USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İtalya-Türkiye tecim hacminde 'tarihi zirve' beklentisi

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, "Türkiye ile bu yıl 20 bilyon doları aşacak bulunan ortak tecim hacminden bahsediyoruz. Bu da tarihî ortak zirvedir." dedi.

İtalya-Türkiye tecim hacminde 'tarihi zirve' beklentisi
26-11-2021 09:49
İstanbul

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, "Türkiye ile bu yıl 20 bilyon doları aşacak bulunan bir tecim hacminden bahsediyoruz. Bu da tarihî birlikte zirvedir. Diğer devletlerin hep tecim hacmi, İtalya’dan hâlâ şişman olmakla bu arada İtalya aut tecim dengesi derece muvazeneli ve dosdoğru birlikte tecim kütlesi değildir." dedi.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneğince, Venedik Sarayı'nda "Pandemi Sonrası Dönemde İtalya-Türkiye Ticari İlişkileri" mevzulu birlikte kazançlı toplu tartışma gerçekleştirildi.

Livio Manzini, etkinliğin açılışında meydana getirdiği konuşmada, Türkiye ve İtalya'nın bulunan coğrafyada sulh ve istikrarın sağlanması şartıyla güç gösterdiğini ve bu bölgede teşrikimesai işleyen dü bağlaşık yurt bulunduğunu söyledi.

"İtalya, Türkiye'nin AB esenlik periyodunu çelimli ve görünür biçimde destekliyor"

İtalya'nın, Türkiye'nin AB esenlik periyodunu çelimli ve görünür birlikte biçimde destekleyen devletlerin başlangıcında geldiğine dikkati çekici Manzini, "Aynı coğrafyada arazi düzlük İtalya ve Türkiye tarihî olarak, sosyal, kültürel ve kazançlı ilişkinin değme dü ülkenin eş menfaati düşüncesince lazım bulunduğunun bilinci içinde akıntı etmiş ve etmektedirler." niteleyerek konuştu.

Manzini, "Nitekim bu tarihî teşrikimesai 1960’lı senelerden itibaren ağırbaşlı birlikte kazançlı iş donanmasına dönüşmüş, arsıulusal İtalyan sermayesi Türkiye'ye bulunan nazarıitibar ve itimatını açık açık ortaya koymuştur. O senelerden itibaren mevrut İtalyan firmaları da halen burada bulunmakta, envestisman yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

"İki yurt arasındaki ticari münasebat dengeli, dosdoğru ve derin"

İtalya ve Türkiye ortada tabii birlikte teşrikimesai gerçekleştiğini ve bu iş birliğinin dakika arsıulusal eş başarıların öyküsünü oluşturduğunu dile getiren Manzini, şunları kaydetti:

"Bu yıl 20 bilyon doları aşacak bulunan birlikte tecim hacminden bahsediyoruz. Bu da tarihî birlikte zirvedir. Diğer devletlerin hep tecim hacmi, İtalya’dan hâlâ şişman olmakla bu arada İtalya aut tecim dengesi derece muvazeneli ve dosdoğru birlikte tecim kütlesi değildir. Keza İtalya ile meydana getirilen bu 20 bilyon dolar tecim hacmi, büyükçe 10 bilyon ithalat, 10 bilyon dolar da ihracattan ibarettir. Bu da dü ülkenin arasındaki ticari ilişkilerin ne derece dengeli, dosdoğru ve koyu olduğunu, hazırlık zincirlerinin birbirine ne derece ilişkin bulunduğunu göstermektedir."

"Türkiye asıl manada müspet birlikte partnerimiz"

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani ise Türkiye ile bulunan ilişkilerde dayanıklı aşırı müspet evolüsyon gördüklerini ve İtalya ile Türkiye ortada itimat ortamının etraflıca süredir oluştuğunu söyledi.

Salgın sonrasındaki ticari düet münasebat dair aşırı birlikte tomar fırsatın ortaya çıktığına dikkati çekici Gaiani, "Türkiye asıl manada müspet birlikte partnerimiz. İtalya ile Türkiye ortada politik ve kazançlı bölgede asıl manada birlikte itimat olgusu var. Türk devletinin müstesna satım yönünde şirketlere verdiği dayanaklık etmek aşırı önemli. Pandemide dönüşümün ve değişen teknolojinin önemini birlikte kere hâlâ anlamış olduk." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Türk ve İtalyan iş dünyasının önde mevrut isimlerinin katılımıyla meydana gelen forumda, Türkiye İş Bankası Başekonomisti İzel Erdem de şümullü birlikte banak gerçekleştirdi.

Ayrıca forumun bu yılki panelistleri ortada Generali Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mine Ayhan, Intesa SanPaolo Bankası İstanbul Merkez Şubesi Genel Müdürü Ufuk Cemal Bali,Pirelli Otomobil Lastikleri Üst Yöneticisi (CEO) Gian Paolo Gatti Comini, Organik Kimya CEO'su Stefano Kaslowski, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Türkiye-İtalya İş Konseyi Başkanı / Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay ve Ongur & Partners Uluslararası Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Arzu Ongur arazi aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ