USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi, ülkesinin çekirdeksel görüşmelerdeki duruşundan ödünleme vermeyeceğini söyledi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi çekirdeksel anlaşmanın canlandırılmasına bağlı müzakerelerde ülkesinin muhik ve mantık duruşundan ödün vermeyeceğini tabir ederek, "ABD yönetiminin maksimum edisyon politikasından vazgeçmesi gerektiğini" söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, ülkesinin çekirdeksel görüşmelerdeki duruşundan ödünleme vermeyeceğini söyledi
13-07-2022 14:04
Tahran

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine gereğince Cumhurbaşkanı Reisi, hükûmet merkezi Tahran'da planlı kabin toplantısında gündeme ilişikli mevzuları değerlendirdi.

Washington yönetiminin, İran'ın çekirdeksel barışma haricinde talepler öne sürdüğü ve bundan dolayı çekirdeksel görüşmelerin yeteneksiz olduğuna değgin açıklamalarının akilane olmadığını tabir fail Reisi, "İran 5+1 ve 4+1 ile meydana getirilen müzakerelerde değme devir mantık akıntı etmiş ve akıllıca taleplerini ortaya koymuştur. Müzakere ekibimiz bugün bile barışma çerçevelerinin haricinde rastgele birlikte talepte bulunmamıştır." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, çekirdeksel anlaşmanın canlandırılmasına ilişikli müzakerelerde ülkesinin yerinde ve mantık duruşundan ödünleme vermeyeceğini dile getirerek, "ABD yönetiminin realist akıntı yazar maksimum bası politikasından vazgeçmesi gerektiğini" tabir etti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu ziyareti özellikle edinmek az daha Amerikalı yetkililerin semt ülkelerine meydana getirdiği ziyaretlere ayraç fail Reisi, "Bu ziyaretler, Siyonist rejimin (İsrail) konumunu pekitmek ve bu rejimin kimi ülkelerle ilişkilerini normalleştirmek düşüncesince yapılıyorsa da onların çabaları Siyonistlere asayiş kazandırmayacaktır." diyerek konuştu.

Ülkesinin bölgedeki kâffesi gelişimleri yakından izlediğini kail Reisi, "Amerikalılardan bizlere ileti ulaştıranlara, İran'ın arazi bütünlüğüne huzur yapılacak en küçük birlikte hareketin azimli tepkimizle karşılanacağını defaatle ilettik." ifadelerini kullandı. ​​​​​​​

Nükleer müzakerelerin noktayı ve tarihi geçenlerde belirlenecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de Tahran'da düzenlemiş olduğu haftalık basın toplantısında gündeme ilişikli değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesine muteber ambargonun kaldırılması düşüncesince meydana getirilen çekirdeksel müzakerelerle ait Tahran'ın mesajının belirgin bulunduğunu kaydeden Kenani, anlaşmazlıkları halletmek düşüncesince aşırı cepheli diplomatlık sürecine ilişikli olduklarını söyledi.

"Mevcut vaziyetten Amerika hükümeti sorumlu"

Kenani, müzakerelerin ileti alışverişi eliyle eskisi kabilinden bitmeme ettiğini belirterek, "ABD'nin hepsi İran'a atma politikası atıl ve faydasızdır. Mevcut vaziyetten Amerika hükümeti sorumludur." açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakareci Ali Bakıri ile Avrupa Birliği (AB) Başmüzakerecisi Enrique Mora'nın görüşmelerinin bitmeme ettiğini kaydeden Kenani, müzakerelerin noktayı ve devrinin açıklanmamasının görüşmelerin bittiği anlamına gelmediğini söyledi.

Kenani, müzakerelerin devamına ilişikli iletişimin sürdüğünü tabir ederek, "Müzakerelerin tarihi ve noktayı geçenlerde belirlenecektir." diyerek konuştu.

"Önümüzdeki günlerde Tahran'a ehemmiyetli ziyaretler olacak"

Kenani, gelecek günlerde yandaki yurt ve semt liderlerinden Tahran'a ehemmiyetli ziyaretlerin olacağını bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Temmuz'da gerçekleştireceği Tahran ziyaretine yer veren Kenani, üç yurt ortada aşırı dobra ilişkilerin bulunduğunu dile getirdi.

İranlı Sözcü, "Üç ülkenin düet ve üçgen çerçevede teşrikimesai düzeyini belirgin bariz çoğaltma anlamında müspet birlikte iradesi var, gelecek günlerde müspet birlikte ilişkiye delil olacağız." dedi.

İran-Suudi Arabistan görüşmeleri

İran ile Suudi Arabistan ortada Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana getirilen görüşmelere de yer veren Kenani, sonucun rüya donör bulunduğunu ve dü yan ortada görüşmelerin bitmeme etmesi anlamında birlikte arzu bulunduğunu aktardı.

Kenani, "Önümüzdeki görüşmede konkre birlikte etap atılmasını umuyoruz. Irak, İran ve Suudi Arabistan'ın siyasal iradesiyle birlikte ahir görüşmede elan dobra şeyler göreceğimizi düşünüyorum." biçiminde konuştu.

İran ile Afganistan arasındaki bitim güvenliği

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, çekirdeksel müzakerelerin devamına ilişikli iletişimin sürdüğünü belirterek, "Müzakerelerin tarihi ve noktayı geçenlerde belirlenecektir." dedi.

Kenani başkaca İran ile Afganistan arasındaki bitim güvenliği mevzusuna da değindi.

İran ile Afganistan makamları arasındaki iletişimin sürdüğünü kaydeden Kenani, biraz volta eş bitim komitesi görüşmeleri yapıldığını ve değme dü tarafın da bitim iş birliğini tevsi üzerine birlikte iradeye ve müspet görüşe cemaat bulunduğunu aktardı.

İranlı Sözcü sonuç namına İran-Afganistan bitim güvenliğinin, ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından da ehemmiyetli bulunduğunu laflarına ekledi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ