USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İtalya ve Malta'dan Kovid-19'un yeni varyantı haysiyetiyle bazısı Afrika ülkelerine seyahat yas

İtalya ve Malta, yeni sima koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 varyantının görüldüğü birtakımı Afrika ülkelerine müteveccih seyahat yasağı getirdi.

İtalya ve Malta'dan Kovid-19'un yeni varyantı haysiyetiyle bazısı Afrika ülkelerine seyahat yas
26-11-2021 18:15
Roma

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, meydana getirdiği bağlanmış açıklamada, "Son 14 devir süresince Güney Afrika, Lesotho, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibia ve Esvatini'de bulunanların İtalya'ya girişini zecrî birlikte kararname imzaladım. Bilim insanlarımız yeni varyant B.1.1.529 üstünde çalışıyor. Bu tam biz, en müdebbir yolu izliyoruz." ifadesini kullandı.

Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne de Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda, Kovid-19'un yeni B.1.1.529 varyantının görüldüğü yerlerden Malta’ya ve Malta’dan bu devletlere seyahatlerin cumartesi akşam yarısından itibaren iare namına durdurulacağını bildirdi.

Fearne, iare seyahat yasağı getirilen devletlerin Güney Afrika, Namibia, Lesotho, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve bulunduğunu belirtti.

Yeni varyant

Güney Afrika ve Botsvana'da 9 insanlarda tanıdık B.1.1.529 varyantı, "süper varyant" namına nitelendiriliyor ve 32 mutasyona erbap bulunduğu biliniyor.

Şimdilik düşüt görülme sıklığına erbap bu varyanta üzerine bulunan aşıların çarpıcı olup olmadığına bağlı tetkikat sürüyor.

Türkiye, yeni varyant hâlâ belirleme edilmeden geçmiş 15 Kasım'dan itibaren Güney Afrika'ya uçuşları durdurmuştu.

Varyantın Belçika'da da birlikte insanlarda görüldüğü açıklanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ