USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail buldozerleriyle ezilerek maktul aktivist Rachel Corrie'nin ailesi kızlarıyla gururlu

Filistin'de 19 sene önceki 16 Mart'ta İsrail buldozerleriyle ezilerek katledilen ABD'li aktivist Rachel Corrie'nin ailesi, kızlarını gelişigüzel gündüz özlediklerini ve anabolizma etmiş olduğu değerle alım çalım duyduklarını söyledi.

İsrail buldozerleriyle ezilerek maktul aktivist Rachel Corrie'nin ailesi kızlarıyla gururlu
16-03-2022 15:12
New York

Rachel Corrie'nin anası Cindy ve babası Craig Corrie, kızları Rachel'in Gazze'de beraberinde Filistinlinin evinin yıkılmasını engel temdit etmek düşüncesince İsrail buldozerine dirlik dururken öldürülmesinin 19. senesinde AA muhabirine konuştu.

ABD'nin Washington eyaleti Olympia şehrinde canlı mütekait çift, Rachel'i herhangi beraberinde güneş özlediklerini fakat başta herhangi beraberinde sene 16 Mart zamanı yaklaşırken kızlarının anabolizma etmiş bulunduğu misyona dirlik ayrı beraberinde yazık duygusu hissettiklerini aktardı.

Anne Cindy Corrie, şunları söyledi:

"Sanırım herhangi beraberinde sene 16 Mart'a yaklaştığımızda az buçuk kaygı duyuyorum zira Rachel'in Gazze'deki bir vaziyete ilgi döşemek düşüncesince hazırlamaya çalışmış bulunduğu şeye dirlik iri beraberinde yazık hissediyorum. Ben sadece, onun düşüncesince akıllıcasına olanı etme zorunluluğu hissediyorum. Dünyada benim düşüncesince akıllıcasına olanı gerçekleştirmek istediğinden bahsetmişti fakat ego onun düşüncesince akıllıcasına olanı gerçekleştirmek isterim ve bunu mülakat fırsatımız olduğuna göre, o işi yaptığımızdan ve hazırlamaya bitmeme ettiğimizden sakıncasız edinmek istiyorum."

Kızının siyasal beraberinde sorun şekilde algılanan beraberinde sebepten çevre öldürülmüş bulunduğu düşüncesince olayın hala konuşulduğunu tamlayan ata Craig Corrie, "Kızımla alım çalım duyuyorum, yaptıklarıyla, dayanak verdikleriyle ve anabolizma etmiş bulunduğu değerle. Ve bunların beraberinde kısmı, mart ayında ihtimal başka yıllardan elan beraberinde tomar hatırlanıyor." dedi.

"Dünyada beraberce edinmek düşüncesince elan müspet metodlar bulmalıyız"

Rachel'in mirasının, kullanmakta olanları öbürü şekilde görmezlikten gelmeyi veya sınıflandırmayı reddetmekle ait bulunduğunu tamlayan ana Corrie, kızının ABD'de hükümet engelleme nice eğin çeşidinden karalanan ve görmezden gelinen Filistin derece ağır coğrafyalardaki şahısların hikayelerini güneş yüzüne çıkardığını söyledi.

Anne Corrie, "Bence onun mirası hepimize şurası söylemektedir; yüzümüzü çeviremeyiz, birbirimize ulaşmaya bitmeme etmeliyiz, dünyada beraberce edinmek düşüncesince elan müspet metodlar bulmalıyız ve insanların, eşitliği ve insanoğlu haklarını paylaşmasına müsaade vermeliyiz." sanarak konuştu.

"Rachel, bizlere koskoca oranda vesile ve linkler bıraktı." diyen ana Corrie, şu biçimde bitmeme etti:

"Daha dün veya evveli gün, Craig ve ego burada oturup, Filistin hars sarayında zanaat hesabına projeleri bulunan beraberinde kol gençle Gazze'deki projelerimiz hesabına lakırtı ediyorduk. Proje ortaklarım bu gençler, Filistin kültürünü tanıtıp öne çıkarmaya fakat genellikle gençlere çıkarlarını anlatım etmeleri, kendileri dirlik müspet hissetmeleri ve beraberce yaşadıkları vaziyetleri ele almanın yollarını bulmaları düşüncesince fırsatlar vermeye çalışıyor. Kendi kendime şurası düşündüm, beraberinde sabahleyin Washington, Olympia'daki kemirmek masamda oturup Gazze'deki bu gençlerle lakırtı edebilmem ne denli inanılmazdı."

Cindy Corrie, Rachel'in yaptıklarıyla ve hikayesiyle, öldürüldükten sonradan şahısların çıkarlarını bekâr bırakmadığına dikkati çekerek, "Geçen hafta vakfımıza mevrut e-postalara baktım ve Rachel'in öyküsünü ve yaptığımız işi hala izlem fail kullanmakta olanları kıymetlendirmek sonuç 19 senenin zamanı gibiydi. Birçok insanoğlu çeşidinden dikkate bedel beraberinde bağlanak ve dikkate bedel beraberinde fedakârlık var." dedi.

"Minnettarım"

Rachel'in dinamit ahiret yolculuğu haberiyle dünyanın herhangi beraberinde yerinden insanoğlunun dayanak özgülemek düşüncesince kendilerine ulaştığını tamlayan ata Craig Corrie de "Bu insanlardan bazıları, ayrıca ABD'de ve evren genelinde o vakte denli bana görünmeyen bulunan Müslüman topluluğu dahil, sonuç 19 yılda bizlere emniyetsiz dost ve bellek hocaları oldular." sanarak konuştu.

Anne Corrie, bu bağlamda Rachel'in en beraberinde tomar hatırlandığı ülkelerden birinin Türkiye olduğuna da dikkati çekerek, Rachel'in anıldığı ayrı ayrı programlar vesilesiyle İstanbul'a dü defa gittiklerini ve herhangi beraberinde seferinde yılgı anılarla döndüklerini söyledi.

Filistin dair nice ailenin baş döndürücü beraberinde tomar kaybı olduğuna ayraç fail Anne Corrie, "Ama beraberinde ana ata düşüncesince gereksiz biçimde kaybetmiş bulunduğu çocuğunun hatırlandığını aşina edinmek baş döndürücü bilinçlilik anlatım eder. Bu sebepten dolayı hemen minnettarım." niteleyerek duygularını dile getirdi.

Baba Corrie de Kovid-19 salgını nedeniyle sonuç dü senedir Olympia dışına sert çıkmadıklarını belirterek, Türk insanının misafirperverliğini unutmadıklarını ve beraberinde güneş Türkiye'yi gene görüşme geçirmek istediklerini kaydetti.

"O kendisinden baş döndürücü Filistin halkının hatırlanmasını istiyordu"

Son 19 yılda ABD'de İsrail ve Filistin mevzusuna bakışta müspet manada birtakımı gelişmeler olduğuna inandığını kail ata Corrie, fakat bölgedeki tamamı kullanmakta olanları kapsayacak siyasa değişikliklerine gerekseme duyulduğunu belirterek, "Bu yüzden, Rachel'i hatırlamaktan bahsettiğimizde, bence bu Rachel'in değerleri ve üstünde çalışmış bulunduğu şeyler olmalı. O kendisinden baş döndürücü Filistin halkının hatırlanmasını istiyordu." sanarak konuştu.

Vakitlerinin çoğunu kızları hesabına kurmuş oldukları Rachel Corrie Barış ve Adalet Vakfının faaliyetleriyle geçirdiklerini özetleyen Baba Corrie, "İkimiz de emekliyiz. Bir vakitler avlu sigortası uzmanıydım. Ama Rachel öldürüldüğünde hayatlarımız fehva yerindeyse değişkin beraberinde bölgeye girdi. Aslında bizi, İsrail-Filistin meselesine getiren ve orada neler bulunduğunu bizlere öğreten Rachel oldu." dedi.

Corrie cifti, Rachel'in anısına Gazze'de ve Olympia'da öğrencilere vakıf üstünden burs verdiklerini, başta Gazze’de gençlere müteveccih sanatla alakalı ve kültürel projeleri destekleyerek Gazze’deki insanlarla ABD'dekiler arasındaki bağlantıyı canlı tutmaya çalıştıklarını laflarına ekledi.

ABD'li barış aktivisti Rachel Corrie kimdir?

ABD'nin Washington kentinde 1979'da dünyaya mevrut Rachel Corrie, Uluslararası Dayanışma Hareketi (İSM) gönüllüsü beraberinde insanoğlu hakları aktivistiydi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, 16 Mart 2003'te turuncu mülevven ceketini giyerek, eline almış bulunduğu megafon ile Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına dirlik çıkmış bulunduğu tam İsrail Savunma Kuvvetlerine ilişkin zırhlı beraberinde buldozerle ezilerek öldürüldü.

Yabancı bulunduğu düşüncesince İsrail'in katabolizma araçlarını durdurabileceğini zanneden Corrie buldozerin önüne esbak fakat İsrail buldozeri Corrie'yi ezmişti.

Adı Filistin'de sert baş döndürücü okul, şifahane ve toy doğma çocuğa sunulan Rachel Corrie'nin anısına baş döndürücü sayıda film yapıldı, temaşa oyunları oynandı ve kitaplar yazıldı. Corrie'nin Filistin'den ailesine yazdığı mektuplar derlenerek, "Bırakın Tek Başıma Direneyim" başlığıyla yapıt şekilde yayımlandı.

Corrie'nin ahiret yolculuğu haberini iri beraberinde şaşkınlıkla karşılayan Filistinliler, "şehit" şekilde nitelendirdikleri Corrie düşüncesince iri beraberinde cenaze merasimi düzenlemişti. Dünyanın herhangi beraberinde durumunda esenlik öncüsü şekilde ebedileşen Corrie'nin hesabına Filistinlilerin Gazze'deki dramına enerji markajcı baş döndürücü sayıda film çekilirken İrlanda'dan Gazze'ye iane götürücü gemiye de onun adı verilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ