USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şu haliyle BTM'nin, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri bulunduğunu söyledi. Avdagiç, ''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn durumuna mevrut firmalar geti

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'
27-04-2022 17:07
İstanbul Ticaret Odası (İTO) çeşidinden girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 5'inci yaşını verdiği iftarla kutladı. İTO ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç ile BTM Mütevelli Heyeti'nin de katılmış bulunduğu iftarda girişimciler, yatırımcılar, mentorlar özellikle kazanmak az daha ahali ekosistem toprak aldı. Cemile Sultan Korusu'nda meydana gelen iftar vakti vakti yemeğinde, BTM'nin 5 sene zarfında kıvrım etmiş bulunduğu defa endamsız bir film kendisine katılımcılarla paylaşıldı.

''BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu''

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran Şekib Avdagiç, ''Şu haliyle BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu. İTO'nun Sirkeci'ye icra vekili çeşidinden kullanılmayan bir park var. O otoparkın arsasıyla ilgilendiren bazısı sıkıntılarımız vardı, 2021 senesinde çözdük. Mülkiyetin kâffesi İTO'ya geçti. Türkiye'nin en önemli startup merkezinin inşasına başlayacağız. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir merkez olacak. Ticari yahut dirimlik maksadı ile değil, ortaya konan BTM fikrini yukarı seviyeye taşıyacak bir projeyi İnşallah yaşama geçireceğiz. Bugüne derece 5 bin girişimciye ev sahipliği karşılayıcı BTM, bu düzenek deveye girdikten sonraları ihtimal bu sayıları sene bazında realizasyon imkanını bulacak'' biçiminde konuştu.

''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn durumuna mevrut firmalar getirdi''

Unicorn'ların ülkeye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital nazarıitibar çekici Avdagiç, ''Startup'lar ve startup'lardan çıkıp unicorn durumuna mevrut şirketlerin, 2021 senesinde Türkiye'ye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital baktığımızda; sermayenin 3'te 2'si bu fondan geldi. Dolayısıyla bu aşırı verimli kaynak. Ülkenin ekonomisi ve gelir-gider dengesi yönünde aşırı önemli. Startup dair İstanbul'un Avrupa 40'ıncı olmadığını düşünüyoruz, buradan dışarıya baktığımızda önceki 25'de olduğumuzu görüyoruz. Turizmde önceki 3'te, bambaşka bölgelerde da yegâne haneli listedeysek startup dair alacağımız mesafenin bulunduğunu düşünüyoruz'' niteleyerek konuştu.

BTM'nin gençlere verdiği yardıma yer veren Avdagiç, ''BTM'de yapımızı büyütmeye, programlarımızı geliştirmeye ve yeni modülleri ekmeye çalışıyoruz. Genç arkadaşlarımız fikirleriyle geldikten sonraları şirketleşmiş kendisine çıkmalarını ön görüyoruz. Türk ekosistemine bu yaptığımız katkıların, yeni yapacağımız atılımlarla Türkiye'deki kurumlara değil, etraflı bölgeleye de sağlam olacağını düşünüyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden başlayarak öbür üniversiteleri de eklemeye çalışıyoruz. Daha çalışan terbiye vermeye çalışıyoruz. Dolasıyla buradaki arkadaşlarımızın ahali gereksinimlerine ulama vermeye çalışıyoruz; düşüncesi sahiplik haklarından türel yardıma kadar, satı ile ilgilendiren sözleşmelerin tamamlandıktan satı işlemlerinin ve bunun tahsilatının gerçekleşmesine derece bulunan rastgele evrede ulama vermeye çalışıyoruz'' dedi.

“BTM, iptidai yılda kusursuz hamiş aldı”

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da meydana getirmiş bulunduğu konuşmada, “Hem millî bununla ortak arsıulusal bölgelerde ülkemizi başarıyla anabolizma fail BTM, bu başarısını kıtalararası platformlara taşıyarak Amerika, Mozambik ve Güney Afrika az daha nice ülkede girişimcilik ekosistemiyle ilgilendiren programların zarfında yürütücü kendisine toprak aldı. Kısa bir müddet evvela ‘Yılın Yatırım Platformu Ödülü'nü de düzlük BTM, iptidai salname süreçte aldığı ödüllerle hem girişimcilere bununla ortak yatırımcılara müteveccih gerçekleştirdiği hizmetlerden kusursuz hamiş edinmeyi başardı. Tabi bu manada bulunmaz desteklerinden ötürü İTO'ya, kalburüstü yöneticilerimize, bu yolda baş başa yürüdüğümüz paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza, girişimcilerimize ve ahali BTM çalışanlarına teşekkürname ediyorum. Bu başarıların katlanarak bitmeme etmesi düşüncesince geceli gündüzlü çalışmaya bitmeme edeceğimizi her insanın bilmesini istiyorum” dedi.

Ekosistemde sadece girişimcilere değil, yatırımcılara da önemli hizmetler sunan BTM'nin, düşünüm evresinden envestisman etabına derece ahali girişimleri de kucaklamasıyla ekosisteme kılavuz bulunduğunu tamlayan Elbaşı, “Bu anlamda, kurulduğu günden beri bizlerden desteklerini göz boncuğu devir esirgemeyen özellikle kalburüstü başkanımız kazanmak az daha bulunmaz İstanbul Ticaret Odası'na ve kalburüstü yöneticilerimize şükranlarımı bildirme ediyorum” ifadelerini kullandı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, açım konuşmalarının peşi sıra BTM Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nda iptidai yılını dolduran üyelere plaket; iptidai senedir BTM'de çalışanlara ise şehadetname sunma etti.

Adem Gürer - Murat Ergin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ