USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyası temsilcileri, Bakan Nebati ile buluşmayı değerlendirdi

İş dünyası temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde birlikte araya geldikleri güruh çıkışında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

İş dünyası temsilcileri, Bakan Nebati ile buluşmayı değerlendirdi
11-12-2021 23:44
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde iş dünyası, gerçek kol temsilcileri ve STK başkanları ile buluştu. İş dünyası temsilcileri, derinti çıkışında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 saati epey ortak derinti yaptıklarını belirterek, eksiksiz manzume örgütleri, iş dünyasının değişik kol temsilcileriyle ortak arada bulunduklarını söyledi.

Gerek gerçek sektörden gerekse para sektöründen de katılımların bulunduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“60’ın üstünde ortak katılma vardı. Yapıcı ortak derinti oldu. Katılımcı el erki ve danışma açısından hepimiz düşüncesince bu derinti aşırı önemliydi. Herkes problemlerini çağ kısıtı yapılmaksızın uygun aktarabildi. Sayın Bakan bunların hepsini dinledi ve perese aldı. Sayın Bakan bizlere derinti öncesinde hem bulunan zevahir bununla birlikte acemi hesaplı programla ait bilgilendirme yaptı. Ham husus fiyatlarındaki artış, medikal kuruluşların ödemeleri, kamuya iş karşıcı kuruluşların durumu, alacakları, KDV alacakları kabilinden nice husus gündeme geldi. Sayın Bakanımızın tamamı sorunlarımızla ilgileneceği ve hal odaklı çalışacağı kanaati edindim. Çok doğurgan ortak derinti oldu. İnşallah türkiye ve sektörler açısından hayır olur.''

Yeni hesaplı modele bağlı istifham üstünde Hisarcıklıoğlu, bununla ait beş altı diya ile bilgilendiklerini, detaylarını gittikçe öğreneceklerini söyledi.

"Şeffaflık içre aşırı kupkuru yanıtlar aldık"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise ''Her şeyin konuşulduğu, Bakanımızın görüşlerini açıklamış bulunduğu ve soruları yanıtladığı ortak derinti oldu. İş dünyası açısından bahsetmek isteyip de ahraz olmadı. Bakanımızın iş insanı olması da havadan diyalog kurmamız açısından önemliydi. Ülkemizde değme nesne elleme olmayabilir ancak istihsal bitmeme ediyor, hazırlık zinciri kopmadı. İhracatımız dobra gidiyor, bankacılık sistemimiz iyi. Fakat dövizde bunlarla ahenkli sıfır ırak ortak budaklı levha var. Neye ihtiyacımız var diyerek yönelttiğimiz nesne ise bulunan kazanımlardan arka gitmeyeceğimize ilişkindi. Acaba kapital kısıtlamaları olacak mı, dövizlerle ait ortak nesne düşünülüyor mu, belirsizlik. Bunlara yanıtlar aldık." dedi.

Olpak, şunları söyledi:

"13 kesir bulunan doların 9’a mı ineceği, 14’e mi çıkacağını düşünmeyi iş dünyası istemez. Bunları konuştuk ve gördüğümüz levha şu, ferda sabahleyin şahısların ortak şeyleri değiştirmesi beklenen değil ancak şu 7 saatin özetinden mevrut belirgin ki başıboş piyasadan rastgele ortak halde arka hamle atılması ve olamaz müdahaleler yapılması bahis konusu değil. Yakın tarihimizde de filhakika olmadı. Kaç el konfirmasyon ederek sorduk. Büyüme modelimiz konuşuldu. Enflasyon ehemmiyetli başlığımız, düşüt şişkinlik faziletli gelişme eskiden gerçekleştirilmişti, güvene ihtiyacımız vardı, Sayın Bakan'da bu itimatı gördük. 3,5 senedir kendisi icra vekili yardımcısı namına filhakika içimizdeydi. Herkes Bakan baya bu ifadeleriyle bitmeme ettikleri sürece dayanak noktası olacağını da söyledi. Şeffaflık içre aşırı kupkuru yanıtlar aldık."

"Sektörel mesail masaya yatırıldı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise "Ülkemizin en çelimli sanayicileri ve firmaları geldi, Bakanımızın 2 saatlik sunumunda ülkemizin çelimli ve kırılgan yanları aşırı kupkuru tabir edildi. Herkes lakırtı aldı, ego perese aldım 42 iş adamımız lakırtı aldı. Herkesin aşırı altın fikirleri var. Sektörel mesail masaya yatırıldı. Bakanımız hepsini perese aldı ve derinti böylelikle ivaz verdi." diyerek konuştu.

Asmalı, yazışma kanallarının önemine değinerek, "Bakanımızın sorunları detaylıca bilmesi ve hevesi iş dünyasında artı ortak hasiyet bıraktı. Bu janr yazışma kanallarının değme devir belirgin olması; meydana getirilen ve tahsil edilen kararların sahadaki uygulaması noktasında önemli. Yaşanan sorunları gerçek kol temsilcilerinin iletmesi açısından bu fırsatlar kalın pıtrak dile getirilmeli. Ekonomi ipham benimseme etmiyor, geçer kıstak ve idrak yönetimi aşırı önemli. Bakan bellek aşırı kupkuru ve anlaşılır ifadeleri akıbet evre önemli. Kur behemehâl ihracatçıyı özendirmeli ve öngörülebilir olmalı." dedi.

"Öneriler ve endişeler dile getirildi"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de "Son evre içimiz ve gönlümüz şen ortak derinti çıkışındayız. TİM namına pandemiden ahir çağda ihracatta başarılarla ülkemizin yüzünü güldürdük. Bakanımızın da açıklamış bulunduğu acemi manken faziletli gelişme ve düşüt akan açık. Bunu sağlayacak yegâne iddia da ihracat. Biz de şu anne genişliğinde bunu destekledik. Konulan hedefleri geçtik. Bundan akıbet evre mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Gülle, şunları söyledi:

"Kafamızdaki bazısı sorular ve TL’deki oynaklıkların giderilmesi, azaltılmasıyla ait görüşlerimiz, önerilerimiz ivaz buldu. Bakan koca aşina olduğumuz, bildiğimiz birisi. Kendisini bekâr bırakmadan destekleyeceğimizi tabir ettik. Enflasyonla uğraş dair da dayanak noktası vereceğiz. 2022’de yakaladığımız ritmi bitmeme ettireceğiz. Daha faziletli ortak göre ihracatımız ithalatımızı karşılayacak. 8 çağ değme birimizi kulaktan birbirimizden aşırı faydalandığımız ortak derinti oldu."

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç de aşırı yararlı ortak derinti bulunduğunu belirterek, "Herkes beklentilerini, acemi çevrim hedeflerini ortaya koydu. Öneriler ve endişeler dile getirildi. Çok şümullü ortak hanek böylelikle Türkiye’nin istihsal ve dış satım ağırlıklı politikasının aşırı elan çalışan ortak halde önümüzdeki çağda sürdürüleceği üstünde kupkuru ortak fotoğraf ortaya çıktı. Evet, bazısı müşkülat var ancak makroekonomik göstergelere bakılınca hakkıyla burada aşırı akilane ve pürsıhhat ortak görünüş var." dedi.

Avdagiç, Türkiye’nin 2022’de aşırı elan dimdik ortak ekonomide ve enflasyonu arama dibine münfail olacağını belirterek, "Toplantıya gelirken bazılarımızın eş bulunduğu endişelerin dağıldığını öngörüyorum. Daha ümitli ve ürün odaklı ortak sürece gidiyor olduğumuzu gözlemledim. Bu toplantıların bitmeme edecek olması da Türk iş dünyası düşüncesince müspet ortak adımdır." diyerek konuştu.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise “Bakanımız, icra vekili yardımcılığı zamanında de bizlere aşırı araştırma görevlisi olup, sorunlarımıza elinden geldiği desteği veriyordu. Bugün de 60’ın üstünde sanayici, ihracatçı, tüccar, yetiştirici arkadaşımız burada. Ticaretin bulunduğu değme kesimden insan var. Ben KOBİ’lerle ait sıkıntıları gündeme getirdim. Şu anda değme kesimden lakırtı düzlük arkadaşlarımız eksiksiz hüzünlerini dile getirmiştir ve Bakan koca de notlarını aldı.“ dedi

İlerleyen günlerde acemi toplantıların da olacağını kail Baran, “Ekonominin değme alanıyla değişik da derinti yapılacak. Elimizden mevrut desteği vermeye apiko olduğumuzu ilettik Bakanımıza. Problemlerimizin birlikte artılarımız var. Pandemi sürecinde bunu öğrendik. Sorunlarımızı biliyoruz, konuşarak çözeceğiz. Herkes içindekini gizlemeden, aşikâre söylüyor." halinde konuştu.

“(Banka umumi müdürleriyle toplantı) O planlanacak”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, doğurgan ve dobra ortak derinti bulunduğunu belirtti.

Bakan Nebati’nin kasacı umumi müdürleriyle doğacak hafta ortak araya gelip gelmeyeceğine bağlı istifham üstünde Akben, ''Söyledi. Artık o planlanacak. Birçok sivil polis polis maşer kuruluşuyla görüşmeler yapacağını söyledi. Bunu daima bu arada göreceğiz inşallah.'' dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ise doğacak süreçte hedeflenen acemi üretim, istihdam ve dış satım yolundaki Bakan Nebati’nin çalışmalarına güvendiklerini söyledi.

Şu anda en iri gündemin şişkinlik bulunduğunu tabir fail Aydın, bununla ait ayrıntılı görüşmeler yapıldığını, şu anda dış satım ve istihdam ile büyüyen ekonomide hedeflenen verilere en endamsız müddette ulaşılacağını dile getirdi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da göz başkanlarının lakırtı aldığını belirterek, “Sayın Bakanımız içtenlikli namına 1 saatin üstünde hanek yaptı. Neler yapılacağını anlattı. Şu anda elleme ortak diyalog bünyesinde ortak derinti yapıldı.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ