USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

KOSGEB desteği ile iş noktayı açan avrat müteşebbis oyuncak ihracatına başladı

Kocaeli'de KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı desteği ile oyuncak sektörüne aşama atan Senem Kahveci'nin, eşiyle ürettiği zeka geliştirici ahşap oyuncaklar, iklim içi ve iklim dışından dikkat görüyor.

KOSGEB desteği ile iş noktayı açan avrat müteşebbis oyuncak ihracatına başladı
26-02-2022 13:47
Kocaeli

Gebze ilçesinde 2019 senesinde almış bulunduğu destekle "Nisa Ahşap Oyuncak" şirketini kuran dü bebek anası Kahveci, oyuncak sektöründe benzeri Sinan Kahveci ile tetkikat yaptı.

Bu doğrultuda evlatların zeka gelişimini artırıcı, pus kaslarını geliştirici ahşap oyuncak üretimine süregelen Kahveci'nin ürünleri, ailelerden ve okullardan arzu görüyor.

İlk ihracatını Almanya'ya karşıcı Kahveci, iş yerini büyüterek bu bölgede hem ithalatı azaltmayı bununla birlikte ihracat yaparak yurt ekonomisine ulama sağlamayı amaçlıyor.

"Oyuncaklarımız nazarıitibar dağınıklığı ve odaklanma sorunun giderilmesine destek veriyor"

Senem Kahveci, AA muhabirine, derinliğine seneler hususi sektörde çalıştığını, bebek sahibi olunca iş yaşamına aralık verdiğini söyledi.

Çocukları meslek çağına erişince eşiyle özlük işlerini hazırlamaya değişmeyen verdiklerini tamlayan Kahveci, çocuklarına aldıkları ahşap oyuncakların kendilerine düşünüm verdiğini kaydetti.

Kahveci, eşinin de ahşap dalında bilgisi ve kabiliyeti bulunduğunu dile getirerek, "Böyle olunca KOSGEB desteklerini araştırdık. KOSGEB'in kursuna başvurup eğitimine katıldım. Eğitim kararında sokum hazırladık ve KOSGEB'e sunduk. KOSGEB projemizi beğendi. Oradan müspet karşılık aldık ve desteği kazandık. Onların verdiği destekle makinemizi aldık. 2019 senesinde işlerimizi kurduk. Bu biçimde önceki üretime başladık. Toplamda 250-300 metrekare müşterek bölgede üretim yapıyoruz." sanarak konuştu.

Eşinin imalatta fariza aldığını aktaran Kahveci, idmansız ahşap ve kimyevi kullanmadan ürettikleri mamüllerin meslek ve kreşlerden nazarıitibar gördüğünü anlattı.

Kahveci, dayanabilen ve akla yatkın fiyatla üretim yapmalarının talebi artırdığına ayraç ederek, "Oyuncaklarımız evlatların görüntü gücüne seslenme ediyor. Onu yapmış olup bozuyor, bu onun çözümlemeli düşüncesini geliştiriyor. Farklı hendesi şekillerde oyuncaklarımız var. Oyuncaklar emeksiz çözülemiyor. Burada çocuğun hem düş gücü hem el kasları bununla birlikte nazarıitibar ve koordinasyonu sağlanıyor. Okul çağındaki çocuklarda ebeveynlerin en baş döndürücü karşılaşmış bulunduğu konu, nazarıitibar dağınıklığı ve odaklanma problemi. Oyuncaklarımız bu açıdan küçüklere destek oluyor. Bu sebeple de arzu görüyor." ifadelerini kullandı.

"Sipariş artarsa değişik makineler alacağız"

Kahveci, bu sektörde mamüllerin çoğunun ithal bulunduğunu belirterek, ithal oyuncaklarda makbul ürünlerdeki maddelerin dört dörtlük bilinemediğini söyledi.

Kendilerinin kimyevi kullanmadan ahşabı işleyip kanallar oluşturarak anahtar yaptıklarını tabir fail Kahveci, şöyleki bitmeme etti:

"İçinde civata filan kullanmıyoruz. Çocuğun sağlığını yıldırma edecek müşterek obje yok. Güvenilir mahsulat bulunduğu düşüncesince yeğleme ediliyor. Almanya'ya önceki ihracatımız yaptık. Almanya'daki mahsul gönderdiğimiz insandan değişik oyuncak talepleri olmuş. Ürünlerin kalitesi ve hediye pozitif yanları onlara alımlı gelmiş. Farklı oyuncaklar düşüncesince talepte bulundular. Almanya'da müşterimizden, onun İsviçre ve Hollanda'dan bire müşterek işi karşıcı müşterek arkadaşları mahsulat istemiş. Farklı ülkelerden de arzu görmeye başladık. İşimizi onların taleplerine seslenme bedel müşterek noktaya getirmeyi istiyoruz. Sipariş artarsa değişik makineler alacağız. Şu an bu sığa burada bizi götürüyor lakin ısmarlama arttığında bura yetmeyecek. Hedefimiz ihracatı çoğaltmak. Türkiye'de kendimizi ispat etmek istiyoruz. Küçük müşterek imalathaneyle müşterek CNC makinesiyle başladık lakin illet müşterek fabrikaya dönüşmeyelim? Adım aşama inşallah bu merdivenleri çıkarız. İşimizi abartmak ve ülkemizin ithalatını azaltıp ihracat hacmini bollatmak en baş döndürücü istediğimiz şeylerden biri, inşallah bu yönde ilerleyeceğiz."

Kahveci, işlerini ilerletince içtimai hata projesi yapmış olup kaymakamlık belediyesiyle de görüşerek down sendromlu dallar düşüncesince müşterek işlik ihdas etmek istediklerini anlatarak, "Onların hem işin ortamında olmasını gelmek bununla birlikte onların bahtiyar olmalarını gelmek istiyoruz. Küçük zımparalar yapılabilir, montajlar yapılabilir. Bunu yaşama geçirmeyi baş döndürücü istiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ