USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İstanbul Havalimanı e-ticaretin devleri düşüncesince İstanbul’u tarz biçimine getiriyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Havalimanı’nın geçici trafiğine meydana getirdiği katkının beraberinde Alibaba ve Amazon kabil e-ticaret devleri düşüncesince İstanbul’u merkezi birlikte üleştirme noktası biçimine dönüştürdüğünü söyledi

İstanbul Havalimanı e-ticaretin devleri düşüncesince İstanbul’u tarz biçimine getiriyor
03-03-2022 12:01
İspanya

Barselona’da planlı Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) matbuat mensuplarıyla müşterek araya mevrut Avdagiç, gazetecilerin gündeme ilişkin nikbet ettikleri soruları cevaplandırdı. 2012’den bu yana İTO’nun bu fuardaki ulusal iştirakı düzenleme ettiğini kail Avdagiç, bu fuarın en azından müşterek versiyonunu beş altı sene içre İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ne getirme ilişkin emek harcamaları bulunduğunu anlattı. Avdagiç, “Makul müşterek müddet içre bunu yapabilirsek İstanbul’a ağırbaşlı müşterek fuar henüz kazandırmış olacağız.” dedi.

"Başladığımız işleri bitmeme kere açmak niyetindeyiz"

Avdagiç, müşterek gazetecinin bu sene yapılması muhtemel Oda seçimlerinde baştan İTO Başkanlığına sözlü olup olmayacağı yönündeki soruya şu cevabı verdi:

“Bu mevzuda lazım istişarelerimizi yaptık, önümüzdeki devir düşüncesince çalışmalarımıza başladık. İstanbul iş dünyası, gene bizi İTO başkanlığına müstahak görürse, bugüne denli kere yürüdüğümüz arkadaşlarımızla bu arada yola bitmeme edeceğiz. Tabii bu şahsi müşterek bap değil, müşterek kol işi ve bugüne denli geldiğimiz müşterek çizik var. Bu çizgideki ekiplerimizle birlikte, İstanbul iş dünyasının tamamını bağrına basacak müşterek halde gene çalışmamızı yapıp, başladığımız işleri bitmeme kere açmak niyetindeyiz.”

“E-ticaret devleri dağıtma merkezi namına İstanbul’u seçiyor”

İstanbul Havalimanı’nın icra ettiği en şişman devrimin arsıulusal dünyalık dağıtımında İstanbul’u biçim durumuna getirmesi bulunduğunu vurgulayan Şekib Avdagiç, “Alibaba Çin’den sonraları evren çapındaki civar dağıtma merkezi namına İstanbul’u seçti. Amazon da İstanbul’u seçti. Çünkü İstanbul’dan kestirmece 250 gayrimenkul dışı noktaya dağıtma yapabilecek müşterek şebekeye sahipsiniz. Bu Avrupa müdahale tek yerde yok. En andıran rakibimiz 130’da, 140’da kalıyor. O sebeple buraya geldiler. THY’nin toy kargo merkezi açıldı. Bundan 15 güneş ilkin Yeşilköy ağız ağıza kapatıldı, şu anda THY Kargo’nun 183 bin metrekarelik müşterek kargo merkezi devreye girdi. Tamamen bileşimli zekayla etkin müşterek sistem. Bu konudaki iradeyi koyan Cumhurbaşkanımıza da burada başta şükranlarımı tabir kılmak istiyorum. Çok şişman müşterek vizyondu bu.” değerlendirmesinde bulundu.

"Teknoloji ihracatı ve e-ihracata ehemmiyet vermemiz gerekiyor"

Türkiye’nin efdal uygulayım bilimi ihracatını değerlendiren İTO Başkanı Avdagiç, efdal hızla gelişen teknolojinin Türkiye’deki mecmu ihracattaki payının yüzdelik 3,5 olduğunu, mutedil uygulayım bilimi ihracatı artarken efdal teknolojide muhtemel artışın olmadığını söyledi. Türkiye’nin uygulayım bilimi ihracatı ve e-ihracata ehemmiyet vermesi icap ettiğinin altını çizen Avdagiç, “2021’de e-ihracatımız 1 bilyon 460 milyon dolar oldu. Bunun artarak çoğalması düşüncesince baş döndürücü koyu çalışılıyor. Bütün dünyada genel ağ satışlarının 2030’da mecmu perişan satışlarının yüzdelik 57’sine ulaşacağı öngörülüyor.” biçiminde konuştu.

“Afrika ile bulunan ticari ilişkilerde baş döndürücü şişman müşterek sıçrama yaşandı”

Avdagiç, Türkiye’nin Afrika ile bulunan ticari ilişkilerinde baş döndürücü şişman müşterek sıçrama bulunduğunun altını çizerek Afrika ile 1 bilyon dolar bulunan ticaretin 30 bilyon dolara yaklaştığını anlattı. Devletlerin Afrika açılımlarının ticareti de baş döndürücü müspet yönde etkilediğinin altını çizen Avdagiç, bu devletlerin Türkiye derece hem insanca hem kazançlı ilişkileri bulunan devletlere ve tüccarlara ihtiyacının bulunduğunu ve Türk iş insanlarının dört başı mamur bu nitelikleri karşıladığını söyledi.

“Dünyadaki hepinizin bilmiş bulunduğu şişman çekimci tekeller Türkiye’yi bloke etmeye çalışıyor”

Şekib Avdagiç, Türk dizilerinin başarılarından bahsederek, laflarını şu halde sürdürdü:

“Geçtiğimiz hafta Kosova Cumhurbaşkanı’nı ağırladık. Çok gailesiz müşterek hanımefendi. ABD’de doktorasını yapmış. Türkçe konuşuyor, dobra İngilizce konuşuyor, Arnavutça elhak biliyor, İspanyolca biliyor. Kitabi müşterek Türkçesi var. ‘Nerede öğrendiniz’ dedim, ‘Türk dizilerinden öğrendim’ dedi. Ancak şu anda hepinizin bilmiş bulunduğu şişman paradigma film yapımcısı tekeller, Türkiye’yi de bloke etmeye çalışıyor. Mesela müşterek yapımcı, 1 milyon dolardan yılda 3 film yapıyor. Sonra onun kadrosuna geliyor, 2’şer milyon dolardan onu yıkıyor geçiyor. Bizim yapımcımızı devir dışı bırakıyor. Herkesi devir dışı bırakıyor, ‘bize yap’ diyor ancak kimesne kalmayınca istediği derece at koşturuyor. Şu anda müşterek korku görüyoruz, bunun düşüncesince de Türk dizilerinin kültürel kısmını hızlı desteklemeye bitmeme edeceğiz.”

“İstanbul Fuar Merkezi’ni Avrupa’nın en çağcıl fuar merkezi durumuna getirdik”

Yeşilköy’de İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) bünyesindeki İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirdikleri emek harcamaları değerlendiren Avdagiç, A’dan Z’ye müşterek restorasyon yatırımıyla İFM’nin 100 bin metrekarelik bölgesini Avrupa’nın en çağcıl fuar merkezi durumuna getirdiklerini belirtti.

Kendilerinin katiyen henüz ilkin bazılarının icra ettiği derece fuar organizatörü olmayacaklarının altını çizen Avdagiç, “Bizim burada ehemmiyetli müşterek amacımız var. Kısa müşterek müddet ilkin Türkiye’deki fuar düzenleyen 30 şirketle güruh yaptık. Dedik ki, ‘oligopol bina bitti, 1 avlu talip de, 10 avlu de talip her insana kapımız açık'. Hatta ıvır zıvır fuarlar da gelsin, burada büyüsünler. Bizim amacımız nitelikli fuar mekanı sağlayıcı müşterek iştirak olmak.” sanarak konuştu.

İTO Başkanı Avdagiç, İstanbul’a arttırma fuar sektörü vermek kıl payı İstanbul Fuar Merkezi’ni üç kademeli müşterek planla metrekare namına henüz da abartmak istediklerini söyledi.

Avdagiç, “Hedefimiz civar etapta 170 bin metrekare, ondan sonraları da 250 bin metrekareye getirirsek, şu anda bizim gördüğümüz projeksiyonlara gereğince İstanbul düşüncesince yeterlidir. Çünkü gelecek zamanlarda lüzum istemez fuarlar azda olsa dijital, azda olsa melez olacak. Yani eskisi derece 500-600 bin metrekare fuara lüzum olmayacağı kanaatindeyiz. Pandemide de onu yaşıyoruz aheste yavaş.” ifadelerini kullandı.

Bakırköy Belediyesi’nin İFM’ye gerçekleşme ettirdiği 93 milyon teklik mevhibe düşüncesince ise kanuni sürecin bitmeme ettiğini kail Avdagiç, laflarını şu halde sürdürdü:

“Bakırköy Belediyesi ki İDTM’de bizim de yüzdelik 5 ortağımız, anlamlandıramadığımız müşterek halde 2022’de yapılacak hepsi fuarlar düşüncesince genel ağ üzerinden, masa başı hesaplama ile bizlere 93 milyon teklik mevhibe saldı. Sonra bu listedeki hepsi fuarlar yapıldıkça, o fuarlara da 3 milyonluk, 4 milyonluk mevhibe ihbarnamesi gönderdiler. Bir möble fuarına 4,3 milyonluk mevhibe ihbarnamesi geldi. Türkiye’nin herhangi müşterek durumunda fuar yapılıyor, tek yerde hakeza müşterek yürütüm yok. Biz mahkemeye yürütmenin durdurulması ve iptali düşüncesince sorun açtık. Ticaret Bakanlığı ve TOBB da vakası yakından izlem ediyor. Çünkü şu anda hayattaki konjonktürü ilişkin namına ‘take-off’ hazırlamaya hazırlanmakta bulunan Türk fuarcılığı ağırbaşlı müşterek çarpış alacak. ‘Biz o devir fuar yapamayız burada’ dedik, ‘100 fuar yapmazsınız da 10 fuar yaparsınız’ dedi şehremaneti başkanı. CNR’dan kurtulduk demin toy müşterek olay ile uğraşıyoruz.”

Avdagiç, sabık ay 40 sene sonraları İDTM’nin hepsi salonlarının tapusunu aldıkları bilgisini de verdi.

“Cumhurbaşkanımızın evcil itibar ile ticarette ısrarının akıllıcasına bulunduğu anlaşıldı”

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin görüşlerini de paylaşan Şekib Avdagiç, SWIFT sistemi ile ilgilendiren olarak, “Yerel itibar ile tecim yapmış olduğunuz devir SWIFT sisteminin içerisine girmiyorsunuz. Bu ticaretin önü açık. Keşke bu harp olmasaydı ancak burada da sayın Cumhurbaşkanımızın evcil itibar ile ticarette ısrarının dehşet hallerde ne denli akıllıcasına ve ülkenin bekası düşüncesince ehemmiyetli bulunduğu gerçeğinin de altını yemek istiyorum. Yani Cumhurbaşkanımızın ferasetini burada vurgulamakta yarar var. Bunu baş döndürücü kemiksiz müşterek halde tabir etmekte yarar görüyorum. Bazıları o devir bunu ciddiye almıyordu. Kritik hallerde bu işin, devletlerin bekası düşüncesince ne denli ehemmiyetli olabildiği bugün baş döndürücü kemiksiz müşterek halde henüz ortaya çıktı.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin herhangi müşterek dü abuhava ile de ağırbaşlı kazançlı birlikteliği olduğuna dikkati çekici Avdagiç, Türkiye’ye mevrut turistlerin yüzdelik 27’sinin (7 milyon Rus, 2 milyon Ukraynalı) bu dü ülkenin yurttaşı bulunduğunun altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ