USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İşverenden asgari ücretin 'dengeli belirlenmesi' talebi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, zamanın şartları dikkate alınarak, mensubu da üreteni de koruyacak istikrarlı müşterek asgari ücret belirlenmesi çağrısında bulundu.

İşverenden asgari ücretin 'dengeli belirlenmesi' talebi
01-12-2021 12:10
Ankara

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, bağlanmış açıklamasında, milyonlarca çalışanın yaşamını direkt ilgili asgari ücret dair teşrinievvel ayından buyana topu topu toplumsal paydaşlarla koyu halde görüştüklerini belirterek, bu kapsamda Türk-İş ilkin peyda etmek az daha iştirakçi konfederasyonları ve sendikaları, politik partiler, çıplak maşer kuruluşları, çalıştıran kuruluşları, küçük-orta-büyük ölçekli işletmeler ve temsilcileri, akademisyenler ve ekonomistler ile istişarelerde bulunduklarını vurguladı.

Hem etkin hem çalıştıran bakışını idrak etmek düşüncesince icra ettikleri araştırı ve analizlerle kamuoyunun beklentilerini yakından izleme ettiklerini bildiren Akkol, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda, sahadan aldığımız veri, fikir ve önerilerle, başkaca bilirkişi ekiplerimizin beceri analizleriyle çalışmalarımızı yürüttük. Metal, dayanabilen istihlak ürünleri, tekstil, cam, çimento, sert çelik, ilaç, kimya, deri, gıda, elektrik, elektronik, aceleci istihlak ürünleri, kağıt ve ağaç, maden, inşaat, makine, otomotiv, otomotiv taraf sanayi, turizm, anık giyim, perakende, petrol, enerji, sağlık, eğitim, amme ağırbaşlı endüstri ve hizmet, mahalli idareler ve yerli yönetimler de karışma peyda etmek az daha topu topu sektörlerden, hem emek vermek arkadaşlarımızın hem işverenlerin ümit ve görüşlerini çalışmamıza karışma ettik. Komisyonda da bu çalışmalarımızdan, görüşmelerimizden elde ettiğimiz çözümleme ve önerilerimizle toprak alacağız."

"Belirsizlik ortamı nice sahası aksi etkilemeye bitmeme ediyor"

Akkol, TİSK adına müşterek numara önceliklerinin değme devir bulunduğu derece ülkenin ve emek vermek dostlarının sürdürülebilir refahı bulunduğunu anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada, çalışanlarımızı para şişkinliği karşısında koruyacak müşterek asgari ücret belirlenmesinden yanayız. Ancak gayrı taraftan da unutmamalıyız ki topu topu dünyada kalan mal fiyatları, erke ve nakil maliyetlerinin yanı esna çıpır krizi derece global mesail ve toy varyantlardan kaynaklı efdal ipham ortamı nice sahası aksi etkilemeye bitmeme ediyor. Bu ve benzeşim nedenlerle yetiştirici enflasyonunun yüzdelik 46'yı aştığı müşterek dönemden geçiyoruz. Böyle müşterek ortamda işletmelerimizi ve üreticilerimizi ayakta tutak ve üretimin devamlılığını sağlayacak müşterek asgari ücret düzeyinin belirlenmesi dirimlik önemdedir. Dönemin şartları dikkate alınarak, personeli da üreteni de koruyacak kararlı müşterek asgari ücret belirlenmesi çağrısında bulunuyoruz. Başta asgari ücret peyda etmek üzere, topu topu ücretler üstündeki vergilerin aşamalı adına düşürülerek dengeleri sarsmadan çalışanların gelirlerinin artırılabileceğine inanıyoruz. Aynı zamanda, asgari ücret çalıştıran teşvikinin bu sene da bitmeme etmesinin, tek bulunmadığı denli eleştiri bulunduğunun ve toy istihdam yaratılmasında kayda bedel müşterek kâr sağlayacağının altını da müşterek defa henüz yemek isteriz."

"Aralık ayının başlangıcında tamamlamaya hazırız"

Yeni asgari ücretin en endamsız müddette netleşmesi dair kamuoyunun şişman beklentisi bulunduğunun bilincinde olduklarını tamlayan Akkol, şu halde bitmeme etti:

"Bu nedenle Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda görüşmeleri hızlandırarak süreci boşluk ayının başlangıcında tamamlamaya hazırız. Buradaki en şişman temennimiz, emek vermek yaşamının topu topu paydaşları adına müselles mutabakata varılması ve derinliğine seneler sonradan önceki defa işçi-işveren-kamu adına baş başa imza atılmasıdır. 'Birlikte Mümkün' anlayışı ile bu mütekait devri gine işçi, işveren, hükümetimiz ve topu topu toplumsal paydaşlarımızla açıkça diyalog ve el birliği kanalıyla en güzel halde aşacağımıza inanıyoruz. Geleceğimize, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve işimize ulama sağlayacak değme muhtelif karara dayanak noktası vermeye hazırız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ