USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Katar Kızılayı hareket bölgelerinin imarında gösteriş kabul etmek istiyor

Katar Kızılayı Uluslararası Yardım ve Kalkınma Departmanı Müdürü Muhammed Salah, Katar Kalkınma Fonu ve gayrı derneklerin ortaklığı marifetiyle Türkiye'deki sarsıntı bölgelerinin baştan imarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Katar Kızılayı hareket bölgelerinin imarında gösteriş kabul etmek istiyor
24-02-2023 16:06
Doha

Katar Kızılayı Uluslararası Yardım ve Kalkınma Departmanı Müdürü Muhammed Salah, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlere bitirdikleri yardımlara bağlı AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Katarlı yetkili, sahn normale dönene denli Türkiye ve Suriye'de meydana mevrut depremlerin etkilerinin hafifletilmesi düşüncesince arsıulusal topluluğun eş efor göstermesi icap ettiğini vurguladı.

Depremlerin geride bıraktığı yıkımın hissedar an ilkin onarılmasının önemine dikkati çekici Salah, "Katar Kalkınma Fonu ve gayrı derneklerle ortaklığımız aracılığıyla, gidişat sakinleştikten sonraları zelzele bölgelerinin baştan imarında gösteriş onama eylemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Salah, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"İster Suriye'nin kuzeyinde gerek Türkiye'de olsun, gidişat istikrara kavuştuktan sonraları baştan oluşum asliye meseledir. Tüm ortaklarımızla felaketin boyutunun ölçeğini indirmek düşüncesince asıl hissedar ulama ölçü dair efor göstereceğiz."

Acil öncelikler

Katar Kızılayı yetkilisi, "Deprem sonrası Türkiye'deki hedefimiz kanalıyla dizi eylem odasını faaliyete geçirdik. Yardım çalışmalarını eş güdümlü eylemek ve gereksinimleri bellemek düşüncesince Türk Kızılay ve İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile aracısız iletişime geçtik." ifadelerini kullandı.

Salah, "Acil iane şekilde 1 milyon doları onayladık ve 20 milyon dolar derlemek düşüncesince hissedar kampanya başlattık ve bunu da sağladık. Yardımlara bitmeme edeceğiz zira gerekseme baş döndürücü büyük." niteleyerek konuştu.

Türk Kızılay ile ortaklık ortamında Türkiye'de depremden etkilenen şehirlerdeki gereksinimi istikbal kılmak düşüncesince taşınabilir aş damı sağlayacaklarını kail Salah, kamplara taşınan depremzedelere barınma, besin ve şahsi hıfzıssıhha malzemelerinin temininin önceliklerin başlangıcında geldiğini ve bu mevzuda Türk Kızılay ile ortaklık yaptıklarını kaydetti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin emriyle Türkiye'ye hissedar iklim köprüsü kurulduğunu hatırlatan Salah, bu yolla Türkiye'ye baş döndürücü sayıda besin malzemesi, çöl hastaneleri, tıbbi iane ve 12 anahtar gönderildiğini söyledi.

"Deprem bölgelerinde yaşananlar tanım edilemez"

Deprem sonrası Türkiye ve Suriye'de gördüklerinin "çok çetin ve tanım edilemez" bulunduğunu dile getiren Salah, "Trajedi baş döndürücü iri ve felaketi sahada görenler iletişim araçları kanalıyla duyan ve görenler kabil değil." dedi.

Uluslararası topluma, depremzedelerin alışılagelen hayatlarına dönebilmeleri düşüncesince hissedar an ilkin dayanak noktası olmaları çağrısında mevcut Salah, "Yaşanan bunalım baş döndürücü iri ve her insanın hissedar araya gelmesi gerekiyor. Gecikme hâlâ hissedar tomar krize sefer açabileceği düşüncesince hepsi iane iletmek hesabına aceleci akıntı etmeli." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeyindeki dayanak noktası faaliyetleri

Katar Kızılayının Suriye'nin kuzeyindeki yardımlarına bağlı ise Salah, "Depremin ikinci haset Suriye'de yerinden edilmiş afetzedelere çabuk besin katkısı dağıtımı yaptık. Türk Kızılay ile ortaklık bünyesinde baş döndürücü sayıda korunma kampına besin kolisi dağıtmaya başladık." dedi.

Salah, Suriye'nin kuzeyinde sahada çabuk dahil çerçevesinde ilk herşeyden ilk olarak Katar Kalkınma Fonu ile ortaklık ortamında kampların kurulması ve bu özellik düşüncesince hususi hissedar bütçenin onama edilmesi çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Halihazırda Suriye'de 500 deri kurduklarını tamlayan Salah, depremden etkilenen ailelerin barınması düşüncesince bu ülkede evvel aşamada 300 konutun inşasına diploma verildiğini kaydetti.

Suriye'deki insancasına durumun "farklı ve trajik" olduğuna dikkati çekici Salah, kıyamet sahasına Birleşmiş Milletler ve ya gayrı kuruluşlardan beklendiği kabil hissedar iane gelmediğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ