USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İstanbullu sanayiciler, mesleki tahsile bağlı bilgilendirme kampanyası başlatacak

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesleki öğrenime müteveccih müjdelerine ilişkin, bu fırsatı hem iş gücü piyasalarıyla hem düzentileme alternatifi arayan gençlerle buluşturabilmek noktasında acemi müşterek zamanın başladığını söyledi.

İstanbullu sanayiciler, mesleki tahsile bağlı bilgilendirme kampanyası başlatacak
17-10-2021 12:30
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesleki eğitim merkezleri öğrencilerine müteveccih müjdeleri, hem sanayiciler hem de öğrenciler kabilinden kıvançla karşılandı.

Erdoğan, sabık günlerde katılmış bulunduğu mesleki öğrenime bağlı ortak programda dü müjdeyi duyurmuştu. Mesleki eğitim merkezlerine bitmeme fail öğrencilerin 4 sene süresince aldıkları ücretlerin çalıştıran üstündeki yükünün ağız ağıza kaldırılarak mutluluk kabilinden üstlenileceğini açıklanan Erdoğan, ayrımsız sürede mesleki eğitim merkezlerinin sonuç sınıfına kalfa şekilde bitmeme fail öğrencilerin sonuç senelerinde minimum ücretin üçte bir tanesi genişliğinde değil, ½ si genişliğinde sevap alacaklarını duyurmuştu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Vakfı kabilinden yapılarak 2006 senesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının sanayideki yansımasına hem de İSO içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı teşrikimesai ve yardımıyla icra ettikleri çalışmalara bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bahçıvan, toplumda meslek liseleri genişliğinde adsız sansız ikinci ortak mevzunun da mesleki eğitim merkezleri bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın verdiği müjdelere ve mevzunun gündeme getirilmesine atıfta mevcut Bahçıvan, amme otoriteleri kabilinden bu mevzunun geliştirilmeye çalışıldığını anlattı.

Yeniden bu mevzuyu ele kabul etmek ve bu konudaki fırsatı hem iş gücü piyasalarıyla hem de emek vermek alternatifi arayan gençler, ayrıca itidalli yaşlarla buluşturabilmek noktasında toy ortak zamanın başladığını tabir fail Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Maalesef bu konu, bugüne genişliğinde maşer kabilinden baş döndürücü elleme hissedilmemiş ve avantajları noktasında baş döndürücü ortak tomar bilgilenilmemiş bulunan ortak konu. Cumhurbaşkanımızın bahsetmiş bulunduğu destek, mesleki eğitim merkezleri üstünden olacak. Biz İSO şekilde ayrımsız meslek liselerinde göstermiş olduğumuz hız ve dayanak çabasını istikbal haftalarda mesleki eğitim modelinde de gündeme getirmeye başlayacağız. Birinci konu, sektörünün bunu anlaması önemli. Ortada baş döndürücü bulunmaz ortak bap mevcut ancak bunun yeteri genişliğinde anlatılması ve anlaşılması noktasında ortak eksi var. Ülkenin baş döndürücü ağırbaşlı ortak pınar zenginliği mevcut ancak kaynakları akıllıcasına istimal noktasında da ortak eksikliğimiz var. İşte bu da ortak kaynak... Yani hakeza ortak gurur mevcut ancak bunun bugüne genişliğinde maatteessüf o yahut bundan ötürü asıl bunun şeklinde da buluşamaması kabil dava var.

Önümüzdeki günlerde İSO şekilde kâffesi sanayicilerimize hakeza ortak konunun, hakeza ortak enstrümanın varlığından ve bunun sonuç teşviklerle biraz büküm elan da ulama verecek hale geldiğinden bahsedeceğiz. Pazarlama baş döndürücü önemli. İSO şekilde bu konuların bundan sonraları pazarlanması dair bizlere mümin ve bizimle baş başa idman noktasında sonuç basamak açıkça ve korkusuz bulunan Milli Eğitim Bakanlığıyla fiilen bu mevzunun sanayicilerimize, sektörlerimize akıllıcasına yansıtılması hesabına istikbal haftalarda toy ortak lansman ve tabir kampanyasına başlayacağız."

"Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi, yavaş yavaş ve adeta ortak ormanın filizlenmesi kabil güçlenerek gelişiyor"

Kurulduğu günden bu yana mesleki eğitimin İSO'nun gündeminde ve vizyonunda ortak bap bulunduğunu vurgulayan Bahçıvan, Türkiye'nin en ehemmiyetli kaynağının çoluk çocuk bulunduğunu söyledi.

Bahçıvan, bu gençleri gelecekte akıllıcasına istihdamla buluşturmanın önemine dikkati çekerek, ortak tarafta gençlerin başıboşluk problemi bulunurken, öteki tarafta da bundan sonraları "aranan eleman" şekilde vasıflandırılan "ara eleman" problemini canlı ortak uran dünyası bulunduğunu belirtti.

Bu dü ucun birleştirilmesi icap ettiğinin altını çizen Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Bu dü ucu kombinasyon noktasında şişman ortak eksiğimiz var. Bu mevzunun dü ucun öpüşmesi ile buluşması noktasında atılacak gelişigüzel akıllıcasına adım, Türkiye'nin geleceğini ve doğacak kaynaklarını görmek adına, bu dünya düşüncesince yapılacak hem sosyolojik hem hesaplı ancak hepsinden de mavera ihtimal ulusal düzenlilik konusu caba diyeceğimiz genişliğinde kızılca ortak konu. İSO şekilde senelerden bu yana sürdürdüğümüz bu konudaki politikada en dilek ettiğimiz noktaya tahminî sonuç 3 senedir anlaşılan ortak boyutta ulaşmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. 3 sene yaşlanmış Milli Eğitim Bakanlığımızla bu arada başlamış olduğumuz meslek liselerine çevrilmiş izlence (Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi-MEİP), yavaş yavaş ve adeta ortak ormanın filizlenmesi kabil güçlenerek gelişiyor.

Hala yapılacak baş döndürücü nesne mevcut ancak 'keşke yapılsaydı' değil, 'ne bahtiyar yapılacak baş döndürücü nesne var' noktasıyla bakıyoruz. Bu mevzuda icra vekili yardımcılığından bu yana bu mevzuya kani ve baş döndürücü azimli ortak Milli Eğitim Bakanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu hafta başı bu mevzuyla ilişik ehemmiyetli ortak programın, saf olsun destekçisi oldu. Siyaset, bu mevzuda şu anda sonuç basamak kararlı. Sanayi dünyası ağırbaşlı manada inanmaya başladı. O emektar paradigmalar, 'birlikte iş yapılıyor mı?' konusu, 'evet, yapılır'a dönüşmeye başlıyor ancak en müjdeli olanı bundan sonraları öğrenciler, meslek liselerine akmaya ve yeğleme etmeye başladı. Okulların doluluğu ve yaşlanmış yıla layıkıyla nokta değişimine baktığımız zaman, dayanak verdiğimiz kâffesi okullarda muvazeneli ortak biçimde okullara çevrilmiş ilgide de, doluluk oranında da yüzdelik 100'ü bulduk."

"Meslek liselerinde mevrut istekten ötürü puanlar yükseliyor"

Erdal Bahçıvan, meslek liselerinde öğrencilerden mevrut istekten ötürü puanların da yükseldiğini, bu çerçevede yaşanmış bulunan gelişmelerin kâffesi çevre düşüncesince müjdeli bulunduğunu tabir etti.

Ailelerin mevzuya bakışında da bahtiyar edici ehemmiyetli tebeddülat yaşandığını aktaran Bahçıvan, şunları söyledi:

"Aileler, ortak vakitler meslek lisesine çocukları kaydolduğu zaman, bu kelimeyi üzülerek söylüyorum, adeta ortak suçluluk duygusu içerisindeyken, deminden dil rahatlığıyla ve ayrıca çocuklarının geleceğiyle ilişik müspet ortak umma içerisinde, çocuklarını umma ve umutla bu okullara kaydettiriyor. Çocuklar da etraflarındaki gelişimleri gördükçe, burada akıllıcasına yetiştikten sonraları baş döndürücü ferah ferah önlerinde açılabilecekleri ortak iş dünyası, iş fırsatı bulunduğunu gördükçe, izinli olduktan sonraları da adeta kollarına ortak kızılca kelepçe takarak başlayacakları ortak iş yaşamı fırsatını bulabileceklerini gördükçe bu okullarımıza elan baş döndürücü sarılıyor ve de inşallah elan da baş döndürücü sarılacaklar."

"Bu proses desteklenirse peşi esna baş döndürücü elan çelimli ortak uyanıklık odağı gelecek"

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, gençlerin bundan sonraları öz gelecekleri ile ilişik elan zeki ve elan şuurlu bulunduğunu belirterek, meslek liselerine meydana getirilen yatırımların elan da artarak bitmeme etmesi icap ettiğini söyledi.

Bu çerçevede her insanın öz ait sakıt rolü hazırlamaya bitmeme etmesinin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Bahçıvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha baş döndürücü odaklanarak, bu verdiğimiz emeği elan baş döndürücü vererek, sanayici arkadaşlarımızın bu okullara bulunan dil desteğini, bilgelik desteğini, mentorluk desteğini elan baş döndürücü artırarak bitmeme etmemiz lazım. Okul ve öğrenci, gerisinde ortak uran ordusu olduğunu, dayanak verici ortak kol olduğunu, şefkatlilik bulunduğunu hissetmeli. Belki de en dobra lafız o; şefkat... O şefkati orada hissettiği müddetçe bunu daima hale getirebilirsek, biraz sene sonraları bu algının elan da artacağını düşünüyorum.

Bu mevzuyu istikbal aylarda 3-5 destekle elan donatabilirsek baş döndürücü elan elleme hale gelecek. Çocukların okula girmiş bulunduğu anda sigortasının başlaması, ayrıca ailelere ihtimal meslek lisesine nesil yazdırdıkları zaman, istihsal ekonomisine ulama sağlayıcı eş hesabına ortak 'aile toplumsal dayanak paketinin' olması, öz yetişkin bulunduğu meslek üstünden ortak iş dünyasına katılmış bulunduğu ve o sektörde kalmış bulunduğu devir çocuğa iş hayatındaki maaşının en azından anlaşılan kesintiler yapılmadan ödenmesi, meslek lisesindeki eş öğrencilerin askerlikten affedilmiş tutulması kabil kimi tekliflerimiz var. Birtakım böyle, 3-5 parça elan değişik noktada destekle de bu proses desteklenirse peşi esna baş döndürücü elan çelimli ortak uyanıklık odağının istikbaline kalben inanıyorum."

Meslek liselerinde öğrenciler eğitimden, öğretmenler ilgiden memnun

Meslek liselerinde tahsil gören öğrenciler de aldıkları öğrenimden kıvançlı olduklarını tabir ederek, seçimlerini şuurlu şekilde yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin yanı esna öğretmenler de meslek liselerine talebin artmasından kıvançlı olduklarını aktardı.

İSOV Dinçkök MTAL Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Atölye Şefi Hasan Hüseyin Aslancan, Kovid-19 süreci ile baş başa okulda rotatif kebap kebap kapital kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"2020 senesinde el dezenfektan cihazı, pedallı dezenfektan standı kabil ürünleri burada öğrencilerimizle baş başa imal ederek 200 bin TL'lik ortak iş hacmi yaptık. Hem ürettik hem de öğrencilerimiz el pratiğini geliştirdi. Bu sene da üretime bitmeme ediyoruz. Şu ana genişliğinde 1,5 milyon TL'lik iş hacmi yaptık. Bekleyen siparişlerimiz var. 15 nefis mektepli kadrosu ile çalışıyoruz. Burada nısıf üretimlik kurduk gibi... Kendi eğitim setlerimizi üretiyoruz. Hem bu setleri okulumuzda kullanıyoruz hem de öteki meslek liselerine bunların üretimi ve desteğini sağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ