail belirsizlik, bulut ve şek acilen bugün size birlikte mesajım var. Ukrayna kazanacak, Ukrayna engellenmeyen olacak. Size hastalık değerli olacağınıza inandığımı söylüyorum” dedi.

“Askeri uzmanların rastgele birinin ağız ağıza yanıldıklarını kanıtladınız”

Rusya'nın yanlış hesaplar kararı özlem birlikte günah yaptığını aktaran Johnson, birtakım kesimlerin Ukrayna'nın başkenti Kiev'in eyyam süresince düşeceğini söylediklerini hatırlatarak, “İnsanlar Vladimir'i aradılar ve ona ülkeden sakıncasız birlikte depar belgesi önerdiler ve o dedi ki faydalı teşekkürler. Bugün, Ukrayna'nın düşeceğini kail askeri uzmanların rastgele birinin ağız ağıza yanıldıklarını kanıtladınız” dedi.

“Putin'in yenilmezliğine müteallik bulunan söylence boşa çıktı”

Putin'in yenilmezliğine müteallik bulunan efsanenin Ukrayna çeşidinden boşa çıkarıldığını aktaran Johnson, “Askeri tarihin ve ülkenizin en anıtsal bölümlerden birtanesini yazdınız. Putin'in harp makinesinin sanki gönül rahatlığı konulmaz gücü, Ukrayna'daki vatanseverlik ve dünya sevgisi ile kırıldı. Bu, Ukrayna'nın doğacak nesiller düşüncesince unutulmayacak ve anlatım edilecek bulunan en iyi anlarından. Çocuklarınız ve torunlarınız, Ukraynalıların dünyaya, birlikte saldırganın sert kuvvetinin, engellenmeyen olmaya azimli birlikte halkın ahlaki gücüne gönül rahatlığı tek bilinçlilik tabir etmediğini öğrettiklerini söyleyecekler” dedi.

Johnson'dan Putin'e otokrat benzetmesi

Putin'in otokrat namına nitelendiren Johnson, “Sadece birlikte otokratın yapabileceği devasa hatayı yayma ettiniz. Bir reis korkuyla yönettiğinde, seçimlere alavere dalavere karıştırdığında, eleştirmenleri hapse attığında, medyayı susturduğunda ve hemen dalkavukları dinlediğinde, gücünün sınırı olmadığında İşte o devir trajik yanlışlar yapar” ifadelerini kullanarak, “Bir otokrat kurumları bile bile namevcut ettiğinde, güçlüymüş amacıyla görünebilir ve ayrıca birtakım insanoğlu buna inanabilir, fakat kendisi ve ülkesi düşüncesince karabulut tohumları ekiyor” dedi.
Her 4 Ukraynalıdan minimum 1'inin konutlarını ayrılma ettiğini aktaran Johnson, Ukraynalı evlatların ise 3'te 2'sinin dünya süresince yahut apayrı birlikte yerde sığınmacı konumunda olmasını ise özlem birlikte asıl namına nitelendirdi.

Johnson'dan Kırım itirafı

Rusya'nın 2014'de Ukrayna'ya ilişkin Kırım'ı yasadışı halde ekleme etmesini mevzusuna yer veren Johnson, Ukrayna hâlâ önceki engelleme edildi, Kırım Ukrayna'dan alındığında ve Donbass'ta harp başladığında asıl şu ki neler bulunduğunu derk kılmak düşüncesince aşırı geç kaldık. O devir Vladimir Putin'e gönül rahatlığı uygulamamız müstelzim yaptırımları şişko namına uygulamayı başaramadık. Aynı hatayı gine yapamayız” dedi.

İngiltere Kiev Büyükelçiliğini baştan açıyor

Johnson, “Sizin dostunuz olmaktan alım çalım duyuyoruz. Büyükelçimiz Melinda Simmons'ın büyükelçiliğimizi baştan ayırmak düşüncesince Kiev'e döndüğünü söylemekten alım çalım duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İngiltere'den Ukrayna'ya roket ve uçaksavar desteği

İngiltere'nin Ukrayna'ya 300 milyon poundluk askeri destekte bulunacağını duyuran Johnson, “Önümüzdeki haftalarda, size Brimstone gemisavar füzeleri ve Stormer uçaksavar sistemleri göndereceğiz. Sivilleri atılım altındaki bölgelerden boşaltma kılmak ve yetkilileri arkalamak düşüncesince zırhlı vasıtalar sağlıyoruz. Bugün İngiltere hükümetinden, şehirlerinizi bombalayan topçuların yerini saptayacak radarlar, kuvvetlerinize bitirme düşüncesince ciddi ağırlık dronları ve binlerce geceleyin fikir aleti da engelleme kazanmak amacıyla bütün 300 milyon poundluk dünkü birlikte destek paketini duyuruyorum” dedi.

Ukrayna'ya silah, finansman ve insancasına iane sağlamaya bitmeme edeceklerini aktaran Johnson, “Ukrayna halkının kahramanlığına ve lideriniz Vladimir Zelenskiy'nin cesaretine baktığımızda, Ukrayna'nın kazanacağını biliyoruz. İngiltere, özgür, hükümran ve ari birlikte Ukrayna'yı baştan ihdas kılmak düşüncesince elinden mevrut rastgele şeyi yapacak” dedi.

“Ortak birlikte doğacak ve idealler düşüncesince savaşıyoruz”

Johnson'a teşekkürname fail Zelenskiy ise, “Öncelikle İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a ve topu topu İngiliz halkına maruz desteklerin gerisinde durduğu düşüncesince teşekkürname kılmak istiyorum. 8 Ekim 2020'de ülkelerimiz mühim eş oldu. 24 Şubat 2022'de ortaklığımızın kağıt üstünde olmadığını kanıtladılar. Ortak birlikte doğacak ve idealler düşüncesince savaşıyoruz. Rusya'nın kusursuz ölçekli harp duyuru etmesinden ve iyi Ukrayna topraklarımızı engelleme etmesinden buyana az hâlâ 10 hafta geçti. Bu müddet zarfında, Ukrayna ve İngiltere ortaklıktan aşırı arkadaş ve dostça davrandı. Bu laflar nevaziş değil, naziklik değil hemen gerçek. Her devir yazışma halindeyiz. İngiltere çeşidinden hemen diyalog ve desteğin beraberinde Ukrayna'yı, Rus işgalcilerden koruyucu ordumuz düşüncesince tabanca ve donatı desteğini topu topu ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmayacağım. Saldırganlara rastgele devir dünkü sürprizlerimiz olsun” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ