USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Bankası’ndan çiftçilere sulama desteği

İş Bankası, Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) iş birliğiyle ortak güven kampanyası başlattı. Kampanya ile çiftçilerin basınçlı sulama sistemleri kurulumu ve yenilenmesinde 60 ayak tabanı derece vade, yılda 1 kez ödemeli namına plan ücretinin yüzdelik 100'üne de

İş Bankası’ndan çiftçilere sulama desteği
08-12-2021 16:00
08-12-2021 16:00

Tarım, şehir ekonomilerinde en kritik, hayati sektörlerin başlangıcında geliyor. Sürdürülebilir, güvenli, ek kıymetli müşterek tarımsal üretime finansal, dijital, tarımsal ve ekolojik yönlerden korumak bu anlamda iri ehemmiyet taşıyor. Desteğin müşterek parçasını da çiftçilerin gereksinimlerine akıllıca mali analizör ve mekân dostu maliyet azaltıcı icraat sunulması oluşturuyor. Günümüzde bundan böyle tarımsal sulamada basınçlı sulama sistemleri kabilinden eşme ve erke kullanımını yönetmeye, üründe nitelik ve verimliliği artırmaya müteveccih analizör öne çıkıyor. Ürün ve yer özelliklerine layıkıyla farklılaşabilen bu sistemler, yetiştirici özelinde dikici işi planlar oluşturularak yaşama geçiriliyor. Türkiye İş Bankası, BASUSAD ile gerçekleştirdiği teşrikimesai ile basınçlı sulama sistemleri dair çiftçilere dayanak noktası sunuyor. Banka, bu çerçevede basınçlı sulama sistemlerinin kurulması ve yenilenmesinin finansmanı amacıyla 60 taban derece vade, yılda 1 kat ödemeli kendisine plan ücretinin yüzdelik 100'üne derece güven imkânı sunuyor. Kredi başvuruları, BASUSAD üyesi üretici/satıcı şirketlerin yanında isbank.com.tr'den yahut bankanın şubelerinden alınabiliyor.

Ayrıca isbank.com.tr'ye dahil olan ‘Sulama Sistemi Hesaplama Aracı' ile İş Bankası alıcısı olsun yahut olmasın kâffesi çiftçiler, yayılmış kendisine makbul basınçlı sulama sistemlerinin plan maliyetini hesaplayabiliyor. Kampanyadan faydalanan 100 üreticiye 100 skor İmeceMobil sulama tavsiyesi de parasız kendisine verilecek.

“Hem akıllıca analizör sunuyor aynı zamanda tarımın istikbaline envestisman yapıyoruz”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, tekstilden kimyaya, gıdadan akaryakıta sağlam baş döndürücü bu sektörün hammadde gereksinimlerini karşılayan tarımın şehir ekonomisi düşüncesince taşımış olduğu ciddiyete aksan yaptı. Şimşek, tarımın desteklenmesinin hemen ekincilik üretiminin finansmanı ile değil, tarladaki üreticiden sayısal dönemin gereklerine akıllıca tarımsal icraat yazanlara derece açık müşterek yelpazede ele katılması icap ettiğini anlatım etti.

Sürdürülebilir, emniyetli ve ek kıymetli müşterek tarımsal üretimin finansal, dijital, tarımsal ve ekolojik yönlerden desteklenmesiyle ülkemize ve dünyaya konuşu değerin baş döndürücü henüz ötesinde ulama sağlandığının altını çizen Şimşek, “Biz bu bilinçle müşterek taraftan üreticilerin ve üreticileri çevreleyen ekosistemin gereksinimlerine akıllıca analizör sunuyoruz. Diğer taraftan da tarımın sonsuz gelişme göstermesi düşüncesince sayısal ekincilik uygulamaları özellikle kazanmak üzere, tarımın istikbaline müteveccih yatırımlar yapıyoruz. BASUSAD ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle, akıllıcasına ve durumunda eşme kullanımıyla üretimdeki gümrahlık ve standardını artırmak, erke maliyetlerini dökmek isteyenlere seslenme ediyoruz” niteleyerek konuştu.

“Tüm paydaşlarımızla el ele vererek sürdürülebilir tarımı beklenir kılabiliriz”
BASUSAD Genel Sekreteri Nuri Göktepe de global ısınmaya ilişkin kendisine hava değişikliğinin neticelerinden birinin tarımsal yağışsızlık tehlikesi olduğuna özen çekti. Tüketilen suyun kısaca dörtte üçünün tarımsal sulamada kullanıldığını ve tarımsal sulamanın kısaca dörtte üçünün yüzdelik elli su israfına tarz açan ‘vahşi sulama' ile yapıldığını aktaran Göktepe, "Suyun velut kullanımı, Türk tarımı ve ekonomisinin gelişmesi, metin ve ulaşılabilir besin temini hikayelerinde kalan sorumluluğumuzun farkındayız" dedi.

Tarla içi hava dostu çokbilmiş sulama sistemleriyle su ve erke tasarrufu sağlayacak, verimi artırırken maliyetleri düşürecek sulama çözümleri üretmeye bitmeme ettiklerini tamlayan Göktepe, “Gerek enfrastrüktür projelerinin gerekse hâk içi sulama projelerinin finansmanında amme kaynaklarının yanında hususi sektör, domestik yönetimler ve çıplak maşer kurumlarının ehemmiyetli roller üstlenebileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda bahis konusu veznedar ile yaptığımız iş birliğine, çiftçilerimizin basınçlı sulama sistemlerine henüz havadan erişimlerini ve henüz şuurlu sulama yapabilmelerini sağlaması açısından iri ehemmiyet veriyoruz. Tüm paydaşlarımızla el ele vererek, özellikle su ve hâk kazanmak az daha kaynaklarımızın planlı, şuurlu ve velut kullanımını sağlayarak sürdürülebilir müşterek tarımı beklenir kılabileceğimize inanıyoruz” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ