USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İtalya Başbakanı Meloni: AB, Ukrayna'ya dayanak noktası dair bütünlük zarfında olmalı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'ya dayanak noktası dair bütünlük içre olması icap ettiğini söyledi.

İtalya Başbakanı Meloni: AB, Ukrayna'ya dayanak noktası dair bütünlük zarfında olmalı
13-12-2022 17:08
Roma

Meloni, 15-16 Aralık'ta Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi öncesinde İtalyan parlamentosunun madun kanadı Temsilciler Meclisi'nde hükümetinin, zirvenin gündeminde arazi borç mevzulara bağlı davranış ve görüşlerini aktardı.

Konuşmasına Ukrayna'daki savaşla başlamış olan Meloni, "Tarih bize, sulh ve özgürlüğün bulunmadığı yerde kalkınma ve refahın olmadığını öğretti. Bu nedenle, AB'nin Rus saldırganlığı karşısında Ukrayna’ya dayanaklık etmek dair bütünlük olmaya bitmeme etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konudaki fikrimiz değişmedi." dedi.

Başbakan Meloni, İtalya'nın hem AB’nin bununla birlikte Atlantik İttifakı'nın (NATO) müessis üyesi adına dair düşeni hazırlamaya bitmeme edeceğini belirterek, İtalyan hükümetinin Kiev'e ehliyetli desteğini teslim etti.

Ukrayna'daki çatışmanın herkesi ilgilendirdiğine ayraç fail Meloni, "Ukrayna'da mütareke düşüncesince tatbikat sektörü ahit düşüncesince hudutlu görünüyor fakat İtalya bu yöndeki çabaları destekleyecek. İtalya, AB'nin bu mevzuda henüz incitici hissedar davranış sergilemesi icap ettiğini düşünüyor." diyerek konuştu.

Başbakan Meloni, savaş dolayısıyla Rusya’ya muteber yaptırımların kişi üretimlerini de etkilediğini fakat bunların Rusya üstünde çarpıcı olduğunu, gine de etkilerini izleyeceklerini bildirdi.

Meloni'den AB'ye erke maliyetleri dair eleştiri

Başbakan, İtalya'nın AB içre başrolde olması icap ettiğini tabir ederek, "Bizim amacımız, İtalya'da henüz baş döndürücü Avrupa yerine, şişman ve müessis hissedar ülkeye yerinde halde Avrupa'da henüz baş döndürücü İtalya." yorumunu yaptı.

Meloni, başkaca Avrupa Konseyi'nin gündeminde faziletkâr erke maliyetleri mevzusunun da arazi alacağını dile getirerek, "Avrupa Konseyi, hissedar kere henüz erke maliyetlerinin tesirini görüşecek. Hedef, erke güvenliğine revan hissedar tarz ve İtalya, aylardır devim bilimi çatı paha dair ön olgun arazi alıyor. Şu anne denli AB Komisyonu'nun buna cevabı gönül tokluğu edici ve gerçekleştirilebilir değil." ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı, ülkesinin coğrafi pozisyonu yardımıyla Akdeniz ile Avrupa ortada tabii hissedar güreşçi köprüsü konumunda olduğuna da dikkati çekti.

"Batı Balkanlar'ın istikrarı hissedar öncelik"

Balkan ülkeleriyle Tiran'da sabık hafta bitirdikleri AB-Batı Balkanlar Zirvesi yardımıyla AB'nin bu alanda henüz görünür bir duruma geldiğine ayraç fail Meloni, "Batı Balkanlar'ın istikrara ulaşması ve Avrupa'nın genişlemesi konusu hissedar temadır. Bu bölgenin istikrarı, İtalya ve AB'nin güvenliği açısından hissedar önceliktir." dedi.

Bosna Hersek'e namzetlik koşullarının tanınmasının tamamı semt düşüncesince hissedar ayraç bulunduğunu dile getiren Meloni, "Hükümet, Kosova'daki gerilimi endişeyle izlem ediyor. Bizim oradaki İtalyan birliklerimizle barışı ölçü hususundaki isteğimizi teslim ettik ve tamamı tarafları provokasyonlardan kaçınmaya çağırma ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Meloni, başkaca ABD'nin gündemindeki "enflasyonu düşürme yasası"nın düşünce uyandırdığını vurguladı.

Konuşmasında İran'daki gösterilere de yer veren Başbakan Meloni, "İranlı yetkililerin, hanımlara ve barışçıl gösterilere gönül rahatlığı kuvvet kullanılması nahak yere ve bildirme edilemezdir." halinde konuştu.

"İtalya, göçmenler düşüncesince Avrupa'nın antre kapısı olamaz"

Giorgia Meloni, düzensiz göç mevzusuna da değinerek, "AB'nin lodosluk sınırları, şarki sınırlarından henüz az değersiz değil. Orta Akdeniz’deki göç güzergahı evvel kere AB Komisyonu’nun hissedar belgesinde evleviyet adına arazi aldı. İtalya, arsıulusal hukuka hürmet ve göç olgusunu strüktürel adına ele bildirme etme ihtiyacını kararlılıkla gündeme getirmeseydi bu olmayacaktı." yorumunu yaptı.

İtalya'nın Akdeniz'deki insanoğlu kaçakçılığı karşısında en şişman yükü taşıdığını tabir fail Meloni, Avrupa'da baştan yerleştirilme tartışmalarında AB'nin aut sınırlarının kuma savunmasının ne olacağına geçmenin muktezi bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Meloni, milletvekillerinden mevrut soruları yanıtlarken, İtalya'ya bu sene içre denizi aşarak 94 bin bireyin geldiğini, şu anne denli Fransa'nın 38, Almanya'nın 57 kişiyi baştan yerleştirilme programıyla aldığını hatırlattı. Meloni, şunları kaydetti:

"Korkarım, probleminin çözümü bu değil. Fransa ve Almanya bunu ne karşılığında yaptı? İtalya’nın göçmenler düşüncesince Avrupa’daki yegâne karaya depar belgesi noktası olması karşılığında. Ben, Avrupa’da kimsenin hazırlamaya arzulu bulunmadığı şeyi, İtalya’nın gerçekleştirmek mecburiyetinde bulunduğu görüşüne katılmıyorum. Avrupa’da hukuk ve yükümlülüklerin hepsi düşüncesince ayrımsız olması gerektiğine inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ