USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran büyüklük televizyonu gösterilerde ölenlerin sayısının 35'e ulaştığını açıkladı

İran'da 22 yaşındaki müşterek kadının gözaltına alındıktan sonradan yaşamını kaybetmesinin arkası sıra başlamış olan gösterilerle ait yetkililer değişmez geberik sayısını açıklamazken, mevki televizyonu şu anne denli 35 bireyin yaşamını kaybettiğini duyurdu.

İran büyüklük televizyonu gösterilerde ölenlerin sayısının 35'e ulaştığını açıkladı
24-09-2022 09:59
Ankara

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" yerine bildik İrşad devriyeleri çeşidinden gözaltına alındıktan sonradan komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de hayatını yitirmesi dair başlamış olan gösteriler, toplumsal medyada paylaşılan görüntülere gereğince ülkenin nice il, kaymakamlık ve nahiyesine yayıldı.

İranlı yetkililer gösteriler esnasında yaşanmış olan dirilik kayıplarıyla ilgilendiren kupkuru birlikte bilim vermese de mutluluk televizyonunun haberinde, resmi sıfır sayılara gereğince şu anne derece hadisat esnasında aralarında asayiş güçlerinin de bulunduğu 35 ferdin hayatını yitirdiği aktarıldı.

Haberde kesme geberik sayısının resmi makamlar çeşidinden açıklanacağı kaydedildi.

Ne olmuştu?

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" yerine bildik İrşad devriyeleri çeşidinden gözaltına alındıktan sonradan komaya girerek hastaneye kaldırılan Emini'nin 16 Eylül'de hayatını yitirmesi ülkede infiale kere açmıştı.

Tepkiler dair Tahran polisinden meydana getirilen açıklamada, İrşad devriyesinin Emini'yi birlikte saatlik "brifing" düşüncesince karakola götürdüğü, dinç kadının burada ani bilincini kaybetmesi ve his hastalığı yaşaması dair hastaneye irsal edilmiş bulunduğu belirtilmişti.

İran mutluluk televizyonunda gösterilen görüntülerde de Emini'nin kolluk merkezine getirildikten ve birlikte görevliyle konuştuktan sonradan ani fenalaşarak yere düşmüş bulunduğu görülüyor.

Sosyal iletişim araçları kullanıcıları ise polisin, dinç kadının "aniden" bilincini kaybetmiş bulunduğu yönündeki açıklamasını reddederek, Emini'nin kolluk merkezine getirilmeden ilk darbedildiğini öne sürüyor.

Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentinde planlı cenaze merasimi daha sonra Tahran ve ülkenin batısındaki şehirlerde protestolar başlamıştı.

Şu anne derece Tahran, Senendec, Kerec, Tebriz, Meşhed, Kiş, Kirman, Yezd, Reşt, Bender Abbas, Abadan, Kirmanşah, Erdebil, İsfahan, Urumiye, Kazvin, Zencan, İlam, Mazenderan, Hemedan özellikle iktisap etmek kıl payı nice kentte gösteriler düzenlendi. Birçok noktada eylemciler ile asayiş güçleri ortada alevlenmiş çatışma yaşandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ