USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürname etti

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türkmenistan'da planlı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 15. zirvesinde Kıbrıs Türk halkı ve KKTC'ye desteğini tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürname etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürname etti
28-11-2021 19:24
Ankara

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, meydana getirdiği kayıtlı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a zirvede meydana getirdiği konuşmada Kıbrıs'ta ortaya konulmuş bulunan hâkim denk dü devletli çözüme müteveccih ifadeleri düşüncesince Kıbrıs Türk halkı namına teşekkürlerini iletti.

Tatar, "İlk el Cenevre'de araştırma masasına koyduğumuz hâkim eşit, dü ayrı devlete ilgili hal önerimiz gündemdeki yerini korurken, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 15. Zirvesi'nde meydana getirdiği konuşmada 'Tüm arkadaş ve ahi devletlerin KKTC'nin hal vizyonunu ön yargısız bir halde değerlendirmeleri' çağrısında bulunması gücümüze kuvvet katmıştır." ifadelerini kullandı.

Tatar, Erdoğan'ın Kıbrıs hakkında hal düşüncesince Kıbrıs Türk halkının denk arsıulusal statüsünün tescil edilmesine meydana getirdiği vurguya bağlı şu ifadelere toprak verdi:

"Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 22 Eylül 2021 tarihinde BM 76. Genel Kurul görüşmelerinde ve 12 Kasım 2021 tarihinde Türk Konseyi Devlet Başkanları 8. Zirvesi'nde de meydana getirdiği danışma ve çağrılarda Kıbrıs Türk halkının sesi olurken, Anavatan Türkiye'nin değme devir Kıbrıs Türk halkı ile KKTC'nin indinde bulunduğunu belirtmişti. Her devir ve değme koşulda Kıbrıs Türk halkı ile KKTC'nin indinde olan, iane elini uzatan ve desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şahsım ve halkım namına en ahbapça ve en İçten duygularımla teşekkürname ederim. Kıbrıs Türk halkı değme devir Anavatan Türkiye ile baş başa yürümeye bitmeme edecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşkabat'ta planlı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesinde Kıbrıs ile ilgili, "Kıbrıs meselesinde, Kıbrıs Türk halkının hâkim eşitliğinin ve denk arsıulusal statüsünün tescil edilmesi, çözümün anahtarıdır. Tüm arkadaş ve ahi ülkelerin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hal vizyonunu ön yargısız bir halde değerlendirmesini istiyorum. Teşkilatımızın rasıt üyesi bulunan Kıbrıs Türklerinin verilen kalmış olduğu tecridin hafifletilmesine müteveccih spor, kültür, eğitim, gezim kabil bölgelerde ilişkilerin geliştirilmesini motivasyon ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ