USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü etraf istikrarını destekleyecek

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün ferdî yatırımcılar gözetiminde çoğalması yerinde çevre istikrarını sponsor ortak tesiri olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü etraf istikrarını destekleyecek
30-12-2021 11:29
İstanbul

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine bankacılık endüstrisi ve Alternatif Bank'ın 2021 yılı değerlendirmesini ve 2022 yılına müteallik öngörülerini paylaştı.

Türkiye’de bankaların, salgının başından itibaren iş sürekliliğini aksatmadan, çelimli operasyonel ve teknolojik altyapının da desteğiyle, engin düzentileme modeline geçişi hayattaki örneklere nazaran baş döndürücü şimdi dobra beraberinde performansla başardıklarını tamlayan Gür, sektörün, esbak senelerde bulunduğu gibi, salgında da ipham dönemlerini düzen kabiliyeti, çelimli kurumsal ve regüle yapısı, kapital yeterliliği kadar öne çıkan özellikleriyle, ekonominin sürdürülebilirliği hesabına ehemmiyetli sorumluluklar üstlendiğini vurguladı.

Gür, hizmetlerin akıcı bitmeme etmesinin gerektiği beraberinde devirde bu sektörün genelinin, teknolojiye meydana getirilen derneşik yatırımlar sayesinde, problemsiz beraberinde halde faaliyetlerine bitmeme ederken, beraberinde taraftan mevrut kâffesi alıcı talebine yanıt verdiğini, rastgele beraberinde akışkanlık problemi yaşanmadığını tabir etti.

Bu devirde başkaca nice sektörde bulunduğu gibi, bankacılık düşüncesince de dijitalleşme ve mobilitenin baş döndürücü çabuk beraberinde halde geliştiğine ayraç fail Gür, şu halde bitmeme etti:

"Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine de baktığımızda Eylül 2021’de ferdî ve kurumsal segmentlerde çalışkan sayısal bankacılık alıcı sayısının 73 milyon kişiyi aştığını görüyoruz. Bu numara pandeminin fut seslerinin duyulmaya başladığı Aralık 2019’da 53 milyondu. Pandeminin başlangıcıyla artım yayınlayan hareketli muamelat etme alışkanlıklarının, pandemi etkilerinin azalmasına ve süreçteki normalleşmeye karşın alıcı davranışlarında sürekli şekilde yerleştiğini gözlemliyoruz. Özellikle sayısal kanalları bağıl şimdi az kullanan kitlelerde hareketli misyon kanallarının çoğalması kesim düşüncesince ehemmiyetli beraberinde evolüsyon oldu. Diğer yandan, bu çevrim bankaların seçenek misyon modellerine de şimdi beraberinde tomar odaklanmasını, başta mali ekosistem ve teknolojiye müteveccih yatırımların artmasını sağladı."

Alternatif Bank şekilde salgının etkilerinin azda olsa de olsa bitmeme etmiş bulunduğu bu süreçte odaklarının, alıcılar ve çalışanların sağlığına müteveccih tedbirleri aksatmadan, alıcıların iş süreçlerine bedel ilişik ve ekonomiye ulama terazi misyonundan vazgeçmeden akıcı idman bulunduğunun altını çizen Gür, "Basiretli, Danışman ve Engelsiz Bankacılık" anlayışından ödünleme vermeden hem mali anlamda aynı zamanda iş süreçlerine bedel katacak müşavir kimliği ile müşterilere katkılarının artırarak sürdürdüklerini anlattı.

"Kur tarafında sağlanacak dengelenme itidalli vadede paha istikrarını sponsor beraberinde sebep olacak"

Kaan Gür, kullanıma verilen toy Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünüyle başta taşınmazlar içi ferdî yatırımcıların birikimlerini TL şekilde değerlendirmesini isteklendirme eden, çelimli beraberinde etap atıldığını söyledi.

Alternatif Bank şekilde sağlanan faiz ve siper avantajlarından alıcıların yararlanması düşüncesince Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününü çabuk beraberinde halde devreye aldıklarını ve şubelerden sunmaya başladıklarını tamlayan Gür, şunları kaydetti:

"Ürünün sektörde kullanıma sunulmasıyla döviz piyasasında açık beraberinde dengelenme bulunduğunu görüyoruz. Bireysel yatırımcılar gözetiminde çoğalması yerinde hem dolarizasyonun bilakis çevrilmesi aynı zamanda yatırım vadelerinin uzaması açısından etraf istikrarını sponsor beraberinde tesiri olacağını düşünüyoruz. Bireysel yatırımcılara sağlanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün yanında, TCMB’nin aut tecim önleyen kurumlara sağlamış bulunduğu uzlaşmalı vadeli döviz satışı da başta ihracatçıların itidalli vadeli fiyatlama imkânlarını güçlendirmesi açısından ehemmiyet taşıyor. Bu anlamda aut ticarette üreticilerin ve gerçek bu sektörün şimdi çelimli beraberinde başarım göstermesini destekleyen ehemmiyetli beraberinde etap atıldığını görüyoruz. Atılan bu adımların başarısı, itidalli vadede ekonomideki dengelenme ve çelimli başarım göstergeleriyle belirlenecek. Kur tarafında sağlanacak dengelenmenin itidalli vadede paha istikrarını sponsor beraberinde sebep olacağını düşünüyoruz."

"Ekonomik faiz tarafında gizil faiz hedefleri yakalanacak"

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür, Türkiye'de efdal dijitalleşme ve hareketli penetrasyon seviyelerinin de beraberinde işareti olarak, salgını başlangıcından itibaren ofis kanalından meydana getirilen bankacılık işlemlerinin, şimdi ilkin sayısal biçim kullanması ceninisakıt bulunan alıcı kitlesinde bile ağır miktarda sayısal kanallara kaydığını belirtti.

Bu gelişmenin, bankaları müşterileriyle iş yapış şekillerini hâllenmek ve toy beraberinde iş modeline hızlıca uymak yerinde bıraktığını tabir fail Gür, bugün gelinen noktada, fiziki temasın derece derece azaldığı beraberinde süreçte, nice sektörde bulunduğu kadar bankacılık düşüncesince de alıcıya benzeyen olabilmenin, gereksinimi akıllıcasına anlayabilmenin halen önemlice muvaffakiyet faktörlerinin başlangıcında geldiğini söyledi.

Gür, salgının etkilerinin 2022 yılının ikinci yarısında dünyada ve Türkiye'de aşamalı halde azalacağını öngördüklerini aktardı.

Diğer taraftan, akıbet haftalarda global çapta yayılmaya başlamış bulunan toy virüs varyantı Omicron ile ilgilendiren gelişimleri strateji ettiklerini, beraberinde taraftan da Türkiye'de tahsil edilen önlemlere ve halkın efdal farkındalığına güvendiklerini dile getiren Gür, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye bulunan hesaplı planı doğrultusunda başta ihracata müteveccih istihsal önleyen sektörlerin ve turizmin desteklenmesini rüçhan mihrak noktaları ortada belirlemiş durumda. Önümüzdeki devirde de bu alanların, başta inovasyonu isteklendirme edecek inisiyatiflerle desteklenmesinin şişman ehemmiyet taşıdığına inanıyoruz. Bankacılık endüstrisi içinse önümüzdeki devirde en ehemmiyetli tezkere lazım ferdî gerekse hukuksal müşterilere beraberinde bankanın ötesinde, beraberinde ekosistem biçiminde misyon verebilmek olacak. Bu bağlamda lazım fintechlerle gerekse kesim dışı iş ortaklıklarıyla tasarlanacak inovatif analizör önemlice ehemmiyet taşıyor. 2022’nin bankaların bu bölgeye odaklarının artacağı beraberinde sene olacağını öngörüyoruz."

Gür, umumi hesaplı çerçeveden bakıldığında, 2022 senesinde Türkiye’nin hariç satım odaklı hesaplı programının ve bu alandaki çelimli performansının bitmeme edeceğini öngördüklerini söyledi.

Özellikle akıbet devirde açıklayan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün Türk lirasına getirmiş bulunduğu dengelenmenin de 2022 senesinde hesaplı başarım açısından belirleyici olmasını beklediklerini tabir fail Gür, "Dolayısıyla bu seyirde, hesaplı faiz tarafında gizil faiz hedeflerinin yakalanacağını düşünüyoruz. Enflasyonda ise kurdaki gelişime müteallik beraberinde başarım izleneceğini söyleyebiliriz. Cari balans tarafında sağlanacak ek başarım ve gezim geliri desteğinin istikraz ihtiyacını azaltarak, ekonomideki dengelenmeyi senenin ortalarından itibaren şimdi da güçlendirebileceği görüşündeyiz." dedi.

"Önümüzdeki çevrim gündemimizin ehemmiyetli maddelerinden birisi siber düzenlilik olacak"

Kaan Gür, salgını getirmiş bulunduğu ivmeyle baş başa ülkede hareketli bankacılık kullanıcı sayısının akıbet 3 sene içinde kestirmece 2 kıvrım artım gösterdiğini belirtti.

Sosyoekonomik şerait ve nüfus bilimsel yapıdan serbest şekilde mobilin gitgide anne birikim kanalı şekilde konumlandığına dikkati çekici Gür, buna koşut olarak, dijitalleşme sebebiyle bankalar arasındaki kadran farklarının bazısı anadan görme senaryolarda önemini yitirdiğini görmeye başladıklarını tabir etti.

Gür, başta Mayıs 2021’de devreye giren görüntülü alıcı edinimi sonrasında, akıllıcasına sayısal bedel önermesini oluşturup bunu müşteriyle teltiksiz beraberinde deneyimle buluşturabilen bankalar düşüncesince erek alıcı kitlelerine ulaşmanın baş döndürücü şimdi havadan bir duruma geldiğini söyledi.

Bugün bundan böyle sektörde en şişman yatırımların uygulayım bilimi ve dijitalleşme başlıkları dibine kayarken, öteki taraftan bu eğilimin bilgelik güvenliğini de kesim düşüncesince en önemlice muvaffakiyet faktörlerinden birisi durumuna getirdiğini dile getiren Gür, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki çevrim gündemimizin ehemmiyetli maddelerinden birisi siber düzenlilik olacak. Bankalar hukuksal müşterilere müteveccih şekilde da, başta mali uygulayım bilimi yanındaki iş ortaklıklarıyla, müşterilerinin günce operasyonlarını kolaylaştıracak inovatif analizör sunmaya odaklanıyor. 2022’de bu trendin kuvvetlenerek bitmeme edeceğini, sektörümüzün sürdürülebilirlikle baş başa ağırlıklı şekilde 'platform ve ekosistem bankacılığı' başlıklarına odaklanacağını öngörüyoruz."

"Sektörün odağı ilişik bedel yaratıcı hesaplı aktiviteleri beslemek olacak"

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür, toy iktisat modelinde vurgulanan başlıkların, bankacılık endüstrisi düşüncesince de beraberinde mürşit gemisi ayrıcalığı taşıdığını vurguladı.

Bankacılık piyasasının ithalata bağımlılığı azaltarak itidalli vadede iklim ekonomisini güçlendirecek beraberinde yaklaşım getiren modelin gerçekte en şişman destekçisi konumunda bulunduğunu kail Gür, "Sektörün odağı rastgele devir bulunduğu kadar ilişik bedel yaratıcı hesaplı aktiviteleri beslemek olacak." dedi.

Gür, bu anlamda aut tecim ve başta de ihracatın, Alternatif Bank şekilde derinliğine senelerdir önceliklendirdikleri, kâmil insanoğlu kaynağıyla bedel yarattıkları beraberinde meydan bulunduğunu belirtti.

Özellikle ihracatın iklim ekonomisinin sürdürülebilir büyümesindeki öneminden hareketle, müşterileri mali manada ve müşavir bankacılık vizyonuyla en yukarı ölçüde desteklemeye mücahede ettiklerini özetleyen Gür, "Bu bölgede kendimizi beraberinde 'danışman' şekilde konumluyor, bilirkişi ekibimizle, müşterimiz olsun yahut olmasın, aut tecim önleyen kâffesi firmalarla bilgelik ve deneyimimizi paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gür, sendikasyonlara baktığında da evren genelinde ekonomide müstevli kaynaklı aksi etkilerin azalması ve riziko iştahının normalleşmeye başlamasıyla birlikte, taşınmazlar dışı sendikasyonlarda güzeşte yıla nispeten beraberinde artım beklediklerini söyledi.

"2022, müşavir bankacılık vizyonumuzu deneyimleteceğimiz beraberinde sene olacak"

Kaan Gür, Alternatif Bank şekilde 2021 kadar kavi beraberinde yılda, belirledikleri hedefler doğrultusunda ilerlediklerini söyledi.

Hizmet verdikleri alıcı tabanını levent uzadıya şimdi baş döndürücü alıcıya ulaşmanın ve halen çalışmış oldukları müşterilerle "kazan-kazan" formülüne mebni ilişkileri derinleştirmenin rüçhan hedefleri bulunduğunu kail Gür, geniş tablonun volatilite gösterdiği bu dönemde, başta gerçek tüketicilere ve ihracata müteveccih istihsal önleyen firmalara dayanak vererek Türkiye ekonomisine ilişik bedel oluşturma misyonunu başarıyla hesabına getirdiklerini aktardı.

Gür, Alternatif Bank'ın 2022 beklentileri kendince ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"2022 yılı ise bizim düşüncesince başta sayısal kanallarda yenilikçi analizör imal ederek sektörde ayırt yaratacağımız, toy alıcı kitlelerine müşavir bankacılık vizyonumuzu deneyimleteceğimiz beraberinde sene olacak. Müşteri deneyimini merkeze alarak sayısal kanallarda mahsul ve hizmetlerimizi geliştirmek, ekosistem bankacılığına odaklanarak alıcılarımız düşüncesince çalışan bedel zincirleri fotoğraflamak mühim önceliklerimiz ortada arazi alacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ