USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kriminal incelemelerdeki materyallerin üretimi düşüncesince sanayiciye AR-GE desteği

Kriminal araştırmalarda geçer not ve diyar dışından ithal edilen demirbaş ile harcama malzemeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı çeşidinden domestik sanayiciyi isteklendirme düşüncesince SAHA EXPO'da tanıtıldı.

Kriminal incelemelerdeki materyallerin üretimi düşüncesince sanayiciye AR-GE desteği
13-11-2021 17:38
İstanbul

Kriminal tetkiklerde beğenilen ve dünya dışından ithal edilen demirbaş ile sarfiyat malzemeleri SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'nda tanıtıcı Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, bu mamüllerin evcil ve ulusal adına üretilmeleri üstüne sanayicilere AR-GE desteği veriyor.

İstanbul Fuar Merkezi'ndeki fuarda kurulan Kriminal Daire Başkanlığı standında, kriminal tetkiklerde beğenilen inç izi malzemeleri, şahsi koruyan donanımlar, serbest meydan ışıklandırma lambası, şarjlı el projektörü, mobil UV el feneri, görüngü noktayı inceleme çantası, baş döndürücü dalavere boylu kudret kaynağı, iz tasrif sehpası (reprostad), "ninhydrin" ve "super glue" kabinleri üzere mahsulat arazi aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, fuarda, ulusal kalkınma hamlesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüsü ve öncülüğünde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emriyle dışa bağımlılığı en organ düşürmek düşüncesince ithal ettikleri malzemeleri evcil üreticilere tanıttıklarını anlattı.

Geçmişte ithal edilen mamüllerin birçoğunu şu an evcil ve ulusal bir duruma getirdiklerini aktaran Şahin, bu mamüllerin şimdi birinci sınıf bulunduğunu ve Avrupa'da rakiplik ortamı sağlandığını belirtti.

Artık ithal edilen mamüllerin ihraç edilmeye başlandığına dikkati çekici Şahin, "İthal ettiğimiz demirbaş ve sarfiyat materyallerin müşterek kısmını burada sanayicilerimize, firmalarımıza gösteriyoruz. Burada şimdi evvel ürettiğimiz, ithal ettiğimiz materyallerin tanıtımını yaptıktan sonraları girişimciler, 'Evet ego bunu yapabilirim.' diyor. Biz bunlara herhangi müşterek ayrışık AR-GE desteğini veriyoruz. Gerçekten vatanımızda bunu yapabilecek kalitede insanlarımız, mühendislerimiz mevcut." dedi.

Fuardaki kriminal inceleme aracının özelliklerinden de bahseden Şahin, töhmet meydana vardığında görüngü hesabına çabucak geçiş ettirilen aracın, beceri donanımları sebebiyle suçun ki yada kimlerce gerçekleştirildiğine ilişkin endamsız müddette bilgelik verdiğini söyledi.

Bu bilgiyi anketçi bireylere vererek, şüphelinin yakalanmasını sağladıklarını özetleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Burada tercih ettiğimiz kâffesi mahsulat evcil ve milli. Avrupa'dan mevrut uzmanlar, 'Bu uzlaştırıcı neye istinaden, elbette yaptınız?' diyorlar. Şu anda Avrupa'ya mevzuyla ilgili hem deneme hem bilgelik adına ibret veriyoruz. Aracımızın içinde balistik, kimyevi tetkikat yapılabiliyor. Bununla ilgili çeker ocaklar var. İçinde drone sistemi var. Bir vakaya gittiğimizde bundan sonraları açıktan da görüngü yerinin görüntüsünü alabiliyoruz. İçerisinde herhangi müşterek ayrışık atış kısmını belirleme edecek kitlerimiz oluyor. Mesela müşterek ikamet, iş noktayı yada taşıt olabilir. Bir kurşun sadme ettiğinde, o merminin ne istikametten geldiğine, bunun kimler kabilinden yapıldığına ilişkin çalışmamızı aracımızı görüngü hesabına getirerek yapabiliyoruz. Aracımız 360 basamak herhangi müşterek noktayı görebilecek alıcı sistemine sahip. Gördüğü bireyin kimliklendirmesini de yapabiliyoruz. Tamamen evcil ve ulusal imkanlarla, içindeki demirbaş yük ve kitler de evcil imkanlarla sanayicilerimiz kabilinden işlenmiş maşa ve edevatlardır."

Şahin, ulusal kalkınma hamlesi kapsamında dışa bağımlılığı azaltması, ülkenin gelişim göstermesi ve istihdamın artarak çoğalması düşüncesince kâffesi AR-GE çalışmalarını ika üstüne sanayicilerle firmalara dayanak noktası vermeye apiko olduklarını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ