USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO 140. Yıl Özel Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla meydana gelen törende "restorasyon", "kültür-sanat", "turizm", "teknoloji", "girişimcilik" ve "dönüşüm" iktisap etmek kabil 6 kategoride ihsanıhümayun verildi.

İTO 140. Yıl Özel Ödülleri sahiplerini buldu
25-09-2022 18:01
İstanbul

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun 140 senenin birikimiyle Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise en şişman odalarından biri bulunduğunu belirterek, "Biz amasız, fakatsız ortak şekilde, evcil ve ulusal ekonomiyi sarsılmaz ortak halde nesir edenlerle bu arada yürümeye bitmeme edeceğiz." dedi.

693 bin üyesiyle İstanbul iş dünyasının yapı kuruluşu bulunan İTO, kuruluşunun 140. sene dönümünü hususi ortak ihsanıhümayun töreni ile kutladı. Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla meydana gelen ihsanıhümayun törenine, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

İTO Başkanı Avdagiç, törende icra ettiği konuşmada, Sultan 2. Abdülhamid'in sanayileşmiş ve kalkınmış Türkiye hayalini yapmak az daha kurulan Dersaadet Ticaret Odası olarak, o günden bugüne Türkiye ekonomisinin gelişim göstermesi düşüncesince şişman mücahede gösterdiklerini söyledi.

Türk hususi sahasının oluşması düşüncesince çalıştıklarını anlatım fail Avdagiç, müstahsil ve tüccarların gündemine; ithal mallar bildirme etmek alegori evcil mallar üretmeyi, ihracatı artırmayı, dünkü aut pazarlar bulmayı getirdiklerini vurguladı.

Avdagiç, Türkiye ekonomisini dünkü ortak eşiğe taşıyan, 21. yüzyılı "Türk yüzyılı" yapmanın evcil ve ulusal ortak üretimle kabil bulunduğu bilinciyle Türk hususi sektörünü görülmemiş ortak ufka haiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın indinde durmayı ulusal ortak vecibe şekilde bildirme ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin akıbet 20 senesinde İTO'nun çabucak büyüdüğünü, girişimcilerin cesurca iş yaptığını tamlayan Avdagiç, "2001'de en şişman konuşu yıkımdan çıkan Türkiye, 2008 global krizini aşarken, 15 Temmuz çıyan FETÖ darbesinde ortak tane canevi olurken, pandemiden minimum etkilenen ülkelerden biri olma başarısı gösterirken, İstanbul tüccarı tamamı sorunlarda öncecilik aldı, bütünlük ve beraberliğimize ehil çıktı. İstanbul ekonomisi büyüdükçe Türkiye şimdi da ilerledi. Türkiye, evren liginde yükseldikçe İstanbul'un potansiyeli şimdi da arttı." niteleyerek konuştu.

"Böyle ortak anlayışın indinde peyda etmek 140 salname mesuliyetimizin gereği"

Şekib Avdagiç, 20 senedir daima mesail bulunduğunu söyleyip duruşlarını sorgulayanlara müteveccih şu soruları sordu:

"Siz ihracatın 250 bilyon doları aşabileceğini, ticareti kolaylaştıran, ekonomiyi canlandıran duble yolların 27 bin 500 kilometreye çıkabileceğini, aceleci trenlerin Anadolu'yu saracağını, Türkiye'nin Pekin'den Londra'ya çağcıl İpek Yolu'nun merkezinde olacağını on paralık düşündünüz mü? Siz Türkiye'nin öz otomobilini, öz tankını, öz helikopterini, öz hücum uçağını, öz İHA'sını yapabileceğini aklınızdan on paralık geçirdiniz mi? Son 20 yılda konuşu büyümeye istihsal kabilinden en erdemli katkının endüstri sektöründen geldiğinin bilincinde mısınız? Türkiye'nin 2021 yılı bakımından satın bildirme etme gücü paritesine gereğince Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık'ın peşi esna Avrupa'nın 4. şişman ekonomisi bulunduğunu unuttunuz mu? Rusya-Ukrayna cenginde boşluk bulucu, Doğu Akdeniz'de gökçe vatanın ve katıksız yel yağı lambası yağı haklarımızın savunucusu, Şangay Beşlisi'nde dünkü afak düşüncesince hedefler yapan ortak Türkiye olabileceğini düşünebildiniz mi? Bunu yapan, düşünen ve görüntü edenler var… Biz Türkiye'nin kendilerini herhangi ortak şeyin üstünde markajcı hakeza ortak anlayışın indinde olmayı zamanı görevimiz, 140 salname mesuliyetimizin gereği şekilde görüyoruz."

Avdagiç, Türkiye'nin sunulan küsurat iklim olmaktan çıkıp "aktör iklim olmasının", iş dünyasının göğsünü kabarttığını anlatım ederek, "700 bin pres ve onların 1,5 milyonu fazla sahibi ve ortağı ile Türkiye'nin en şişman odası ve dünyanın ise en şişman odalarından biri şekilde ve 140 senenin birikimiyle şurası vurgulamak istiyorum; kılıç amasız, fakatsız ortak şekilde, evcil ve ulusal ekonomiyi sarsılmaz ortak halde nesir edenlerle bu arada yürümeye bitmeme edeceğiz." dedi.

Türkiye ekonomisinin tamamı aktörlerinin devim bilimi yapısıyla global ekonomideki yerini şimdi da üst nakil ve erinç karşıya kalmış bulunduğu tamamı güçlükleri yenme gücüne ve potansiyeline ehil olduğuna ayraç fail Avdagiç, Türk hususi sahası şekilde bayrağı şimdi da üst taşımanın azim ve gayretinde olduklarını kaydetti.

"İTO'nun 20. periyodunu asıl manada ortak atak devrine çevirdik"

İTO Başkanı Avdagiç, İTO'nun 140 salname tarihinin akıbet 4 yılında, önce günkü şevkle İstanbul ve üyeler düşüncesince çalıştıklarını, İTO'nun 20. periyodunu asıl manada ortak atak devrine çevirdiklerini söyledi.

Gençlerin ve girişimcilerin fikirlerini ekonomiye karışma fail Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'ni, Türkiye'nin ve bölgenin en şişman start-up ve girişimcilik merkezine dönüştürdüklerini aktaran Avdagiç, Teknopark İstanbul'u, Savunma Sanayi Başkanlığı'yla bu arada şimdi da genişletip teknopark ekosisteminin gözbebeği durumuna getirdiklerini anlatım etti.

Avdagiç, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ni hassaten müstevli çağında icra ettikleri yatırımlarla Avrupa'nın ve bölgenin en çağcıl fuar merkezlerinden biri durumuna dönüştürdüklerini, doluluk oranını yüzdelik 100'e DOĞRU artırdıklarını bildirdi.

Hünkar Kasrı'ndan sonra, "ulusal mimari" akımının öncüsü Vedat Tek'in icra ettiği zamanı Liman Hanı'nı restore yazar hars ve yetişek hayatına kazandırdıklarını hatırlatan Avdagiç, "Burada İstanbullu tüccarların nabzını tutaç İTO Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni faaliyete soktuk. Haliç kıyısındaki emektar biçim binamız bulunan İstanbul Ticaret Sarayı'nı aslına akla yatkın baştan nesir yazar üniversitemize tahsis ediyoruz. İstanbul'daki mesleksel ve beceri okullara ehil çıkarak 54 okulun hamiliğini üstlendik." niteleyerek konuştu.

Avdagiç, İstanbul'u evren turizminin birlikte kurultay ve güruh turizminin de hayattaki önce 10 şehri arasına kullanmak düşüncesince paydaşlarla mevcut kuvvetleriyle çalıştıklarını anlatım ederek, şöyleki bitmeme etti:

"İstanbul Ticaret Üniversitemiz, gençlerimizin en baş döndürücü yeğleme etmiş bulunduğu yetişek kurumlarından biri oldu. Devletimiz ve hükümetimizin duyuru ettiği, hassaten istihdam seferberliği peyda etmek az daha halis muhlis konuşu seferberliklere canla başla, yeterli ortak içtimai vecibe yükümlülüğüyle katıldık. 2021 yılı esasen beri İstanbul'da kestirmece 600 bin küsurat istidamın oluşturulmasında en şişman hissedar olduk. Çin'den Malezya'ya, Ürdün'den Makedonya'ya, Kolombiya'dan Paraguay'a denli ticaretimizi yetiştirmek düşüncesince onlarca ticari anlaşma zaptına imza attık. Sözün özü; ortak fariza devri zarfında en baş döndürücü çalışmalar ve çalışkanlık yapan İTO yönetimi peyda etmek düşüncesince çalıştık."

İstanbul'u biçim bildirme yazar İstanbul ve Türk iş alemi düşüncesince dünyanın herhangi ortak köşesinde çalışkanlık gösterdiklerini aktaran Avdagiç, İstanbul'a bedel katanların hakkını teyit yazar ödüllendirmenin gerekliliğine inandıklarını, bu amaçla da 140. yıllarını 140. Yıl Özel Ödülleri ile kutlamayı amaçladıklarını söyledi.

6 kategoride ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların peşi esna İTO Başkanı Avdagiç, "üretim ve ticarete asır atlatan, ömrünü İstanbul'a hizmete adayan ortak İstanbul sevdalısı" şekilde nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul iş dünyası hesabına gönül borcu vesikası sunma etti.

İTO 140. Yıl Özel Ödülleri'nde "restorasyon", "kültür-sanat", "turizm", "teknoloji", "girişimcilik" ve "dönüşüm" peyda etmek az daha 6 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Ödüller, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İTO Başkanı Avdagiç kabilinden sunma edildi.

"Restorasyon" branşındaki ödül, Fatih Belediyesi'nin Osmanlı ve Bizans mimarisini ortak arada yaşatan Yedikule Zindanları restorasyonuna verildi. Ödül, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'a sunma edildi.

"Girişimcilik" branşında ödüle, yenilikçi anlayışıyla laboratuvar süresince mücevher üretmeyi başaran Appsilon firması müstahak görüldü. Ödülü, ortaklık hesabına Oğuzhan Karakaya aldı.

Galataport Projesi, İstanbul'a evren standartlarında ortak kruvaziyer limanı ve dünkü hars destinasyon bölgeyi sunması ile "turizm" branşında ödüle müstahak görüldü. Ödül, Doğuş Grubu Şirketleri Başkan Yardımcısı Gür Çağdaş’a sunma edildi.

"Dönüşüm" alanındaki İTO 140. Yıl Özel Ödülleri plaketi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin 15 bin eserini İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ile mihman bir duruma getiren Rektör Prof. Dr. Handan İnci Elçi'ye sunuldu.

"Kültür-Sanat" ödülüne; gün bilincini anıtsal yapımlarla dünkü neslin ve Türkiye'nin gündemine haiz Bozdağ Film müstahak görüldü. Ödül, Bozdağ Film Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozdağ'a verildi.

"Teknoloji" branşında ise ödüle; Türkiye'nin evcil ve ulusal uygulayım bilimi üretiminin remiz ismi, Türk havacılık ve defans geçmişine kalburüstü harflerle ismini yazdıran rahmetlik Özdemir Bayraktar müstahak görüldü. Ödülü, Bayraktar'ı temsilen Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ