USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'in yıldırı listesine almış olduğu 6 Filistinli yapılış sivil polis polis maşer dalında serbest etkiye sahip

İsrail hükümetinin Filistin Halk Kurtuluş Cephesine ilişkin bulunduğu iddiasıyla "terör örgütleri listesine" aldığını açıklamış bulunduğu Filistinli 6 insanoğlu hakları kuruluşu, taharri memuru polis maşer alanındaki çalışan yapılarıyla arsıulusal kurda de tanınıyor

İsrail'in yıldırı listesine almış olduğu 6 Filistinli yapılış sivil polis polis maşer dalında serbest etkiye sahip
25-10-2021 11:19
Ramallah

İsrail Adalet Bakanlığı, 23 Ekim'de Filistinli sivil polis polis maşer kuruluşlarından (STK) "Zamir Esirleri Koruma Kurumu", "İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak", "Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi", "Kadın Komiteleri Birliği", "Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği" ve "Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin Şubesi"ni yasa dışı duyuru etti.

İsrail 6 Filistin insanoğlu hakları kuruluşunu yıldırı listesine aldıİsrail'in yıldırı listesine almış bulunduğu firmalar çalışmalarına bitmeme edeceğini açıkladı

Jerusalem Post gazetesinin haberine bakılırsa bu kurumlar, İsrail hükümetince "terör örgütü" yerine vasıflandırılan FHKC'nin "sivil maşer alanındaki uzantıları" yerine sınıflandırıldı.

Haberde, İsrail Adalet Bakanlığının bahis konusu kararının terörle savaşım yasası layıkıyla alındığı kaydedildi.

FHKC, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içerisinde Fetih Hareketinden sonradan ikinci iri teşekkül konumunda bulunuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ile kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde sivil polis polis maşer dalında degaje şümullü etkiye sahip, merkezleri Ramallah'ta mevcut 6 STK'nın genel ağ sitelerinde çalışkanlık alanlarına, amaçlarına ve üyesi oldukları kurumlara bağlı izahat toprak alıyor.

"İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak"

Filistinli ortak kadro avukat çeşidinden 1979'da kurulan "İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak", çalışmalarında "hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi, karışma altındaki Filistin topraklarında insanoğlu haklarının korunması ve bu haklara saygının desteklenmesini hedefliyor.

El-Hak'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik Sosyal Konsey Danışmanlık Statüsü'nün beraberinde Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı, İşkence Karşıtı Dünya Koalisyonu (OMCT), Uluslararası Hukukçular Komisyonunun ortak kolu bulunan Habitat Uluslararası Koalisyonu ile Filistin STK'lar Ağında (PNGO) üyeliği bulunuyor.

Faaliyetlerinde, 1967'den bu yana karışma edilen Filistin topraklarındaki ferdî ve şişko insanoğlu hakları ihlallerinin izlenmesine, belgelenmesine ve kovuşturmasına odaklanan El-Hak, arsıulusal suçların faillerini, diyalekt ve ya arsıulusal kaza önüne taşımaya çalışıyor.

El-Hak, Filistinli tutuklular ve Yahudi yerleşme birimleri konularında, Uluslararası Ceza Mahkemesine sunulmak kıl payı dosyalar hazırlanmasına ulama sağladı.

İsrail'in mantinota kararını reddeden El-Hak, açıklamasında "İşgal karşısında meydana gelen türel ve sivil polis polis eylemleri kusur yerine göstermek, Filistin halkı aleyhinde yürütülegelen şümullü savaşın ortak yönü." ifadesine toprak verdi.

Açıklamada, yıldırı örgütüne mensup olma iddialarının, "İsrail'in El-Hak'ın kanunlar ve delilleri asliye alarak gerçekleştirdiği emek harcamaları karşısındaki başarısızlığının ortak kararı yerine ati sürüldüğü" belirtildi.

"Zamir Esirleri Koruma Kurumu"

"Zamir Esirleri ve İnsan Haklarını Koruma Kurumu", 1991'in sonlarında ortak kadro aktivist ve insanoğlu hakları destekçisi çeşidinden Kudüs'te kuruldu.

İnsan hakları, İsrail hapishanelerindeki tutuklulara dayanak ve işkenceyle savaşım hikayelerinde uzmanlaşan kurum, denetim ve yasalı takibin beraberinde el birliği kampanyaları düzenliyor.

PNGO, OMCT, Hak ve Özgürlükleri Savunma Koalisyonu, Ayrımcılık Politikasına Karşı Uluslararası Koalisyon kabil kurumlara örgen bulunan Zamir'in hedefleri ortada işkence, hazzı gözaltı, transparan ve adaletli kaza güvencesi, endişe suçlularına dayanak hikayelerinde insanoğlu hakları ilkelerini koruyucu Filistin kanunlarının hazırlanması toprak alıyor.

"Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin şubesi"

Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin şubesi, 1991 senesinde kuruldu ve aceleci gerekseme sahibi ufaklıklara yasalı hizmetler sunulması, bu mevzuda millî ve arsıulusal heyetlerle iletişime geçilmesi kabil faaliyetlerde bulunuyor.

Hareket, hususi yerine bebek haklarıyla ilgilenen Filistinli yegâne kasıntı olma hususi durumunu taşıyor.

Hareketin, BM Ekonomik Sosyal Konsey, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve Avrupa Konseyinde Danışmanlık Statüsü bulunuyor.

"Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi"

"Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi", 1989'da Filistin halkının kararlılığını güçlendirmek; demokratik, ilerici, çalışkan ve çarpıcı ortak Filistin sivil polis polis topluluğu yapmaya katkıda mevcut iktisap eylemek düşüncesince kuruldu.

Herhangi ortak siyasal yan ve ya tümen ile bağının olmadığını vurgulayan Merkez, Birinci İntifada'nın yükseldiği ortak devirde terakkiperver ve öğretim üyesi Filistinlilerden oluşan ortak kadro çeşidinden oluşturuldu.

İsrail'in mantinota sonucuna bağlı Merkezden meydana getirilen açıklamada, bu adımın İsrail işgalinin kusur fail karakterini tasdik boy bos özellikte bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Tel Aviv'in kararı, "İşgalci devletin Filistin halkını arama dibine almak, susturmak, STK'ların çalışmalarını sabote etmek düşüncesince derinliğine senelerdir harcama etmiş bulunduğu girişimlerin zirvesi" biçiminde değerlendirildi.

"Kadın Komiteleri Birliği"

Hedeflerinin, "her ayrışık ayrımcılıktan uzak, demokratik ortak sivil polis polis maşer bina eylemek ve adaleti sağlamak" bulunduğunu tamlayan "Kadın Komiteleri Birliği", 1980 senesinde kuruldu.

Birlik, Filistinli kadının konumunu yükseltmeyi, hanımlara da asıl açıdan akreditasyon imkanının tanınması ve camianın hepsi kesimleri düşüncesince içtimai adaletin sağlanmasını amaçlıyor.

İsrail'in almış bulunduğu mantinota kararını ağız ağıza reddeden Birlik, açıklamasında, "Filistinli hanımefendilerin haklarına müteveccih kısıtlayıcı ve kolonyalist ameliyat kapsamında ati sürülen; kara ve yanıltmacadan ibaret bulunan bu izah ağız ağıza geçersizdir." ifadesine toprak verildi.

"Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği"

Filistin'deki en iri tarımsal kalkınma kurumlarından bir tanesi bulunan "Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği", 1986'da ortak kadro tarım mühendisinin girişimiyle kuruldu.

Kuruluşundan bu yana emek harcamaları hasbilik ilkesine yaslanan Birlik, çiftçilerin önceliklerinin belirlenmesi, maşeri planların uygulanmasına dayanak düşüncesince Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde tarım komiteleri oluşturdu.

Birlik, ıvır zıvır ölçekli çiftçiler düşüncesince anlaşma kaynaklarını ve bunların sürdürülebilirliğini artırmayı, natürel kaynakların egemenlik sahasını ve hava değişiklikleriyle uyumunu güçlendirmeyi, çiftçilerin millî ve demokratik haklarını korumayı amaçlıyor.

İç tüzüğü, politikası, vizyon, işlev ve uygulamaları açısından siyasal yerine tarafsız, ağız ağıza özgür ortak tarımsal kalkınma kurumu bulunduğunu tamlayan Birlik, Arap Gıda Egemenliği Ağı (APN), Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN), Karşılıklı İşlem Ağı (MER), Dünya Sosyal Forumu, PNGO, Filistin Çevresel STK'lar Ağı (PNGON), Filistin Tarım STK'ları Federasyonu, Uluslararası Çevre Adaleti Federasyonu üyeliği bulunuyor.

Birlik, 2014-2015 yıllarında "Gıda Egemenliği Ödülü", "Ekvator Ödülü" ve "Ekonomik Yaratıcılıkta Arap Yaratıcılık Ödülü" iktisap eylemek kıl payı üç rütbe almaya adalet kazandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ