USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: Türkiye'deki şakirt ve kalfa sayısı 4 kıvrım artarak 750 bine akıllıcasına tırmanıyor

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, "Memnuniyetle öğreniyoruz ki ahit Türkiye'deki şakirt ve kalfa sayısı 4 kıvrım artarak 750 bine akilane tırmanıyor." dedi.

İTO Başkanı Avdagiç: Türkiye'deki şakirt ve kalfa sayısı 4 kıvrım artarak 750 bine akıllıcasına tırmanıyor
08-09-2022 19:03
İstanbul

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Memnuniyetle öğreniyoruz ki çağ Türkiye'deki çırak ve kalfa sayısı 4 büküm artarak 750 bine akıllıca tırmanıyor. Reel bu sahanın ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilerimizin nazariye ve pratiği birleştirmeleri itibarıyla baş döndürücü ehemmiyetli yanında yola girildiğini görüyoruz." ifadesini kullandı.

İTO'nun eylül ayı alışılagelen divan toplantısındaki mütekellim Avdagiç, katsayı uygulamasının kaldırılması ondan sonra mesleksel eğitimi isteklendirmek düşüncesince ağır motivasyon emekleri yapıldığını belirtti.

Bunun sonuçlarının binnetice alındığını aktaran Avdagiç, "Memnuniyetle öğreniyoruz ki çağ Türkiye'deki şakirt ve kalfa sayısı 4 büküm artarak 750 bine akıllıca tırmanıyor. Reel bu sahanın ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilerimizin nazariye ve pratiği birleştirmeleri itibarıyla baş döndürücü ehemmiyetli yanında yola girildiğini görüyoruz. Mesleki tahsile müteveccih yerine Milli Eğitim Bakanlığımız ile baş başa gerçekleştirdiğimiz Dijital İstihdam Eşleştirme Platformu Yazılımı Projesi kabilinden planlar hem iş dünyasının aynı zamanda görgü bilimi bilimi tarafının derdine çare buluyor. Bu çeşit icraat baş döndürücü ehemmiyetli zira sanayileşmemizin hedefine ulaşması, hakkıyla çağını ele geçiren yanında iklim olmamız, gönençli Türkiye hayalinin gerçekleşmesi fakat mesleksel eğitimle beklenir olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Liman Han, İTO yönetiminin, odamızın 140'ncı kalburüstü yılına 'altın yanında hediye'dir"

Şekib Avdagiç, çağ alım çalım mahmul yanında güneş yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte, Taş Han'dan sonraları hizmete aldığımız ikinci yenileme projemiz bulunan Liman Han'ın açılışını yaptık. Liman Han'ın bizim düşüncesince dü ehemmiyetli farklılığı var. Birincisi, dönemimizde başlayıp açılışını yaptığımız önceki projemiz. İkincisi, Hünkar Kasrı ile baş başa örneklik restorasyonlarımızdan biri. Liman Han, İTO yönetiminin, odamızın 140'ıncı kalburüstü yılına 'altın yanında hediye'dir. Liman Han, İTO’nun üstünde kurulduğu üç esas ilkenin, 'ticaretin, kültürün ve eğitimin' simgesidir. Çünkü tığ Liman Han'da bu üç ilkeyi yaşatacak birimleri faaliyete soktuk. Uzun soluklu planlara imza atıyoruz."

İTO’nun iştiraklerinin de 20'nci devirde kalburüstü yıllarını yaşadığını aktaran Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'mizde süreğen müstecir sorununu çözdük. Arsa tapusuna sahip, Avrupa’nın en çağdaş salonları arasındaki 11 fuar bölgemizi 'resmen' tapulandırdık. Teknopark İstanbul ise Türkiye’nin gururu oldu. 2019'da Teknopark İstanbul 3'üncü evresinin aslını attık. 2020'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, 2'nci hamle binalarımızın resmi açma törenini gerçekleştirdik. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'miz, sonuç 4 sene ortamında kartopu kabilinden büyüyerek, Türkiye'nin ve bölgemizin en iddialı girişimcilik merkezi oldu. TUGEV ve ICVB ile baş başa ise İstanbul'u evren turizminin yanı esna kurultay ve güruh turizminde önceki 10 ülkesinden birisi meydana getirecek projeleri halletmeye bitmeme ediyoruz.”

"Türkiye ekonomisi aceleci yanında gelişme içinde"

Şekib Avdagiç, 2021'de ilkin ümranlı ekonomiler peyda etmek az daha baş döndürücü sayıda ülkenin, daralmaya tepkime yerine şümullü motivasyon paketleri uygulamaya koyduğunu belirterek, "Ancak bu akçasal genişlemenin art çekilmesinde ağır kalınması, global çapta tırmanışa güzeşte enflasyonu besleyen yanında işleve dönüştü. Türkiye ekonomisi, müstevli şartlarında dünyanın geneline layıkıyla şimdi müspet yanında performansı sergiledi." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ekonomisinin şimdi yanında tomar istihsal eliyle evren ekonomisindeki payını artıracak gizil devletler ortamında önceki sıraya yerleştiğini aktaran Avdagiç, "Bu, Türk hususi sahasının gayreti ve hükümetin yardımı ile gerçekleşti. Türkiye ekonomisi aceleci yanında gelişme içindedir. Yılın önceki çeyreğinde yüzdelik 7,5, ikinci çeyreğinde de yüzdelik 7,6 kabilinden enikonu erdemli yanında gelişme performansı ortaya koyduk. Türkiye, istihsal ve dış satım altyapısı ile gücü itibarıyla erdemli yanında potansiyele ehil olduğunu, hassaten pandemi zamanında açık yanında biçimde ortaya koydu. İhracatımız, 2021 senesinde yüzdelik 33 artışla 200 bilyon dolar haddini aşıp 225,2 bilyon dolara ulaştı." ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı Avdagiç, global ekonomiye bağlı belirsizliklerin arttığı yanında devirde açıklayan 2023-2025 Orta Vadeli Programı'nın önümüzdeki zamanın esas politikaları üstünde ipuçları verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Orta Vadeli Program'ın esas amacı, iş dünyasının amaçlarıyla uygun örtüşmektedir. İnanıyoruz ki esas hedefler ile buna müteveccih politikalar da ötekisi ile ahenk ortamında olacaktır. Bu çerçevede geniş değişkenler arasındaki korelasyon yakından izlenmeli, gelişmelere dirlik çabucak tepkime verme/önlem almaya bitmeme edilmelidir. Bu noktada hükümetin erdemli enflasyonu düşürmeye müteveccih azimli tutumunu önemsiyoruz. Düşük enflasyon, kalkınma ve içtimai refahın anahtarıdır. Bu yöndeki azimli tutumun sürdürülmesi, eder istikrarını yanında an ilkin sağlayacak tedbirlerin uygulanmaya bitmeme edilmesi, beklentilerimiz arasında."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ