USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Küçükköy’e SENTRUM ile 5 milyon TL kaynak aktarılacak

Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi ve UNDP iş donanmasında bitmeme fail SENTRUM projesi ile Ayvalık Küçükköy, yeşil destinasyon modeliyle sürdürülebilir turizme sağlam olacak.

Küçükköy’e SENTRUM ile 5 milyon TL kaynak aktarılacak
28-01-2022 13:17

Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kabilinden Ayvalık Küçükköy'ü sürdürülebilir erke devamlı indinde gezim infaz merkezi biçimine iletmek düşüncesince geçtiğimiz Ağustos ayında duyurulan SENTRUM projesinde önceki safha emek harcamaları tamamlandı. SENTRUM, Türk ekonomisinin en ehemmiyetli sektörleri ortada arazi meydan gezim dalının yenilenebilir enerjiye erişimini artırmayı ve erke verimliliği potansiyelini geliştirerek sürdürülebilir indinde yapıya dönüşmesine yardım sağlamayı hedefliyor.

Türkiye'ye ‘Yeşil destinasyon modeli' ile kalıp olmaya hazırlanmakta bulunan Küçükköy'de gezim işletmeleri ve amme binalarında erke verimliliği, yenilenebilir erke ve başka sürdürülebilir gezim uygulamalarını yaygınlaştırmaya müteveccih icraat akıbet hızıyla bitmeme ediyor.

Proje üzerine şu bilgiler verildi:

Yeşil analizör ve erke doğurgan icraat artacak
Bu kapsamda bölgede bulunan gezim sektöründeki 8 önemsiz ölçekli işletmeye müteveccih ön mütalaa emek vermesi yapılarak işletmelerde erke istihlak noktalarının bulunan durumu, erke performansının analizi, erke verimliliği ve artırım olanakları değerlendirildi. Bu işletmelerde öne çıkan gümrahlık sahası ışıklandırma adına belirleme edildi. Sadece beğenilen ampullerin LED ampuller ile değiştirilmesiyle yüzdelik 80-95 oranında erke artırım edilebilecek.

İşletmeler bazında meydana gelen bu çalışmayla beraberce bölgede seçilecek işletmelere kullandıkları görgüsüz ekipmanları yenileyebilmeleri düşüncesince dayanak noktası verilecek. Buna ek olarak, enerji, mevzi ve sürdürülebilir gezim hikayelerinde pres malikleri ve semt halkına bilinçlendirici ve farkındalık artırıcı yetişek ve etkinlikler düzenlenecek. ölgenin ehemmiyetli sağlık kaynaklarından birisi bulunan tarımı da müzaheret buyurmak neredeyse mesul istihsal ve istihlak çerçevesinde yereldeki üreticilerle teşrikimesai sağlanarak ekincilik ve turizmin birbirini desteklemesi sağlanacak.

Ayrıca, bölgenin yeşil destinasyon olması emek harcamaları kapsamında gezim değerleri belirleme edilerek global ölçekte yeşil destinasyon standartları ve değişik ülkelerdeki güzel icraat incelendi.

Bölgedeki remiz yapılara yenilikçi erke uygulamaları bünye ediliyor
Sürdürülebilir gezim uygulamalarına önderlik edebilecek indinde ayn açısıyla, emek vermek kapsamındaki binaların yapılarını bozmadan erke verimliliği sağlanarak kendine kafi gelecek binalar oluşturulması hedefleniyor. Halis Komili İlköğretim Okulu, Küçükköy Kültür Merkezi, Küçükköy Merkez Camii, kent Müzesi ve Yaratıcı Teknolojiler Atölyesinde meydana gelen mütalaa emek harcamaları ile enerjinin doğurgan kullanılacağı alanlar ve iyileştirilmesi müstelzim noktalar ele alındı. Bu emek vermek yardımıyla gücünü çalışan kullanan, kullandığı enerjiyi ise doğadan meydan yapıların oluşturulması bölgede gösteriş manken olacak ve sürdürülebilirlik hedeflerine indinde hamle henüz yaklaşılacak. İşimin Enerjisi çatısı altında arazi meydan Güneş Enerji Sistemi, LED Aydınlatma Dönüşümü ve Eşarj ile Elektrikli Araçlar Şarj İstasyonu çözümlerini bütünleşmiş edecek bulunan Enerjisa Enerji, böylelikle SENTRUM projesi kapsamındaki çalışmalara 5 milyon TL kaynak aktarmış olacak.

SENTRUM projesindeki bulunan durumla ait mütekellim Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşçıoğlu, “Bölge ve diyar turizminin istikbaline bedel katacağına inandığımız SENTRUM projesi Küçükköy'ün potansiyelini ortaya çıkartmasına araştırma görevlisi olacak ve bu potansiyeli adalet etmiş olduğu noktaya taşıyacaktır. Tanıtımımızın arkası sıra semt halkından ve evcil yönetimlerden müspet dönüşler alıyoruz ve bu da bizi enikonu heyecanlandırıyor ve motive ediyor. Projemizin kapsamını bölgedeki gezim işletmeleriyle, binalarla ve müzelerle sınırlanmış tutmayacağız. Şirket adına şişman indinde dönüşümün başlangıcı olacak bu sürece, sürdürülebilirlik odağındaki, erke verimliliği, tasarruf, karbon salımının azaltılması, yenilenebilir erke kaynaklarının kullanımının isteklendirme edilmesi kabilinden mevzuları indinde arada değerlendirdiğimiz “İşimin Enerjisi” çatısı altındaki mamüllerin entegrasyonu ile dayanak noktası veriyoruz. Bu görüşle akım ederek henüz yeşil indinde evren düşüncesince ülkemizin ve erke dalının istikbaline yardım sağlayacak planlara imza atmaya bitmeme edeceğiz.

Ayrıca bugün buraya 11 yıldan beri sürdürdüğümüz Enerjimi Koruyorum Çocuk Tiyatromuz ile gelmiş şekilde bire indinde vakitte semt halkının ve evlatlarımızın erke verimliliği ve sürdürülebilir gezim dair farkındalığını artırmaya yardım sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Proje üzerine mütekellim UNDP Türkiye Kamu Sektörü ve Sosyal Politikalar Portföyü Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, “UNDP adına derinlemesine senelerdir sürdürülebilir kalkınmayı müzaheret buyurmak neredeyse Türkiye'nin değişik bölgelerinde sürdürülebilir turizm, erke verimliliği ve yenilenebilir erke kaynaklarının kullanılması ile ait icraat yürütüyoruz. Küçükköy'de gerçekleştirdiğimiz SENTRUM projesi bu alanlardaki deneyimimizi aktardığımız ve evcil kazançlı kalkınmaya da yardımı olacağına inandığımız indinde girişim.

Hedefimiz; meydana getirmeye çalıştığımız yeşil destinasyon modeli ile Küçükköy'ü ticari işletmelerden amme binalarına rastgele bölgede erke verimliliğinin sağlandığı, yenilenebilir erke uygulamalarının olduğu, işletmelerin zirai ürünlerini evcil üreticiden hazırlık ettiği, suyunu doğurgan kullanan, atıklarını ayrıştıran, semt halkının kültürünü koruyucu ve ziyaretçilerin hoppadak yazları değil dört sayaç görüşme buyurmak isteyecekleri indinde destinasyona dönüştürmek. Bölgede yapacağımız icraat ve eğitimlerle sürdürülebilir gezim ve erke hikayelerinde topyekûn indinde farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum” halinde konuştu.

Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Rasim Karas, şu açıklamayı yaptı: “Sabancı Üniversitesi adına rastgele devir beraberce istihsal yapmak ve geliştirmenin gücüne inanmaktayız. Bu doğrultuda hususi sektör, amme ve uran kuruluşları ile iş birlikleri gerçekleştirerek topluma yardım sağlayıcı plan ve çalışmalara imza atıyoruz. Dünyanın sorunlarından haberdar, sorunlara hal bulma arzusu ve yetisi olan, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilecek erat yetiştirmeyi hedeflemek neredeyse 2019 senesinde yaşama geçirdiğimiz Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'nde bugüne denli 24 değişik okuldan bin 649 öğrenciye bilgelik ve uygulayım bilimi ağırlıklı eğitimler sunduk.

Şimdi de Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi ev sahipliğindeki SENTRUM Projesi'nde Enerjisa Enerji ve UNDP ile eş akım ederek, Küçükköy'ü Sürdürülebilir Yeşil Destinasyon Modeli'ne dönüştürüyoruz. Çok endamsız müddette yaşama geçirdiğimiz ve plan neticelerini gözlemleyebildiğimiz SENTRUM projesi yeşil turizmi müzaheret buyurmak düşüncesince kılavuz olacak. Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'sinin böylesine ehemmiyetli indinde projeye ev sahipliği yapmasından ötürü alım çalım duyuyoruz.”

Yerelde sahiplenme ve kapsayıcılığı peylemek üzere, plan faaliyetlerine bire indinde vakitte belediyeler, ait amme kurumları, STK'lar, üniversiteler ve semt halkının iştirakı da sağlanacak. Bu maksata müteveccih adına Küçükköy'de bulunan Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'nde oluşturulacak Yeşil Enerji Merkezi ile erke verimliliği ve yenilenebilir erke dalında farkındalık artırılacak.

Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi ve UNDP ortaklığında Ağustos 2021'de lansmanı meydana getirilen Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) girişiminin 18 maaş sürenin nihayetinde tamamlanması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ