USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyası temsilcileri Kredi Garanti Fonu desteklerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çeşidinden cemaziyelevvel açıklayan Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerine bağlı birtakımı iş dünyası temsilcileri değerlendirmelerde bulundu.

İş dünyası temsilcileri Kredi Garanti Fonu desteklerini değerlendirdi
12-01-2023 17:09
İstanbul

Açıklamada görüşlerine arazi maruz Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 250 bilyon lira Hazine destekli kefillik karşılığı emniyet dayanaklık etmek paketinin, erdemli pahalılık zımnında pınar derdi canlı iş yaşamına dem aldırması düşüncesince bankaların pratikte bariyer oluşturmaması icap ettiğini belirtti.

Bakan Nebati: KGF'nin EYT desteğinde 36 ayak tabanı denli vade, 6 ay ödemesiz devre olacak

Üretime, istihdama ve ihracata katkıda mevcut iş dünyasının emniyet engeline takılmaması namına çalışan biçimde desteklenmesi icap ettiğini aktaran Çevikel, şunları kaydetti:

“Kredi paketinin, işletmelerin finansmana muvasala sıkıntılarının doruğa çıkmış bulunduğu birlikte devirde yaşama geçirilmesi, uygun birlikte karardır. Alınan kararın özellikle, güvence sorunuyla dirlik karşıya küsurat KOBİ’lerin elini rahatlatmasını bekliyoruz. Bunun düşüncesince ortaya konan toy anlayışın, uygulamaya da problemsiz biçimde yansıması şart. Başarılı neticelere okazyon olmasını beklenti ettiğimiz kararlar sonrası hem amme bankalarına bununla birlikte hususi bankalara nazik görevler düşüyor. Bankacılık sisteminin ne denli müddette tepki göstereceği ve kredilerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı beslemek düşüncesince ne devir kullandırılacağı şişman ehemmiyet taşıyor.”

Çevikel, merkezi sistemle kredilerin gaye dışı kullanımının engellenmesinin hedeflenmesi ve paketten yararlanacakların bu süreçte istihdamı azaltmama anlamında taahhütte bulunmasının önemine ayraç ederek, makroekonomik göstergeler ve piyasaların işleyişi cezaevi uğrunda bulundurularak doğacak süreçte arttırma paket limitleri ile işletmelerin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasını beklediklerini bildirdi.

"Destek paketleri rastgele kesimin gereksinimlerine yanıt veriyor"

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz de cıncık alanı şekilde 2023 senesinde da öteki zamanlarda bulunduğu denli ihracata ciddilik vereceklerini belirtti.

Aynı vakitte Avrupa’daki erke krizinden ötürü yatırımcıların Türkiye’ye yöneldiğini tabir fail Öksüz, burada parite kısmının ihracatçıyı zora soktuğunu, gene finansmana muvasala mevzusunun rastgele zamankinden hâlâ çok ehemmiyet kazandığını aktardı.

Öksüz, sefer haritasına bakılınca kâffesi sıkıntılara dirilik suyu olabilecek birlikte şümullü paketi kesim şekilde müspet karşıladıklarını bildirerek, "Destek paketleri rastgele kesimden üreticinin, sanayicinin, girişimcinin gereksinimlerine yanıt veriyor. Bu da 2023 senesinde rastgele zamankinden hâlâ çok çalışmamız, üretmemiz, evren arenasında 'Türkiye' ismini hâlâ çok duyurmamız sorumluluğunu veriyor. Cumhuriyetimizin 100. senesinde ekonomimizin sefer haritası da envestisman ve faiz oldu. İhtiyaçlarımız karşısında çabuk son alacağımız birlikte paket oldu." ifadelerini kullandı.

"(KGF paketleri) Her kesimden iş yapana şen dem aldıracak özellikler taşıyor"

İSTOÇ İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER) Başkanı Ahmet Acar ise İstanbul’un ihracatının 3'te 1'inin İSTOÇ'ta gerçekleştiğini belirterek, hırdavat, züccaciye, otomotiv, kırtasiye edinmek az daha 42 manzume grubunun içlerinde olduğunu aktardı.

Bakan Nebati'nin evvel açıklamış bulunduğu dayanaklık etmek paketinin, rastgele kesimden iş yapana şen dem aldıracak özellikler taşıdığını aktaran Acar, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Avrupa’da duraklık var. Çin kapılarını esasen dünyaya açarak çabuk birlikte biçimde rekabete karışma oluyor. Bizim birlikte numara pazarımız Avrupa ve Çin’den aldığımız pastayı korumamız namına hâlâ çok yatırıma, hâlâ çok üretime ve hâlâ çok rakiplik gücüne ihtiyacımız bulunuyor. İmalat uran dayanaklık etmek paketi, ihraçta ve envestisman plan finansman paketi ahacık mükemmel da bu aşamada gereksinimlerimize yönelik. Yine EYT, sanayicilerin karşısında ehemmiyetli birlikte dava duruyordu. Çünkü sıkıca birlikte yılda küsurat minimum ücret, maliyetler tarafında düşündüğünüz saat EYT düşüncesince ödenecek ödence tutarlarının biricik birlikte kalemde sanayicinin cebinden çıkması önlemine ivaz EYT’nin yükünü hafifletecek bu dayanaklık etmek paketi de akilane birlikte hamle oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ