USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsviçre Türk Toplumunun dünkü işlev binası açıldı

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, "Türkiye sizin anne vatanınız fakat İsviçre de yuvanız." dedi.

İsviçre Türk Toplumunun dünkü işlev binası açıldı
29-01-2022 21:03
Zürih

İsviçre'deki Türk sivil polis polis maşer müesseselerinin yapı organizasyonu İsviçre Türk Toplumunun (İTT) acemi fariza binası açıldı.

Ülkenin en iri kenti Zürih'in Dietikon branşında İTT Başkanı Suat Şahin'in ev sahipliğindeki açılışa, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, Zürih Başkonsolosu Hasan Emre Uygun, Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan ve İsviçre'deki esas Türk sivil polis polis müesseselerinin reis ve yöneticileri katıldı.

Büyükelçi Acarsoy, burada meydana getirdiği konuşmada, İTT çatısı altındaki cemiyet ve federasyonların ülkede canlı Türk vatandaşlarının bütünlük ve beraberliğini kuvvetlendirdiğini vurguladı.

Acarsoy, "Köklü ve baş döndürücü boyutlu ilişkilerimizin bulunduğu İsviçre'de rakamları 140 bine yaklaşmış bulunan Türk camiasının siz kıymettar üyeleri, ülkemizle İsviçre arasındaki ilişkilerin gerçekleştirilmesinde baş döndürücü ehemmiyetli gösteriş oynuyorsunuz. Türkiye, sizin anne vatanınız fakat İsviçre de yuvanız." ifadesini kullandı.

Vatandaşların anne vatanlarıyla bağlarını koparmadan İsviçre toplumuyla rastgele bölgede kıymettar biçimde bütünleşmesine desteklerinin altını çizen Acarsoy, ülkedeki Türklerin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Acarsoy, rastgele devir en iyisini hedeflediklerini belirterek, "Türkiye-İsviçre ilişkilerine nite şimdi baş döndürücü ekleme bedel sağlayabileceğimiz, Türk camiasının bütünlük süresince İsviçre'deki statüsünü nite şimdi da doğacak birlikte noktaya taşıyabileceğimiz üstünde durmamız ve bu düşüncüleri el birliğiyle eyleme dönüştürmemiz gerekiyor." sanarak konuştu.

İTT Başkanı Şahin ve kadrosuna acemi fariza binasının açılmasından çevre teşekkürname fail Acarsoy, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliklerinde, sayın Dışişleri Bakanımızın buyrukları ışığında, Büyükelçiliğimiz, Zürih ve Cenevre Başkonsolosluklarımız kendisine siz altın yurttaşlarımızın rastgele mevzuda ve baştan sona birlikte olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

"Konumunuzdan övünüyoruz"

Zürih Başkonsolosu Uygun da ülkedeki Türk STK'lerin İsviçre ve Türkiye ortada çelimli birlikte kelep ve güreşçi köprüsü bulunduğunu vurgulayarak, "Bundan da iri sevinme duyuyor ve kâffesi İsviçre camiası içindeki hatırlı konumunuzdan övünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İTT'nin geçmişten bugüne meydana getirdiği çalışmaların, bütünlük ve beraberliğe sağlamış bulunduğu katkıların önemine yer veren Uygun, İTT'nin dü dünya arasındaki ilişkileri geliştireceğinden tek şüphesi olmadığını kaydetti.

Uygun, sivil polis polis maşer müesseselerinin demokratik toplumlarda medyadan sonraları beşinci çelim bulunduğunu anlattı.

Cenevre Başkonsolosu Özkan, "İsviçre'deki Türk toplumu, 50 yılı geride bırakmış, İsviçre'nin dünyasına kıymettar biçimde bütünleşmiş olmuş, bu ülkenin refahına ve baş döndürücü kültürlülüğüne ehemmiyetli katkıda bulunmuştur. Vatandaşlarımızın Türkiye ile lisan bağlarını koruduklarını ve yaklaşan sürede kurmuş oldukları sivil polis polis maşer kuruluşları yoluyla örgütlenmelerini görmekten alım çalım duyuyoruz." sanarak konuştu.

"İTT'nin bellik kıymetini arttırmak en iri amacımız"

Başkan Suat Şahin de göreve geldikleri 5 Eylül 2021'den buyana İTT'yi kurumsal kimliğe sarmak düşüncesince derin aydınlık gösterdiklerini aktardı.

Yakın sürede "İTT TV" ve İTT'nin resmi neşriyat organı "İsviçre Haber"in neşriyat dünyasına başlamış olacağı bilgisini verici Şahin, İTT'yi özlük ayakları üstünde kalacak biçimde baştan yapılandırdıklarını dile getirdi.

Şahin, siyasetten ırak durarak, İTT'nin bellik kıymetini yükseltmenin en iri amaçları olduğuna dikkati çekti.

Amacının New York'ta bulunduğu kabil Zürih'in ölçülü durumunda birlikte Türkevi "dikmek" bulunduğunu vurgulayan Şahin, ilkin Büyükelçi Acarsoy kazanmak neredeyse acemi fariza binasının açılışına dayanak verenlere teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ