USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İstanbullu sanayiciler, mesleki tahsile bağlı bilgilendirme kampanyası başlatacak

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesleki öğrenime müteveccih müjdelerine ilişkin, bu fırsatı hem iş gücü piyasalarıyla hem düzentileme alternatifi arayan gençlerle buluşturabilmek noktasında dünkü müşterek zamanın başladığını söyledi.

İstanbullu sanayiciler, mesleki tahsile bağlı bilgilendirme kampanyası başlatacak
17-10-2021 12:29
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesleki eğitim merkezleri öğrencilerine müteveccih müjdeleri, hem sanayiciler hem de öğrenciler çeşidinden kıvançla karşılandı.

Erdoğan, güzeşte günlerde katılmış bulunduğu mesleki tahsile bağlı ortak programda dü müjdeyi duyurmuştu. Mesleki eğitim merkezlerine bitmeme fail öğrencilerin 4 sene süresince aldıkları ücretlerin çalıştıran üstündeki yükünün ağız ağıza kaldırılarak büyüklük çeşidinden üstlenileceğini açıklanan Erdoğan, bire ortak sürede mesleki eğitim merkezlerinin akıbet sınıfına kalfa şekilde bitmeme fail öğrencilerin akıbet senelerinde minimum ücretin üçte birisi genişliğinde değil, ½ si genişliğinde sevap alacaklarını duyurmuştu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Vakfı çeşidinden yapılarak 2006 senesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının sanayideki yansımasına hem de İSO içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı teşrikimesai ve yardımı ile icra ettikleri çalışmalara bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bahçıvan, toplumda meslek liseleri genişliğinde adsız sansız ikinci ortak mevzunun da mesleki eğitim merkezleri bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın verdiği müjdelere ve mevzunun gündeme getirilmesine atıfta mevcut Bahçıvan, amme otoriteleri çeşidinden bu mevzunun geliştirilmeye çalışıldığını anlattı.

Yeniden bu mevzuyu ele kabul etmek ve bu konudaki fırsatı hem iş gücü piyasalarıyla hem de düzentileme alternatifi arayan gençler, ayrıca ılımlı yaşlarla buluşturabilmek noktasında dünkü ortak zamanın başladığını deyiş fail Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Maalesef bu konu, bugüne genişliğinde maşer çeşidinden baş döndürücü elleme hissedilmemiş ve avantajları noktasında baş döndürücü ortak tomar bilgilenilmemiş bulunan ortak konu. Cumhurbaşkanımızın bahsetmiş bulunduğu destek, mesleki eğitim merkezleri üstünden olacak. Biz İSO şekilde bire ortak meslek liselerinde göstermiş olduğumuz mücahede ve dayanaklık etmek çabasını istikbal haftalarda mesleki eğitim modelinde de gündeme getirmeye başlayacağız. Birinci konu, piyasasının bunu anlaması önemli. Ortada baş döndürücü bulunmaz ortak bap mevcut fakat bunun yeteri genişliğinde anlatılması ve anlaşılması noktasında ortak eksi var. Ülkenin baş döndürücü ağırbaşlı ortak pınar zenginliği mevcut fakat kaynakları akıllıcasına istimal noktasında da ortak eksikliğimiz var. İşte bu da ortak kaynak... Yani hakeza ortak büyüklenme mevcut fakat bunun bugüne genişliğinde maatteessüf o yahut bu yüzden asıl üzere da buluşamaması aşama dava var.

Önümüzdeki günlerde İSO şekilde kâffesi sanayicilerimize hakeza ortak konunun, hakeza ortak enstrümanın varlığından ve bunun akıbet teşviklerle beş altı kıvrım henüz da ulama verecek bir hale geldiğinden bahsedeceğiz. Pazarlama baş döndürücü önemli. İSO şekilde bu konuların bundan hakeza pazarlanması dair bizlere mümin ve bizimle beraberce idman noktasında akıbet aşama açıkça ve korkusuz bulunan Milli Eğitim Bakanlığıyla fiilen bu mevzunun sanayicilerimize, sektörlerimize akıllıcasına yansıtılması hesabına istikbal haftalarda dünkü ortak lansman ve deyiş kampanyasına başlayacağız."

"Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi, yavaş yavaş ve adeta ortak ormanın filizlenmesi aşama güçlenerek gelişiyor"

Kurulduğu günden bu yana mesleki eğitimin İSO'nun gündeminde ve vizyonunda ortak bap bulunduğunu vurgulayan Bahçıvan, Türkiye'nin en ehemmiyetli kaynağının çoluk çocuk bulunduğunu söyledi.

Bahçıvan, bu gençleri gelecekte akıllıcasına istihdamla buluşturmanın önemine dikkati çekerek, ortak tarafta gençlerin avarelik problemi bulunurken, öteki tarafta da bundan hakeza "aranan eleman" şekilde vasıflandırılan "ara eleman" problemini canlı ortak uran dünyası bulunduğunu belirtti.

Bu dü ucun birleştirilmesi icap ettiğinin altını çizen Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Bu dü ucu tertip noktasında iri ortak eksiğimiz var. Bu mevzunun dü ucun öpüşmesi ile buluşması noktasında atılacak herhangi ortak akıllıcasına adım, Türkiye'nin geleceğini ve doğacak kaynaklarını kıymetlendirmek adına, bu diyar düşüncesince yapılacak hem sosyolojik hem hesaplı fakat hepsinden de mavera ihtimal ulusal düzenlilik konusu çetin diyeceğimiz genişliğinde kızılca ortak konu. İSO şekilde senelerden buyana sürdürdüğümüz bu konudaki politikada en istek ettiğimiz noktaya kısaca akıbet 3 senedir mahsus ortak boyutta ulaşmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. 3 sene önceki Milli Eğitim Bakanlığımızla bu arada başlamış olduğumuz meslek liselerine çevrilmiş izlence (Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi-MEİP), yavaş yavaş ve adeta ortak ormanın filizlenmesi aşama güçlenerek gelişiyor.

Hala yapılacak baş döndürücü nesne mevcut fakat 'keşke yapılsaydı' değil, 'ne bahtiyar yapılacak baş döndürücü nesne var' noktasıyla bakıyoruz. Bu mevzuda icra vekili yardımcılığından buyana bu mevzuya kani ve baş döndürücü azimli ortak Milli Eğitim Bakanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu hafta başı bu mevzuyla ilgilendiren ehemmiyetli ortak programın, katışıksız olsun destekçisi oldu. Siyaset, bu mevzuda şu anda akıbet aşama kararlı. Sanayi dünyası ağırbaşlı açıdan inanmaya başladı. O emektar paradigmalar, 'birlikte iş yapılmaktadır mı?' konusu, 'evet, yapılır'a dönüşmeye başlıyor fakat en muştulu olanı bundan hakeza öğrenciler, meslek liselerine akmaya ve yeğleme etmeye başladı. Okulların doluluğu ve yaşlanmış yıla gereğince benek değişimine baktığımız zaman, dayanaklık etmek verdiğimiz kâffesi okullarda dengeli ortak halde okullara çevrilmiş ilgide de, doluluk oranında da yüzdelik 100'ü bulduk."

"Meslek liselerinde mevrut istekten çevre puanlar yükseliyor"

Erdal Bahçıvan, meslek liselerinde öğrencilerden mevrut istekten çevre puanların da yükseldiğini, bu çerçevede yaşanmış bulunan gelişmelerin kâffesi muhit düşüncesince muştulu bulunduğunu deyiş etti.

Ailelerin mevzuya bakışında da bahtiyar edici ehemmiyetli tebeddülat yaşandığını aktaran Bahçıvan, şunları söyledi:

"Aileler, vaktiyle meslek lisesine çocukları kaydolduğu zaman, bu kelimeyi üzülerek söylüyorum, adeta ortak suçluluk duygusu içerisindeyken, demin anahtar rahatlığıyla ve ayrıca çocuklarının geleceğiyle ilgilendiren müspet ortak umma içerisinde, çocuklarını umma ve umutla bu okullara kaydettiriyor. Çocuklar da etraflarındaki gelişimleri gördükçe, burada akıllıcasına yetiştikten sonradan baş döndürücü ferah ferah önlerinde açılabilecekleri ortak iş dünyası, iş fırsatı bulunduğunu gördükçe, izinli olduktan sonradan da adeta kollarına ortak kızılca kelepçe takarak başlayacakları ortak iş yaşamı fırsatını bulabileceklerini gördükçe bu okullarımıza henüz baş döndürücü sarılıyor ve de inşallah henüz da baş döndürücü sarılacaklar."

"Bu proses desteklenirse peşi esna baş döndürücü henüz çelimli ortak uyanıklık odağı gelecek"

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, gençlerin bundan hakeza özlük gelecekleri ile ilgilendiren henüz kurnaz ve henüz şuurlu bulunduğunu belirterek, meslek liselerine meydana getirilen yatırımların henüz da artarak bitmeme etmesi icap ettiğini söyledi.

Bu çerçevede her insanın özlük dair sakıt rolü hazırlamaya bitmeme etmesinin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Bahçıvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha baş döndürücü odaklanarak, bu verdiğimiz emeği henüz baş döndürücü vererek, sanayici arkadaşlarımızın bu okullara bulunan anahtar desteğini, bilgelik desteğini, mentorluk desteğini henüz baş döndürücü artırarak bitmeme etmemiz lazım. Okul ve öğrenci, peşinde ortak uran ordusu olduğunu, dayanaklık etmek verici ortak kesim olduğunu, şefkatlilik bulunduğunu hissetmeli. Belki de en elleme söz o; şefkat... O şefkati orada hissettiği müddetçe bunu daim bir hale getirebilirsek, beş altı sene sonradan bu algının henüz da artacağını düşünüyorum.

Bu mevzuyu istikbal aylarda 3-5 destekle henüz donatabilirsek baş döndürücü henüz elleme vaziyete gelecek. Çocukların okula girmiş bulunduğu anda sigortasının başlaması, ayrıca ailelere ihtimal meslek lisesine nesil yazdırdıkları zaman, istihsal ekonomisine ulama sağlayıcı karı hesabına ortak 'aile toplumsal dayanaklık etmek paketinin' olması, özlük yetik bulunduğu meslek üstünden ortak iş dünyasına katılmış bulunduğu ve o sektörde kalmış bulunduğu devir çocuğa iş hayatındaki maaşının en azından mahsus kesintiler yapılmadan ödenmesi, meslek lisesindeki eş öğrencilerin askerlikten affedilmiş tutulması aşama birtakımı tekliflerimiz var. Birtakım böyle, 3-5 adet henüz ayrımlı noktada destekle de bu proses desteklenirse peşi esna baş döndürücü henüz çelimli ortak uyanıklık odağının istikbaline içten inanıyorum."

Meslek liselerinde öğrenciler eğitimden, öğretmenler ilgiden memnun

Meslek liselerinde tahsil gören öğrenciler de aldıkları öğrenimden mesut olduklarını deyiş ederek, seçimlerini şuurlu şekilde yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin yanı esna öğretmenler de meslek liselerine alakanın artmasından mesut olduklarını aktardı.

İSOV Dinçkök MTAL Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Atölye Şefi Hasan Hüseyin Aslancan, Kovid-19 süreci ile beraberce okulda basar kebap kebap kapital kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"2020 senesinde el dezenfektan cihazı, pedallı dezenfektan standı aşama ürünleri burada öğrencilerimizle beraberce imal ederek 200 bin TL'lik ortak iş hacmi yaptık. Hem ürettik hem de öğrencilerimiz el pratiğini geliştirdi. Bu sene da üretime bitmeme ediyoruz. Şu ana genişliğinde 1,5 milyon TL'lik iş hacmi yaptık. Bekleyen siparişlerimiz var. 15 şahsiyet mektepli kadrosu ile çalışıyoruz. Burada nısıf üretimevi kurduk gibi... Kendi eğitim setlerimizi üretiyoruz. Hem bu setleri okulumuzda kullanıyoruz hem de öteki meslek liselerine bunların üretimi ve desteğini sağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ