USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İranlı modacı hamız saldırısına uğrayan hanımları manken kendisine çalıştırıyor

İranlı modacı Amen Hademi, hamız saldırısına uğrayan hanımları çalıştırarak onlara dayanaklık etmek oluyor.

İranlı modacı hamız saldırısına uğrayan hanımları manken kendisine çalıştırıyor
13-09-2022 12:03
Tahran

İran’da rastgele sene aşırı sayıda avrat hamız saldırısına uğruyor. Nedenleri ve eşhas değişse de saldırılardaki asliye misyonun kadının güzelliğini elinden alıp onu camianın dışına kakmak bulunduğu değerlendiriliyor.

Anlaşamayan eşler, evliliğe dahil fail aileler, hesapları burun kıvırılan patronlar, dünyaevi teklifi reddedilen çoluk çocuk ve hâlâ nice aktif fiil öne sürülse de saldırganların hedefinin bire birlikte çerçevede bulunduğu belirtiliyor.

Saldırıya uğrayan bayanların rehabilitesi düşüncesince mutluluk ve çıplak maşer kuruluşları muhtelif planlar yaparken mağdurlara dayanak noktası olmaya etkin aşırı sayıda yurttaş da bulunuyor.

Asit saldırısına uğrayan hanımlara ferdî dayanak noktası olmaya ve farkındalık yaşama geçirmeye çalışanlardan birisi de başşehir Tahran’da giysi dizaynı önleyen Amen Hademi. Modacı Hademi, iş durumunda biçim mankenler namına hamız saldırısına uğrayan hanımları çalıştırıyor.

Kadının "dış güzelliğinin ötesinde birlikte güzelliğe erbap olduğuna" inandığını dile getiren Hademi, asitli saldırının failinin, kurbanı şekilde görmüş bulunduğu kadının güzelliğini kendisince elinden edinmeyi hedeflediğini tabir etti.

Hademi, saldırganın bu biçimde hanımı eve hapsedeceğini düşündüğünü belirterek, “Asit saldırganı, bu eylemiyle hanımı eve hapsedebileceğini sanabilir fakat tığ hamız saldırısına uğrayan o hanımı biçim şekilde kullanıyoruz.” dedi.

"Toplumsal farkındalık amaçlıyoruz"

Toplumsal birlikte farkındalık oluşturarak kurbanların yaşama baştan bağlanmasına iane etmeye mücahede ettiğini aktaran Hademi, mağdurları çalıştırarak asitli saldırılara birlikte yanıt özgülemek istediğini ve derisi yansa güçlü birlikte kadının camianın dışına itilemeyeceğini açıklamak istediğini vurguladı.

Meslektaşlarının çoğu kez biçim çalıştırdıklarını hatırlatan Hademi, şunları kaydetti:

"Herkes biçim bayanların derinlemesine boylu, 34 yahut 36 gövde ve alkan tende olması gerektiği üzere düşüncelere sahip. Yani biçim bulunan rastgele hanımdan bazısı görk beklentileri var. Biz hamız saldırısına uğrayan hanımları biçim şekilde çalıştırıyoruz. Bu biçimde kadının varlığının elleme bulunduğunu söylüyoruz. Asit saldırganı onun derisini yakarak kadının elindeki güzelliği alamaz. Dış güzelliğini kaybeden birlikte avrat gine de toplumsal ve kültürel ilişkilerine bitmeme edebilir.”

Projesini “Başlangıç” diyerek adlandıran Hademi, alkan elbiseleri yeğleme etmesinin sebebini ise şöyleki açıkladı:

“Çünkü alkan giysi baştan hayatın başlangıcı olabilir. Beyaz rastgele şeyin giriş sembolüdür. Bu sebeple beyaz, suçsuz ve suçsuz olmanın nişanıdır. Beyaz renk, tamamı renkleri kapsadığı düşüncesince doğruluk ve tarafsızlığı ortaya koymaktadır.”

"Proje aşırı elleme karşılandı"

Hademi'nin iş durumunda modellik önleyen Masume Atayi de kocasından boşandıktan 2 sene sonra, barışmayı reddettiği düşüncesince emektar kayınpederinin saldırısına uğradığını söyledi. 12 sene ilkin uğramış bulunduğu hamız saldırısında müşahede duyusunu kaybeden Atayi, kestirmece 4 sene ilkin Hademi’nin projesiyle tanıştığını ve projede toprak aldığını aktardı.

Atayi, geçmiş ilkin projenin toplumda nite karşılanacağını kestiremediğini fakat hâlâ sonradan aşırı elleme tepkiler aldığını tabir ederek, “Bu projenin elden simgesel olacağını ve toplumda mevcud modellik anlayışından değişik birlikte iş yapacağımızı düşünüyordum. Benim üzere saldırıya düçar hanımlar düşüncesince farkındalık kurmak istiyorduk. Ancak plan aşırı elleme karşılandığı düşüncesince bu projede toprak almaya bitmeme ediyorum.” dedi.

Leyla Karibpur ise 4 sene ilkin çalışmış bulunduğu iş yerinin uğrunda asitli saldırıya uğradığını bildirdi. Saldırının nedenini dört dörtlük öğrenemediğini özetleyen Karibpur, elden hesapta bulunabildiğini belirtti.

Çocukluğundan bu yana biçim iktisap etmek istediğini, ailesinin de namına dayanak noktası verdiğini dile getiren Karibpur, “Hademi doğurgan bana modellik öneri etti, ego de onama ettim. Halk biçim şekilde benim yüzümü hâlâ onama etmedi. Ancak ego bu ahacık değerli iktisap etmek düşüncesince elimden geleni hazırlamaya çalışıyorum.” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ