USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Karantinadan çıktığım önceki gün, vatandaşla lakırtı buyurmak en şişman temennim

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kovid-19 testinin fazlalık çıkması dolayısıyla karantinada bulunduğunu belirterek, "Karantinadan çıktığım önce gün, birlikte kahvede oturup vatandaşla lakırtı eylemek en iri temennimdir." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Karantinadan çıktığım önceki gün, vatandaşla lakırtı buyurmak en şişman temennim
06-02-2022 12:03
Lefkoşa

Kovid-19 testi 2 Şubat'ta fazlalık çıkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, karantina sürecinde yaşadıkları, bitmeme fail emek harcamaları ve aktüel mevzulara bağlı devir içi yerine AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Tatar, Kovid-19'un KKTC'de ilkin ortaya çıkmış bulunduğu Mart 2020'de başvekil bulunduğunu ve dünya yerine nice çile atlattıklarını söyledi.

Hemen tedbirler aldıklarını fakat tek devir ekonomiyi kusursuz yerine kapatmadıklarını tamlayan Tatar, bu süreci dobra yönettiklerini anlatım etti.

Tatar, virüsün ilkin çıkmış bulunduğu çağda hastaneye gerekseme duyulduğunu fakat bürokratik engeller zımnında sayrılarevi projesinin yaşama geçirilemediğini anlattı.

Salgının artacağını öngörerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını ve bu mevzuda iane istediğini kaydeden Tatar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönerge vermesiyle 2,5 ay sonraları Lefkoşa Acil Durum Hastanesi devreye girdi." dedi.

Tatar, müstevli süreciyle ilgilendiren kitaplar yazıldığını hatırlatarak "Ben iz da yazdım, pandemiyle ilgili dü kitabım var. Şimdi Kovid-19 nâkil müşterek Cumhurbaşkanı yerine bu kitabın üçüncüsünü savsamak durumundayım. Dolayısıyla üçüncü bası da gelebilir." sanarak konuştu.

KKTC'nin, anne yurt Türkiye'nin de yardımıyla dayanıklı müstevli periyodunu dobra yönettiğini tamlayan Tatar, afiyet sisteminin bu süreçte kalburüstü işler yaptığını ve müstevli hastanesinin de aşırı müfit bulunduğunu söyledi.

Tatar, sabık hafta Türkiye ziyaretinden sonraları testinin aksi çıktığını fakat müşterek devir hemen sonra enflüanza olduğundan ötürü müşterek imtihan henüz yaptırdığını, bunun fazlalık çıkmasıyla izole bulunduğu anlattı.

"Şahsen sağlığıma nazarıitibar ediyorum"

Cumhurbaşkanı Tatar, şu şekilde bitmeme etti:

"Halkla buluşmuyorum zira izoleyim. Bazı afiyet mensupları benimle ilgileniyor, kendilerine teşekkürname ediyorum. Şahsen sağlığıma nazarıitibar ediyorum, rastgele sabahleyin yürüyüşlerimi yapıyorum. Kendimi de metin tutmaya çalışıyorum. İnsanın işini dobra yapabilmesi ve dayanıklı müşterek ad olabilmesi düşüncesince hayatını dobra yönetmesi gerekir. Halk adamı olmak, hemen söylemde değil. Halka da dayanıklı olacaksınız. Halk sizi izliyor, Cumhurbaşkanı yerine gündemdesiniz."

Tatar, metin ve aşılı bulunduğu düşüncesince Kovid-19 periyodunu aşırı başağrısı yaşamadan geçirdiğini belirtti.

Öksürüğünün azaldığını ve sesinin henüz dobra bulunduğunu anlatım fail Tatar, bugün ve erte imtihan yaptırmayı planladığını kaydetti.

Tatar, dü testin de peş peşe aksi çıkmasının peşi sıra alışılagelen hayatına dönebileceğini söyledi.

Belli çivi müşterek dü ilacı kullandığını tamlayan Tatar, rahatsızlığı gribal enfeksiyon halinde geniş yerine geçirdiğini, süreğen müşterek hastalığının olmamasının da bunda sansasyonel bulunduğunu kaydetti.

Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM ve AB'den yetkililer, KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, bakanlar ve milletvekilleri ile aşırı sayıda bireyin kendisini aradığını ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini aktardı.

Mart kocaoğlan bakımından müstevli döneminin hafifleyebileceğini tamlayan Tatar, Kovid-19'un Omicron varyantından sonraları dünkü müşterek değişke çıkma olsa dahi, onun henüz geniş geçmesinin öngörüldüğünü anlatım etti.

Tatar, Türkiye ziyareti sonrası benzeri Sibel Tatar ile ayrımsız ortamda olmasına karşın eşinin testlerinin aksi çıktığını fakat yaklaşan kadrosundan bazılarının testinin fazlalık çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Türkiye ziyaretimiz dü gündü, kılıç bu virüsü Türkiye'ye gitmeden ilkin de almış olabiliriz. Öyle müşterek obje ki nerede kaptığın muhtemelen değil. Virüsü Türkiye'de (Kayseri ve Ankara'da) aldım sanarak müşterek obje söyleyemem. Kayseri'de buluştuğum insanların virüse yakalandığını da duymadım." dedi.

"Karantinadan çıktığım ilkin gün, müşterek kahvede vatandaşla geveze kılmak en iri temennim"

Salgın döneminin bitmeme ettiğini tamlayan Tatar, nazarıitibar edilmesi icap ettiğini vurguladı.

Tatar, "Halkla bulunan temasımı bu hafta mecburen durdurdum, o beni az buçuk üzdü gücün el telefonu kanalıyla gene rastgele yerdeyim. Kovid-19 buna bariyer değil. Sabah yürüyüşlerindeki fotoğraflar hariç, başka noktalarda el telefonu sebebiyle temaslarımı sürdürdüm. Yıllardır ilkin defa halkla bu denli devir temasım olmadı. İnşallah bunu telafi edeceğiz. Karantinadan çıktığım ilkin gün, müşterek kahvede oturup vatandaşla geveze kılmak en iri temennimdir. Lefkoşa'nın Surlariçi sahasında bunu yapacağım." ifadelerini kullandı.

Cuma akşamı Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin bitiş bölümünü izlediğini kaydeden Tatar, dizinin Türkiye'de Kıbrıs davasına basar açısını değiştirdiğini söyledi.

Tatar, "Bu diziyi yaşama nâkil TRT yönetimini, yapımcısını, yönetmenini, aktörleri ve eksiksiz kadroyu kutlama ediyorum." sanarak konuştu.

Cuma akşamı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın da katılmış bulunduğu müşterek göstergeç programında Osmanlı'nın 1071'de Anadolu'ya ve 1571'de Kıbrıs'a geldiğini hatırlattığı anları çalışkan yerine izlediğini ve duygulandığını kaydeden Tatar, "Türk milleti yerine ayrımız gayrımız yok, kökümüz belli, soyumuz muhtemelen ve milletimiz belli." dedi.

Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin peşi sıra uçakta gazetecilere icra ettiği değerlendirmede, "Doğu Akdeniz'deki gelişimleri yakından izliyoruz, önemsiyoruz ve oradaki Kıbrıslı Türklerin haklarını da korumakla mükellefiz" anlamında beyanda bulunduğunu hatırlatarak Kıbrıs'ın bu denli ehemmiyetli müşterek toprak bulunduğunu kaydetti.

Görevinin başlangıcında bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, 23 Ocak'ta meydana gelen er umumi seçimlerin peşi sıra dünkü müşterek hükümet kurulması düşüncesince Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'nu 7 yahut 8 Şubat'ta görevlendireceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ