USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı ve Amerikalı şirketleri tedarikte Çin hesabına Türkiye'ye dönüyor

İTO Başkanı Avdagiç, "Artık nice Avrupalı ve Amerikalı şirket, Çin'de üretimi yada Çin'den hazırlık seçeneğini ağırbaşlı halde sorguluyor. Akrep ve yelkovan, tek bulunmadığı denli Türkiye ve Türk hususi alanı lehine dönüyor." dedi.

İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı ve Amerikalı şirketleri tedarikte Çin hesabına Türkiye'ye dönüyor
14-10-2021 11:05
İstanbul

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, meydana getirdiği kayıtlı açıklamada, dünyada ilkin taşımalık ve navlun fiyatlarının yükseldiğini, demincek de ağır ortak erke krizi yaşandığını kaydetti. Tüm bu krizlerin, Batılı ekonomilerin hazırlık zincirlerinde bundan böyle muvakkat değil, mihman ortak sorgulamayı gündeme taşıdığını tamlayan Avdagiç, toptan geçmiş hizmet maliyetlerdeki artışın Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına benzeyen ortak pozisyona erbap bulunan Türkiye düşüncesince ağır ortak rakiplik pozitif yanları da sağladığını aktardı.

Avdagiç, "Kovid-19 öncesi, ortak konteynerin Şanghay'dan Los Angeles'a nakliyesinin maliyeti kısaca 1.600 dolardı. Bugün, ayrımsız rotada navlun düşüncesince ödenecek satmaca tutarı, dört dörtlük 20 bin dolar. O da akıllıca yersiz taşımalık bulacak genişliğinde şanslıysanız Lojistik uzmanlarına göre, Noel tedariki telaşının peşi sıra sene sonuna akilane bahis konusu rota düşüncesince fiyatlar ortak hacim inebilir. Konteynerde​​​​​​​ 1.600 dolarlık fiyatlara değişmek ise bundan böyle ortak hayal. Sonuç bakımından bundan böyle nice Avrupalı ve Amerikalı şirket, Çin’de üretimi yahut Çin’den hazırlık seçeneğini ağır halde sorguluyor." değerlendirmesinde bulundu.


“Akrep ve yelkovan, tek bulunmadığı genişliğinde Türkiye ve Türk hususi endüstrisi lehine dönüyor”

Akrep ve yelkovanın tek bulunmadığı genişliğinde Türkiye ve Türk hususi endüstrisi lehine döndüğünü tamlayan Avdagiç, "Türk gerçek alanının Kovid sonrası zamanın daha henüz başlangıcında nispetle değerli ortak depar belgesi yakalaması sonuç basamak sevinme verici. Hükümetin, hususi bu piyasanın yakaladığı aceleci aksiyonu sürdürülebilir duruma iletmek düşüncesince bugüne genişliğinde almış olduğu tedbirlere yenilerini ekleyeceğine inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, uzmanların emtia, navlun ve sonuç adına erke krizinin yarattığı maliyet artışları karşısında Batılı ülkelerin, Çin'den hazırlık stratejilerini gözden geçireceğine inandıklarını kaydetti.

Türkiye’nin bu pozitif yanları mihman duruma dönüştürülebileceğini tamlayan Avdagiç, bunun izlerinin görülmeye başlandığını vurguladı.

"Çinliler üstelik erdemli navlun fiyatlarına karşın Amerikan şirketlerinin hâlâ Çin’den ithalatı ne avantajlı bulduklarını soruyorlar." ifadelerini kullanan Avdagiç, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sonuç devirde Amerika ve Avrupa pazarına müteveccih ihracatında gözlenen erdemli mevzun artışlar, bizlere mucibince bu değişimin fut sesleridir. Konjonktür, toptan hazırlık zincirinde çelimli ortak 'hub' olmaya odaklanması dair Türkiye’ye herhangi ortak zamankinden daha çelimli kaçırılmaz ortak okazyon sunuyor. Türkiye de bu fırsatı, hem hükümetin durumunda politikalarıyla, bununla birlikte sanayicisinin taleplerdeki artışı karşılayacak halde şimdiden başladığı envestisman ve marketing stratejileriyle lehine çevirecektir, mihman duruma dönüştürecektir. Bundan zerrece şüphemiz yok."

"Küresel ekonomide Kovid-19 krizinden arka devir yolculuğunda riskler artıyor"

İTO Başkanı Avdagiç, toptan ekonominin, Kovid-19 krizinden arka devir yolculuğunda risklerin arttığını anlatım etti.

Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

"Uzmanlar önceki olarak, hükümetlerin ve tarz bankalarının bu komplike problemlerin çözümüne odaklanmış siyasa setleri oluşturmalarının aciliyetine ayraç ediyorlar. Ancak çelimsiz vadeli faiz düşüncesince pandeminin arama dibine katılması şişman ehemmiyet taşıyor. İkinci olarak, levent boylu vadeli üretkenliği artırmaya çalışırken, çelimsiz vadeli talebi sübvanse etmek düşüncesince uslu ayara erbap ortak maliye politikasının gerekliliği öne çıkıyor. Tamamlayıcı siyasa setinde üçüncü eleman ise, mal politikası. Tümden olmasa da endazeli ortak akçasal sıkılaşmanın gerekliliği arasında olmakla birlikte, yükselen enflasyonun arama altında tutulması çabaları, uslu eder mucip ortak sürece ayraç ediyor."

Öncü göstergelerin Amerika ve Çin özellikle peyda etmek neredeyse evren genelinde yükselen enflasyonla birlikte, faiz ivmesinin de kilo kaybettiği sinyalini verdiğini aktaran Avdagiç, İngiltere'deki kazançlı faaliyette de ivme kaybının sertliğini artırırken, hazırlık zinciri aksaklıkların Avrupa'nın en şişman ekonomisine erbap Almanya'yı da negatif etkilediğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ