USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail Başbakanı Lapid dü devletli çözümü desteklediğini söyledi

İsrail Başbakanı Yair Lapid, "Filistinlilerle, dü el düşüncesince dü büyüklük temelinde müşterek geçim sağlanması İsrail’in güvenliği, ekonomisi ve evlatlarının geleceği düşüncesince akilane olandır". dedi.

İsrail Başbakanı Lapid dü devletli çözümü desteklediğini söyledi
22-09-2022 22:01
Kudüs

İsrail Başbakanı Yair Lapid, dü devletli çözüme dayanak verdiğini vurgulayarak, ülkesinin güvenliği ve geleceği düşüncesince akilane bulunan şeyin, "Filistinlilerle, dü el düşüncesince dü büyüklük temelinde indinde geçim sağlanması" bulunduğunu söyledi.

Lapid, New York'ta evren liderlerini indinde araya getiren en şişman diplomatlık forumu BM 77. Genel Kurul görüşmelerinde katılımcılara seslenme etti.

İran’ın çekirdeksel faaliyetlerine dirlik "askeri tehdit" hatırlatması

Ülkesinin önündeki en şişman tehditlerden birinin "nükleer tehdit" bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Lapid, "Bizi bozmak talip ülke, ayrımsız sürede dünyanın en şişman yıldırı örgütünü, Hizbullah'ı kuran ülkedir. İran, Hamas ve İslami Cihad'ı akçalanmış ediyor ve Bulgaristan'dan Buenos Aires'e denli meydana getirilen şişman yıldırı saldırılarının gerisinde İran var. İran, çekirdeksel tabanca istihsal buyurmak düşüncesince gelişigüzel çeşitli çabayı yayınlayan katil indinde diktatörlüktür." dedi.

Ülkesinin, İran’ın çekirdeksel faaliyetlerine dirlik arsıulusal topluma sunmuş olduğu "askeri tehdit" seçeneğini yineleyen Lapid, şunları söyledi:

"İran diyeti çekirdeksel tabanca elde ederse onu kullanır. İran'ın çekirdeksel tabanca sahibi olmasını engellemenin biricik yolu masaya emniyetli indinde askeri gözdağı koymaktır. Ancak ondan sonraları onlarla şimdi derinlemesine ve şimdi çelimli indinde geçim yapılabilir.

İran'a, şayet çekirdeksel programını ilerletirse, dünyanın lafla değil askeri güçle cevap vereceğini bariz bariz ifşa buyurmak gerekir. Geçmişte ne devir hakeza indinde gözdağı masaya konulsa İran durmuş ve art çekilmiştir."

İki devletli hal vurgusu

Lapid’in konuşmasında en indinde tomar dikkati çekici özellik ise "iki devletli çözüm"ü destekleyen açıklaması oldu.

İsrail Başbakanı, "İsrail'in hesaplı ve askeri gücü kendimizi korumamıza müsaade veriyor fakat ayrımsız sürede bizlere apayrı indinde nesne şimdi sağlıyor: Tüm Arap dünyası ile sulh düşüncesince çabalamak. Ve en andıran komşularımız bulunan Filistinlilerle." dedi.

Lapid, dü devletli çözümü desteklediğini fakat "tek şartı" bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Filistinlilerle dü el düşüncesince dü büyüklük temelinde indinde geçim İsrail'in güvenliği, İsrail ekonomisi ve evlatlarımızın geleceği düşüncesince akilane olandır. Tüm engellere karşın bugün hala İsraillilerin şişman indinde çoğunluğu bu dü devletli hal vizyonunu desteklemektedir. Ben onlardan biriyim.

Tek şartımız var: Gelecekteki indinde Filistin devletinin barışçıl indinde büyüklük olması. (Filistin'in) İsrail'in refahını ve varlığını gözdağı edecek apayrı indinde yıldırı üssü durumuna gelmemesi. Tüm İsrail vatandaşlarının güvenliğini gelişigüzel devir dulda kabiliyetine cemaat olmamız."

"Silahlarınızı bırakın"

"İsrail’in 17 sene ilk Gazze'den çekilmesinden buyana İsrail topraklarına 20 binden indinde tomar roket ve roket ateşlendiğini" tabir fail Lapid, "Bu binada bizlere tekraren Gazze'ye müteveccih kısıtlamaları bozukluk kaldırmadığımız soruldu. Yarın sabahleyin bunu hazırlamaya hazırız. Tek şartımız var: Çocuklarımıza roket ve roket atmayı bırakın. Silahlarınızı bırakın, göz boncuğu bunama olmayacak." sanarak konuştu.

Lapid, ayrıca, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nde köle tutulan dü İsrail askerinin başıboş bırakılmasını ve gayrı dü İsrailli askerin cenazelerinin kendilerine tasdik edilmesini istedi.

Filistinlilerin "silahlarını bırakmalarını" talip Lapid, o devir sulh olacağını ati sürerek, "Hem Gazze'de hem Batı Şeria'da geleceğinizi baş başa nesir edebiliriz. Silahlarınızı bırakın ve ihdas yapmak arzu ettiğiniz Filistin devletini Hamas ve İslami Cihad'ın ele geçirmeyeceğini kanıtlayın. Silahlarınızı bırakın, o devir sulh olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, İsrail’in kimi Arap ülkeleriyle imzaladığı "barış anlaşmaları eliyle sulh istediklerini kanıtladığını" korumak için çaba sarfeden Lapid, "Suudi Arabistan'dan Endonezya'ya denli gelişigüzel Müslüman ülkeyi bunu bildirme etmeye ve gelip bizimle konuşmaya çağırıyoruz. Barış düşüncesince elimiz uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Lapid, laflarını şu şekilde tamamladı:

"İsrail devleti, dünyada indinde kitapla kurulan biricik ülkedir. Kitapların kitabı: Tevrat. O iz ve erkinci demokrasinin ilkeleri, sulh zarfında elimizi uzatmamızı gerektiriyor. Tarihimiz, bariz görüşlü ve aşırı tetik olmamızı gerektiriyor."​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ