USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kültürel miras niteliğindeki turistik yerlerde Filipin kültürü

Filipinler, yerler ortada toy rotalar oluşturarak ülkenin gün ve kültürünü kutluyor.

Kültürel miras niteliğindeki turistik yerlerde Filipin kültürü
08-10-2021 12:36

Filipinler Turizm Bakanlığı, ülkenin yerleri ortada acemi rotalar oluşturarak ülkenin gün ve kültürünü kutluyor. Ülke, dünyanın art kalanını adlı sanlı ısıdam konukseverliğiyle karşılamaya hazırlanırken, bütün gezim alanları düşüncesince afiyet ve düzenlilik protokollerini standartlaştırmaya da odaklanıyor.

Verilen bilgiye layıkıyla Filipinler, bu sene denizci ve kaşif Ferdinand Magellan'ın dünyanın etrafında evvel kat dolaşmasının 500'üncü sene dönümü yâd törenindeki baş döndürücü ehemmiyetli görevi kutluyor. Pilipinler'e 1521'de mevrut Magellan, gelişen ortak medenilik keşfetti. Bu emektar kültürel geleneklerin birçoğu, öbür kültürlerin getirmiş olduğu etkilerle beraberce çağ hâlâ uygulanıyor. Bu, Filipinler'i ayrımlı dönemlerden türlü kültürlerin ortak araya geldiği enteresan ortak finiş noktası biçimine getirdi. Ülkenin varlıklı mirası ve kültürü sayesinde, özen çeken yerler ülkenin ciharıyek indinde yer alıyor. Bu zamanı sahaların çokları yegâne ortak kentte ferah ferah görüşme edilebiliyor.

Filipinler seyahatinde görüşme edebilecek birtakım yerler şu şekilde açıklandı:

Ilocos
Kuzeyde, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer düzlük Paoay, Ilocos Norte'deki San Agustin Kilisesi kabilinden Barok kiliselerle İspanyol periyodunun tesirleri fazla. 17'nci yüzyılda mensur edilen kilise, 1973 senesinde Ulusal Kültür Hazinesi duyuru edildi. Museo Ilocos Norte; Ilocano, Igorot ve Itneg'in anadan görme giysileri, ev eşyaları, merasim objeleri ve elan fazlasının yer almış olduğu sergilerle ziyaretçilerin bölgenin ayrımlı kültürlerindeki yaşama cezaevi atmalarını sağlıyor.

Cebu
Burada Ferdinand Magellan'ın Filipinler'in Cebu şehrinde karaya çıkışının kalıntılarının yanı esna Filipinler kıyılarında meydana getirilen evvel vaftiz töreninin anısına Magellan'ın ismi sunulan ortak abidesi ve sokağın karşısındaki Sto. Nino Basilikası'nı görüşme edebilirsiniz. Sokağın karşısındaki Nino Basilica, Magellan kabilinden Hara Humamay'a ve vaftiz edilerek Hristiyanlığa güzeşte Cebu'lu Rajah Humabon'a bağış edilmiş bulunan Çocuk İsa resmine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Cebu Metropolitan Katedrali'ni görüşme ederek simurg kuşlarının oyma kabartmaları ve girişte defa markajcı dü kapik kabilinden Çin etkilerini görülebilir.

Büyük Manila Bölgesi
Corregidor Adası, Manila civarlarındaki izlemsel pozisyonu dolayısıyla İspanyol zamanında defans kalesi görevi gördü. 2'nci Dünya Savaşı esnasında Filipinler ve Amerikan askerleri kabilinden Japon kuvvetlerine gönül rahatlığı garnizon namına kullanıldı. Garnizonun kalıntıları, harp dalında yaşamını kaybedenler düşüncesince ortak abide namına zamanımızda görüşme edilebiliyor.

Manila
Intramuros'taki Santiago Kalesi, Filipinler'in millî kahramanı Dr. Jose Rizal'ın deminden Rizal Park bulunan Bagumbayan'da ölüm cezası edilmeden ilkin hapsedildiği ortak İspanyol kalesiydi. Taş surları hâlâ katı bulunan kale, Rizal'ın yaşamını anan ortak müzede zamanı kalıntıların sergilendiği bölüt açıkça ortak park. Baluarte de San Diego, kentin taş surlarının ortak parçası bulunan Intramuros'un apayrı ortak parçasıdır. Ziyaretçiler, birbiriyle kesişen metodları ve ortak merdiveni strateji ederek işgalcilere gönül rahatlığı siper namına topların izlemsel namına yerleştirildiği bölgelere ulaşabiliyor.

Batı Visayas
Bacolod, şeker hastalığı hastalığı kamışı tarlaları ve İspanyol zamanında çiftçilerin ne yaşadığını yayınlayan yakındaki miras evleri ile tanınıyor. Ziyaret edebileceğiniz evler arasında, alanda ticari ölçekte şeker hastalığı hastalığı kamışı yetiştiriciliğini münteşir duruma getiren evvel isim namına ikrar edilen Fransız Yves Leopold Germain Gaston'un oğlu Victor Gaston kabilinden 1898 senesinde mensur edilen Balay Negrense ve Don Mariano Ledesma Lacson'un benzeri Maria Braga Lacson düşüncesince meydana getirmiş olduğu ortak malikanenin âşık kararı yerle ortak olmasından sonradan geriye artan bakaya yer alıyor.

Doğu Visayas
Bölge gün ve kültür itibarıyla zengin. Geliştirilmiş acemi güzergahlardan birisi de gezginleri hac düşüncesince kültürel miras bulunan 7 taş kiliseye götürücü Sinugdan 500'üncü Yıl Dönümü Turu: Her ikisi de Baybay şehrinde yer düzlük Immaculate Conception Kilisesi ve İşçi Aziz Isidore Şapeli; Hilongos, Leyte'de yer düzlük Immaculate Conception Kilisesi; Matalom, Leyte'de yer düzlük İşçi Aziz Joseph Kilisesi; Maasin şehrinde yer düzlük Hz. Meryem'in Göğe Yükseliş Katedrali; Malitbog'daki Sto Nio Kilisesi ve San Juan'daki Vaftizci Yahya Kilisesi; bu kiliselerin kâffesi Güney Leyte'de bulunuyor. Tur kapsamında turistler, Hinunangan'daki San Pedro ve San Pablo Adaları yahut Macrohon'daki Molopolo - Sta. Cruz Balık ve Kuş Cenneti kabilinden bölgedeki öbür turistik noktaları da görüşme ettikten sonradan 30 Mart 1521'de Asya'daki zamanı evvel Katolik Ayinin yapıldığı Limasawa Adası'na gidebilecekler.

Hediyelik eşyalar
Burada ülkenin varlıklı ve baş döndürücü türlü kültürünü sergileyen hediyelik eşyalar bulanabilir. Rattan, bayong ismi sunulan alım satım çantalarından evde yük duyurmamak düşüncesince makbul kutulara denli anadan görme ambalajlama düşüncesince makbul domestik malzemelerden biri. Banig (hasır dokuma) ortak apayrı Filipin yapı ürünü olup dalmak düşüncesince yahut çanta ve ev aksesuarı namına kullanılıyor.

Filipinler Turizm Bakanlığı, finiş noktalarında standartlaştırılmış afiyet ve hıfzıssıhha protokolleriyle tehlikesiz ortak görüşme yapılmasını sağlıyor. Turizm Bakanlığı, COVID-19 salgını esnasında tehlikesiz gezi sağlayacak standartlaştırılmış global afiyet ve hıfzıssıhha protokollerini benimsediği düşüncesince Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) kabilinden SafeTravels Stamp (Güvenli Seyahat Damgası) ile ödüllendirilmiş olup, çabucak akredite bulunan tesislerin açıkça kalabilmesini ve misafir ikrar edebilmesini gelmek bu şeklinde şümullü tetkik ve yorum yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ