USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı ve Amerikalı şirketleri tedarikte Çin adına Türkiye'ye dönüyor

İTO Başkanı Avdagiç, "Artık nice Avrupalı ve Amerikalı şirket, Çin'de üretimi veya Çin'den tedbir seçeneğini ağırbaşlı biçimde sorguluyor. Akrep ve yelkovan, tek bulunmadığı denli Türkiye ve Türk hususi sahası lehine dönüyor." dedi.

İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı ve Amerikalı şirketleri tedarikte Çin adına Türkiye'ye dönüyor
14-10-2021 11:05
İstanbul

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, icra ettiği kayıtlı açıklamada, dünyada ilkin taşımalık ve navlun fiyatlarının yükseldiğini, deminden de ağır müşterek erke krizi yaşandığını kaydetti. Tüm bu krizlerin, Batılı ekonomilerin hazırlık zincirlerinde bundan böyle muvakkat değil, mihman müşterek sorgulamayı gündeme taşıdığını tamlayan Avdagiç, toptan geçmiş hizmet maliyetlerdeki artışın Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına andıran müşterek pozisyona erbap bulunan Türkiye düşüncesince ağır müşterek rakiplik pozitif yanları da sağladığını aktardı.

Avdagiç, "Kovid-19 öncesi, müşterek konteynerin Şanghay'dan Los Angeles'a nakliyesinin maliyeti kısaca 1.600 dolardı. Bugün, bire müşterek rotada navlun düşüncesince ödenecek satmaca tutarı, dört dörtlük 20 bin dolar. O da akıllıca gereksiz taşımalık bulacak genişliğinde şanslıysanız Lojistik uzmanlarına göre, Noel tedariki telaşının peşi sıra sene sonuna akıllıcasına bahis konusu rota düşüncesince fiyatlar müşterek hacim inebilir. Konteynerde​​​​​​​ 1.600 dolarlık fiyatlara hâllenmek ise bundan böyle müşterek hayal. Sonuç bakımından bundan böyle nice Avrupalı ve Amerikalı şirket, Çin’de üretimi yahut Çin’den hazırlık seçeneğini ağır biçimde sorguluyor." değerlendirmesinde bulundu.


“Akrep ve yelkovan, tek bulunmadığı genişliğinde Türkiye ve Türk hususi endüstrisi lehine dönüyor”

Akrep ve yelkovanın tek bulunmadığı genişliğinde Türkiye ve Türk hususi endüstrisi lehine döndüğünü tamlayan Avdagiç, "Türk gerçek alanının Kovid sonrası zamanın daha henüz başlangıcında nispetle değerli müşterek depar belgesi yakalaması akıbet adım sevinme verici. Hükümetin, hususi piyasanın yakaladığı aceleci aksiyonu sürdürülebilir duruma iletmek düşüncesince bugüne genişliğinde almış olduğu tedbirlere yenilerini ekleyeceğine inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, uzmanların emtia, navlun ve akıbet adına erke krizinin yarattığı maliyet artışları karşısında Batılı ülkelerin, Çin'den hazırlık stratejilerini gözden geçireceğine inandıklarını kaydetti.

Türkiye’nin bu pozitif yanları mihman duruma dönüştürülebileceğini tamlayan Avdagiç, bunun izlerinin görülmeye başlandığını vurguladı.

"Çinliler caba efdal navlun fiyatlarına karşın Amerikan şirketlerinin hâlâ Çin’den ithalatı ne avantajlı bulduklarını soruyorlar." ifadelerini kullanan Avdagiç, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin akıbet devirde Amerika ve Avrupa pazarına müteveccih ihracatında gözlenen efdal muvazeneli artışlar, bizlere mucibince bu değişimin fut sesleridir. Konjonktür, toptan hazırlık zincirinde çelimli müşterek 'hub' olmaya odaklanması dair Türkiye’ye rastgele zamankinden daha çelimli kaçırılmaz müşterek okazyon sunuyor. Türkiye de bu fırsatı, hem hükümetin durumunda politikalarıyla, tıpkı zamanda sanayicisinin taleplerdeki artışı karşılayacak biçimde şimdiden başladığı envestisman ve marketing stratejileriyle lehine çevirecektir, mihman duruma dönüştürecektir. Bundan zerrece şüphemiz yok."

"Küresel ekonomide Kovid-19 krizinden art devir yolculuğunda riskler artıyor"

İTO Başkanı Avdagiç, toptan ekonominin, Kovid-19 krizinden art devir yolculuğunda risklerin arttığını tabir etti.

Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

"Uzmanlar önceki olarak, hükümetlerin ve özek bankalarının bu komplike problemlerin çözümüne odaklanmış yöntem setleri oluşturmalarının aciliyetine ayraç ediyorlar. Ancak çelimsiz vadeli faiz düşüncesince pandeminin arama dibine katılması iri ehemmiyet taşıyor. İkinci olarak, derinliğine vadeli üretkenliği artırmaya çalışırken, çelimsiz vadeli talebi sübvanse etmek düşüncesince uslu ayara erbap müşterek maliye politikasının gerekliliği öne çıkıyor. Tamamlayıcı yöntem setinde üçüncü eleman ise, mal politikası. Tümden olmasa da endazeli müşterek akçasal sıkılaşmanın gerekliliği arasında olmakla birlikte, yükselen enflasyonun arama altında tutulması çabaları, uslu eder mucip müşterek sürece ayraç ediyor."

Öncü göstergelerin Amerika ve Çin ilkin peyda etmek neredeyse evren genelinde yükselen enflasyonla birlikte, faiz ivmesinin de kilo verdiği sinyalini verdiğini aktaran Avdagiç, İngiltere'deki kazançlı faaliyette de ivme kaybının sertliğini artırırken, hazırlık zinciri aksaklıkların Avrupa'nın en iri ekonomisine erbap Almanya'yı da aksi etkilediğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ