USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kamu bankalarından deprem bölgelerine toplamda 72 bilyon lira destek

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank deprem alanına 40 bilyon TL'si nakdi armağan iktisap etmek kadar toplamda 72 bilyon TL'lik dayanaklık etmek sağladı.

Kamu bankalarından deprem bölgelerine toplamda 72 bilyon lira destek
17-02-2023 18:10
İstanbul

Kamu bankalarının deprem bölgesine sağladıkları dayanak noktası miktarı toplamda 72 bilyon liraya ulaşırken, verilen gayrı destekler, deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını hızlıca sarmasına araştırma görevlisi oluyor.

Ziraat Bankası'nın toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda, Ziraat Finans Grubu'nun afetzedelere arkalamak düşüncesince 21 bilyon lirası AFAD'a nakdi armağan iktisap etmek neredeyse hep 35 bilyon teklik dayanak noktası sağlamış olduğu bildirildi.

Ziraat Bankası'nın da gayrı amme bankaları kabilinden cesaret art ödemelerini faizsiz namına ertelediği kaydedilen paylaşımda, depremde yaşamını kaybeden vatandaşların borçlarının da silmiş olduğu aktarıldı.

Paylaşımda, bankanın cesaret dayanak noktası paketleriyle alana akla yatkın şartlarda finansman imkanı sunmuş olduğu belirtilerek, "Depremde dokunca görmüş ferdî müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar, KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 sene ödemesiz, 36 ay vadeye denli cesaret destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri çabucak devreye alıyoruz." denildi.

Paylaşımda, başkaca şunlar kaydedildi:

"Bölgede canlı tamamı cesaret kartı müşterilerimize gereksinimlerini karşılayabilmeleri düşüncesince faizsiz ve masrafsız 5 bin teklik Nakit Avans tanımladık. Deprem bölgesindeki şubelerimizden muamele meydana getirecek müşterilerimizden bankacılık muamele bakım komisyonu almıyoruz. AFAD ve Türk Kızılayı’na Bankkart cesaret kartı ile meydana getirilen bağışları faizsiz taksitlendiriyoruz. Deprem bölgesi düşüncesince ısınma, barınma, akaryakıt, tıbbi gereç ve besin yardımları yapıyoruz. Depremin önce gününden itibaren alana esas gerekseme malzemeleri gönderdik, göndermeye de bitmeme ediyoruz. Deprem bölgesindeki çalışanlarımız, yakınları ve afetzedeler düşüncesince deri ve taşımalık gerçekleştirme ediyoruz. Böylece 21 bilyon lirası nakdi iktisap etmek neredeyse hep 35 bilyon teklik yardım sağlıyoruz."

VakıfBank'ın destekleri

VakıfBank'ın toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda da, "Deprem yaralarını dolamak düşüncesince biricik canevi olduğumuz şimdilerde nakdi bağıştan cesaret borçlarının silinmesine denli rastgele ayrışık desteği veriyoruz. Toplam dayanak noktası tutarımız 21 bilyon TL'ye ulaşırken üzerimize sakıt mesuliyeti hesabına getirmeye bitmeme ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, meydana getirilen desteklerin detaylarına müteallik şu bilgiler toprak aldı:

"VakıfBank Finans Grubu namına acele gereksinimlerin karşılanmasına arkalamak düşüncesince AFAD'a 12 bilyon TL nakdi armağan etme sonucu aldık. Kredi art ödemelerimi faizsiz namına erteliyoruz. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye il ve ilçeleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki esas şahıslar ile KOBİ sınırına denli bulunan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz cesaret borçlarını/taksitlerini, tamamı cesaret kartı borçlarını ve gayri nakdi cesaret komisyonlarını öğrenci müteallik yapılmaksızın 31 Ağustos'a denli 6 ay süreyle faizsiz erteliyoruz. Depremden dokunca gören ve talepte mevcut facia bölgesindeki gayrı 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimize de lazım tamamı kolaylıkları sağlayacağız."

2023 yılı süresince ferdî ve kurumsal cesaret kartları salname ücretleri ile örgen ofis ve POS maaş ücretlerinin alınmayacağı bildirilen paylaşımda, "250 bin TL'ye denli bulunan ekincilik kredilerini istem yapılmaksızın 1 sene müddet ile faizsiz namına erteliyoruz. Afet bölgesindeki gayrı 6 ilimizdeki esas şahıslar ile KOBİ sınırına denli bulunan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz tamamı cesaret kartı, ferdî ve ticari cesaret borçlarını/taksitlerini ve borçlarını öğrenci müteallik yapılmaksızın 31 Mart 2023'e denli 1 ay süreyle faizsiz erteliyoruz. Ayrıca, KOBİ ölçeğinden şişman firmalara fenomen ve müracaat bazında münferiden görmek vasıtasıyla en akla yatkın çözümü üretiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Deprem felaketinde yaşamını kaybeden vatandaşların borçlarının silmiş olduğu de dökme paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Kredi dayanak noktası paketlerimiz ile bölgemize akla yatkın koşullarla finansman imkanı sağlıyoruz. Depremden dokunca görmüş ferdî müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize 1 sene ödemesiz, 36 ay vadeye denli cesaret dayanak noktası paketleri oluşturduk. Bu paketleri çabucak devreye alıyoruz.

İlk günden itibaren alanda canlı tamamı cesaret kartı müşterilerimize gereksinimlerini karşılayabilmeleri düşüncesince faizsiz ve masrafsız 5 bin teklik akça öndelik tanımladık. Deprem bölgesindeki şubelerimizden muamele meydana getirecek müşterilerimizden bankacılık muamele bakım komisyonu almıyoruz. AFAD ve Türk Kızılayı’na VakıfBank cesaret kartı ile meydana getirilen bağışları faizsiz taksitlendiriyoruz. Deprem bölgesi düşüncesince ısınma, barınma, akaryakıt, tıbbi gereç ve besin yardımları yapıyoruz. Depremin önce gününden itibaren alana esas gerekseme malzemeleri gönderdik, göndermeye de bitmeme ediyoruz. VakıfBank Arama Kurtarma ekibimiz VAKUR, önce günden itibaren kontrol istirdat çalışmalarında fariza aldı. Deprem bölgesindeki istem fail çalışanlarımız, yakınları ve afetzedeler düşüncesince deri ve taşımalık gerçekleştirme ediyoruz. Böylece 12 bilyon lirası nakdi iktisap etmek neredeyse hep 21 bilyon teklik yardım sağlıyoruz."

Halkbank'ın destekleri

Halkbank'ın toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda ise Halkbank Finans Grubu'nun, deprem alanına 7 bilyon lirası nakdi iktisap etmek neredeyse hep 16 bilyon teklik yardım sağlamış olduğu bildirildi.

Halkbank Finans Grubu namına afetzedelere arkalamak düşüncesince AFAD'a 7 bilyon teklik nakdi yardım etme sonucu alındığı ve cesaret art ödemelerinin faizsiz namına ertelendiği anımsatılan paylaşımda, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye il ve ilçeleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki esas şahıslar ile KOBİ sınırına denli bulunan ticari işletmelere kullandırdığımız cesaret borçlarını/taksitlerini, tamamı cesaret kartı borçlarını ve gayri nakdi cesaret komisyonlarını öğrenci müteallik yapılmaksızın 31 Ağustos 2023'e denli 6 ay süreyle faizsiz erteliyoruz. Depremden dokunca gören ve talepte mevcut facia bölgesindeki gayrı 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimizi de bu imkandan yararlandırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, 2023 yılı süresince ferdî ve kurumsal cesaret kartları salname ücretleri ile örgen ofis ve POS maaş ücretlerinin alınmayacağı anlatım edilerek, "Afet bölgesindeki gayrı 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ ) esas şahıslar ile KOBİ sınırına denli bulunan ticari işletmelere kullandırdığımız cesaret borçlarını /taksitlerini ve tamamı cesaret kartı borçlarını öğrenci müteallik yapılmaksızın 31 Mart'a denli 1 ay süreyle faizsiz erteliyoruz. Ayrıca, KOBİ ölçeğinden şişman firmalara fenomen ve müracaat bazında münferiden görmek vasıtasıyla en akla yatkın çözümü üretiyoruz." denildi.

Deprem felaketinde yaşamını kaybeden tamamı alıcıların (bireysel ve kişi işletmeleri) cesaret borçlarının, resülmal ve faizleriyle beraberce silmiş olduğu tamlanan paylaşımda, şu bilgilere toprak verildi:

"Kredi dayanak noktası paketlerimizle bölgemize akla yatkın koşullarla finansman imkanı sağlıyoruz. Depremden dokunca görmüş ferdî müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize 1 sene ödemesiz, 36 ay vadeye denli cesaret dayanak noktası paketleri oluşturduk. Bu paketleri çabucak devreye alıyoruz. Bölgede canlı tamamı cesaret kartı müşterilerimize gereksinimlerini karşılayabilmeleri düşüncesince faizsiz ve masrafsız 5 bin teklik akça öndelik tanımladık.

Deprem bölgesindeki şubelerimizden muamele meydana getirecek müşterilerimizden bankacılık muamele bakım komisyonu almıyoruz. AFAD ve Türk Kızılayı'na Paraf cesaret kartıyla meydana getirilen bağışları faizsiz taksitlendiriyoruz. Deprem Bölgesi düşüncesince ısınma, barınma, akaryakıt, tıbbi gereç ve besin yardımları yapıyoruz Depremin önce gününden itibaren alana esas gerekseme malzemeleri gönderdik, göndermeye de bitmeme ediyoruz. Deprem bölgesindeki çalışanlarımız, yakınları ve afetzedeler düşüncesince deri ve taşımalık gerçekleştirme ediyoruz. Böylece 7 bilyon lirası nakdi iktisap etmek neredeyse hep 16 bilyon teklik yardım sağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ