USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Bankası'na Sardis Ödülleri’nde 17 ödül birden

İş Bankası, Sardis Ödülleri'nde, Türkiye'nin iş hayatında eşey eşitliğine ait envestisman fonu bulunan “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu” ile iri ödüle müstahak görüldü. Banka, ayrıca, “Yılın En İnovatif Finansal Kuruluşu”, “Yılın Finansal Teknoloji

İş Bankası'na Sardis Ödülleri’nde 17 ödül birden
01-10-2021 20:45

İş Bankası, para sektöründeki yenilikçi projeleri ve marketing başarılarını mükâfatlandırmak kıl payı planlı Sardis Ödülleri'nde, Türkiye'nin iş hayatında eşey eşitliğine alakadar envestisman fonu bulunan “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu” ile ödüle müstahak görüldü. Banka, ayrıca, “Yılın En İnovatif Finansal Kuruluşu”, “Yılın Finansal Teknolojileri En Yenilikçi Kullanan Kuruluşu”, “Yılın En Sorumlu Finansal Kuruluşu” ödüllerinin de sahibi oldu.

Sardis Ödülleri'nde vezneci sürdürülebilirlik, içtimai sorumluluk, mali teknolojiler, girişimcilik, bileşimli zeka sahalarında yaşama geçirdiği projelerle 4 iri ödül, 8 Altın Sardis, 5 Gümüş Sardis edinmek kıl payı mecmu 17 ödül aldı. Ödül törenine İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Yalçın Sezen ve Ebru Özşuca katıldı.

Törende mütekellim Yalçın Sezen, Türkiye'de para piyasasının inovasyon, pazarlama, adanmış ve sayısal inkılap hikayelerinde mürşit ve yenilikçi çalışmalarıyla dünyaya kalıp bulunan değerli bir başarım sergilediğini vurgulayarak, şöyleki konuştu: “Bankada ‘iki elli' kombinezon dediğimiz bir anlayışa sahibiz. Bir elimizle bugünün gereklerini, dengelem sorumluluklarımızı hesabına getiriyoruz. Diğer elimizle ise geleceğe müteveccih çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem bugünü bununla beraber geleceği beraberce yönetiyoruz. Biz bu anlayışı derinliğine zamandır sürdürüyoruz. Koşullar ne derece kavi olursa olsun bizim geleceğe müteveccih yaptığımız icraat durmuyor, durmayacak. Sardis'te aldığımız ödülleri, bu anlayışımızın elleme bir kararı ve akıllıca yolda ilerlediğimizin işareti namına görüyorum".

“Bin 200 yatırımcının katılmış olduğu Fonun büyüklüğü 23 milyon TL'ye ulaştı”
Ebru Özşuca da törendeki konuşmasında, kazançlı yaşamda bayanların henüz bir tomar bedel oluşturmasının önünü açmak, bayanların istihdam ve yönetimde henüz bir tomar gır sahibi olmalarına olanak verecek kontrolleri müzaheret etmek kıl payı yaşama geçirdikleri ve Sardis kabilinden iri ödüle müstahak tanıdık “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu”na bağlı şunları söyledi: “Kuruluşundan beri bayanların ekonomideki yerini destekleyen bir tatlı cereyan fail bankamızda, okazyon eşitliği kurumsal kültürümüzün aslını oluşturuyor. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (WEPs) hazımlı bir kurumuz ve bayanların işgücüne katılmaları, yönetimde gır sahibi olmalarını önemsiyoruz. Fona geçmiş yatırımı 10 milyon TL ile kılıç yaptık. Çok endamsız müddette bin 200 yatırımcının Fon'a alınması ve Fon büyüklüğünün ahit 23 milyon TL'ye ulaşması, hanımlara okazyon eşitliği sağlayıcı firmaların desteklenmesi uğrunda bizi başkaca umutlandırdı".

Kadınların iş hayatına denktaş bir halde müdahale olması temasına alakadar “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu”, Bankanın iştiraki İş Portföy Yönetimi A.Ş. ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (KOÇ-KAM) iş birliğiyle, 2021 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yatırımcılara sunuldu. İstihdamda hanımlara henüz aşırı ve eşitlikçi bir halde toprak açan, bayanların yönetimde gır sahibi olmasını önemseyen firmaların diyar içi katılma paylarına envestisman önleyen Fon'dan elde edilmiş gelirin yarısının KOÇ-KAM ile yapılacak araştırmalara ve bursiyerlere aktarılması; böylece eş araştırmalarının geliştirilmesi ve eş liderliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Fon'a müdahale edilen firmaların seçiminde hile kurulunda minimum bir eş organ bulundurma, yönetiminde değişmeyen donör pozisyonda eş hoşgörülü bulundurma, KOÇ-KAM danışmanlığı kapsamında açılan başka bölüt açıkça bilgilerin içeriğini terazi kıl payı kriterler dikkate alınıyor. Kadın etkin oranının Türkiye averajının üstünde olması, eş iş hayatı dengesinin gözetilmesi, eşey eşitliği ve denktaş sevap politikalarının benimsenmesi, işe alıntı süreçlerinde eşitlikçi yaklaşımın benimsenmesi, maşeri eşey eşitliği planlarına dayanaklık etmek sağlanması KOÇ-KAM kabilinden belirlenen ölçütlerden kimilerini oluşturuyor. İş Bankası, Fon'dan elde etmiş olduğu kaynak yönetimi gelirinin yüzdelik 50'sini “KOÇ KAM UNESCO Kürsüsü-İş Bankası Kadın Araştırmaları ve Kadın Liderliği” Burs Programı'na bağışlayacak.

Bu sene üçüncüsü meydana gelen Sardis Ödülleri'nde planlar 4 anne iç kulak ve 14 kategoride incelendi. Projeler, para piyasasının fevk dozaj yöneticileri, akademisyenler ve araştırmacılardan oluşan hakem heyeti kabilinden projenin ciddi düşüncesi, verilen çözüm, elde edilmiş neticeler ve hedeflenen başarıya kavuşması kriterleri çerçevesinde değerlendirildi.

Sardis 2021'de bankanın ödülleri ise şöyle:

Sardis Büyük Ödülü ‘'İş Portföy İş'te Kadın''
Yılın En Sorumlu Finansal Kuruluşu
Yılın Finans Teknolojilerini En Yenilikçi Kullanan Kuruluşu
Yılın En İnovatif Kuruluşu
Altın Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Satranca Desteğimizin 15. Yılı"
Altın Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu"
Altın Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Geleceğe Orman"
Altın Sardis: Diğer Yenilikçi Teknoloji Kullanımları kategorisinde "İmeceMobil"
Altın Sardis: Veri Kullanımı kategorisinde "Dataroid Dijital Analiz Platformu"
Altın Sardis: Yapay Zeka Kullanımı kategorisinde "Anında Kredi Tahsis"
Altın Sardis: İnovatif Hızlandırma Ve Kuluçka Programları kategorisinde "Workup Girişimcilik Programı"
Altın Sardis: Müşteri Deneyimi Ve Etkileşimi kategorisinde "Dijital Analiz ve Aksiyon Platformu Dataroid"
Gümüş Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Geleceğe Orman"
Gümüş Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Doğaya elleme icra vekili kartlar"
Gümüş Sardis: Dijital Pazarlama kategorisinde "İşCep"
Gümüş Sardis: Yapay Zeka Kullanımı kategorisinde "Maxi"
Gümüş Sardis Müşteri Deneyimi Ve Etkileşimi kategorisinde "Maxi - Çağrı Merkezi Entegrasyonu "

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ