USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kremlin: ABD ve NATO ile ölçülü müzakerelerde anlaşmazlıklar var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın ABD ve NATO ile yürüttüğü müzakerelerde esas mevzularda anlaşmazlıklar bulunduğunu bildirdi.

Kremlin: ABD ve NATO ile ölçülü müzakerelerde anlaşmazlıklar var
13-01-2022 16:00
Moskova

Peskov, Rusya ile NATO arasındaki asayiş garantileri mevzusundaki görüşmelere bağlı gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

NATO’nun, Rusya’ya öz toprakları içinde öz ordusunu nite ve nereye cereyan ettirmesini yazdırım etmesinin cins olmayacağını vurgulayan Peskov, "Rusya silahlı kuvvetlerini bambaşka ülkelerin topraklarında cereyan ettirmiyor." dedi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya davetine tepki

Peskov, NATO’nun tevessü tehdidini sürdürdüğüne ayraç ederek, "ABD’li yetkililerin NATO’ya toy üyeleri, doğrusu Finlandiya ve İsveç’i çağırma fail açıklamalarını duyuyoruz. Bazı NATO ülkelerinden, doğrusu bazısı Baltık ülkelerinden topraklarındaki er sayısının arttırılmasını istem fail izahat duyuyoruz. Bütün bunlar olurken gerilimi ıskat eylemek düşüncesince neye ihtiyacımız var?" niteleyerek konuştu.

Rusya’nın ABD ve NATO ile Cenevre ve Brüksel’de asayiş garantileri ile ait icra ettiği müzakerelerin esas hikayelerinde anlaşmazlıkların bulunduğuna dikkati çekici Peskov, "Müzakereler makul esas sorulara makul konkre yanıtlar bildirme eylemek düşüncesince başlatıldı. Bu esas mevzularda anlaşmazlıklar kaydedildi. Bu kötü. Bu, gerçekleşen dü volta düşüncesince hemen müşterek nakıs sayılabilir." ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya’nın ABD ile müzakereleri bitmeme eylemek düşüncesince politik iradeden tek devir mahrum kalmadığını aktararak, birlik tersine, muhatapların müzakereleri icra üzerine isteksizlikleriyle karşılaştıklarını dile getirdi. Peskov, müzakerelerin etüt gerçekleştirmek düşüncesince değil, konkre son ve konkre yanıt yoluna sürmesi gerektiğine ilgi çekti.

Kuzey Akım-2 Doğal Gaz Boru hattı projesinin ticari bulunduğunu tamlayan Peskov, bunu Avrupa’nın güvenliğiyle irtibatlı bir duruma getirmenin "saçma" bulunduğunu söyledi.

Peskov, ABD Kongresinin Rusya karşıtı hazırladığı müeyyide taslağıyla ait de yorumda bulunarak, müzakerelerin sürdüğü müşterek devirde müeyyide taslağının açıklanmasını "olumsuz" ve "Moskova’ya edisyon girişimi" adına nitelendirdi.

"Diplomasiye müşterek kader verilmelidir"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da Rus RTVI kanalına verdiği röportajda, Rusya, ABD ve NATO ortada asayiş garantilerine bağlı görüşmelere değgin değerlendirmelerde bulundu.

Batılı diplomatların, mutlak öz kendilerini ait asayiş hikayelerinde görüşme tamir etmek istediklerini tamlayan Ryabkov, "Görüşmelerde ‘hayır’ kelimesi söyleyiş edilmedi fakat Batı'ya henüz akla yatkın mevzularda bahsetmek bizim düşüncesince müşterek alternatif değil zira kılıç birlik tersi mevzularla ilgileniyoruz." ifadesini kullandı.

Ryabkov, ABD ve müttefiklerinin, Rusya’nın tekliflerindeki en açacak mevzulara itiraz ettiklerini anlatarak, "NATO’nun genişlemesi mevzusuna nazaran henüz az ehemmiyetli mevzularda ise arttırma görüşmeler yapmayı bildirme ediyorlar. Yeni müşterek volta asayiş görüşmesi hazırlamaya lazım bulunduğunu düşünmüyorum zira bu müşterek bakıma düşünce ayrılıkları dolayısıyla görüşmelerin tıkandığı anlamına gelir." niteleyerek konuştu.

ABD ve NATO’nun, Rusya’nın taleplerini görmezden gelmesi şeklinde ayrımlı "önlemler ve yöntemler" deneyeceğine ayraç fail Ryabkov, ortalık arasındaki görüşmelerin ayrımlı kanallar üstünden bitmeme edeceğinin altını çizdi.

Ryabkov, ABD ve NATO’nun, Rusya’nın asayiş garantileri üzerine itidalli noktada buluşmaya anık olmadıklarını vurgulayarak, "Askeri uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e (Ukrayna konusunda) daima türlü tercihler sunuyor. Bu, çetin müşterek bap ve kamuoyunda ön plana çıkartılmamalıdır zira bu caba durumun tırmanmasına kere açar. Diplomasiye müşterek kader verilmelidir." görüşünü dile getirdi.

Rusya’nın Küba ve Venezuela’daki askeri varlığını açık açık tezyit konusunu değerlendirip değerlendirmediğine müteveccih müşterek suali da yanıt veren Ryabkov, "Bunu doğrulama eylemek yahut belki dışı tasarruf eylemek istemiyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ