USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kazakistan'da emektar ihsas yöneticileri için ek anket açıldı

Kazakistan'da, emektar Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Karim Masimov ile yardımcıları için "iktidarı ancak ele geçirmeye teşebbüsten" ek anket açıldığı bildirildi.

Kazakistan'da emektar ihsas yöneticileri için ek anket açıldı
13-01-2022 16:04
Nur Sultan

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesinden meydana getirilen açıklamada, kurumun emektar başkanı Karim Masimov'a müteveccih "vatana hainlik suçlaması" ile başlatılan soruşturmanın bitmeme etmiş olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bahis konusu sorun çerçevesinde Masimov'un emektar yardımcıları Anuar Sadıkulov ile Daulet Yergojin'in de gözaltına alındığı belirtilerek, "Bu eşhas hakkında, vatana hainlik suçlamasına ek yerine iktidarı gücün ele kılmak ve rolü kötüye görmek mevzularındaki ilgilendiren anayasa hükümleri layıkıyla sormaca başlatıldı. Soruşturma kapsamında, emektar reis bey Karim Masimov ile emektar yardımcıları A. Sadıkulov ve D. Yergojin, gözaltına aldı. Konuyla ilgilendiren tetkik sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in kararıyla 6 Ocak'ta, Karim Masimov, Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevinden münfail ve 8 Ocak'ta da devlete ihanetle suçlanarak biraz kişiyle beraberce gözaltına alınmıştı.

Tokayev de ülkedeki sonuç vakalarda Ulusal Güvenlik Komitesinin atıl kaldığını açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ