USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İnsan hakları örgütlerinden, Arakanlı Müslümanların liderlerinden Ullah'ın öldürülmesine tepki

İnsan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanların (Rohingya) liderlerinden Mohib Ullah'ın Bangladeş'in güneyindeki ortak sığınmacı kampında silahlı kişilerce öldürülmesiyle ilişik tetkik başlatılması çağrısında bulundu.

İnsan hakları örgütlerinden, Arakanlı Müslümanların liderlerinden Ullah'ın öldürülmesine tepki
01-10-2021 14:06
Ankara

İnsan Hakları İzleme Örgütünün Güney Asya Direktörü Meenakshi Ganguly, meydana getirdiği açıklamada Arakan topluluğu düşüncesince ehemmiyetli neva namına vasıflandırılan Mohib Ullah'ın, Arakanlı Müslümanların yaşamları ve gelecekleriyle ilişik kararlarda uydurma sahibi olma hakkını değme devir savunduğunu belirtti.

Ganguly, Mohib Ullah'ın öldürülmesinin kamplarda hürriyet ve şiddete erinç sesini yükseltenlerin erinç karşıya kalmış olduğu risklerin bariz işareti bulunduğunu tabir etti.

Uluslararası Af Örgütü bu suikastın aydınlatılması düşüncesince tetkik başlatılması çağrısında bulunarak, Bangladeş'ten ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliğinden yetkililerin, aktivistler ve insanca iane personelleri da müdahale kamplardaki şahısların korunmasını bildirmek düşüncesince baş başa emek vermesi icap ettiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Arakanlı Müslümanların liderlerinden Ullah'ın silahlı kişilerce öldürülmesinden sıkıntı duyduğunu belirterek, bu suikastın aydınlatılması düşüncesince tetkik başlatılması çağrısında bulunmuştu.

Beyaz Saray'a çağırma edilen ve BM İnsan Hakları Konseyinde mütekellim Mohib Ullah, Arakanlı Müslümanların en faziletkâr profilli savunucularındandı.

Arakanlıların problemlerini dünyaya duyurmaya etkin Ullah'ın, Bangladeş'teki sığınmacı kamplarında cinayet, atak ve kundaklama kabilinden hadisat dair arsıulusal araştırmacılara bilgelik sağlamış olduğu biliniyordu.

İnsan Hakları İzleme Örgütünün sitesinde arazi meydan haberde, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki Kutupalong Kampı'nda Arakan Rohingya Barış ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Mohib Ullah'ın öldürülmüş olduğu bildirilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ