USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kur korumalı TL yatırım enstrümanı bankacılık sektörünü müspet etkileyecek

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Ekonomi yönetimi kabilinden andıran sürede açıklayan düzem korumalı TL yatırım enstrümanı bankacılık sektörünü müspet etkileyecek." dedi.

Kur korumalı TL yatırım enstrümanı bankacılık sektörünü müspet etkileyecek
02-01-2022 12:35
İstanbul

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Tasarruf sahiplerinin birikimlerini düzey hareketliliği karşısında dulda dibine düzlük ürünün, tevdiat vadelerinin uzamasına asistan olacağını ve bankacılık sektöründeki döviz ve mehil uyumsuzluğundan kaynaklı riskleri azaltacağını düşünüyoruz." dedi.

Uyan, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, Türkiye ekonomisi, katılma kredi sektörü, Kuveyt Türk'ün 2021 yılı değerlendirmesi ve 2022 yılına değgin öngörülerini paylaştı.

Geride bırakılan 2 yılın, dünkü tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerini en uzuv dökmek gayesiyle lazım resmi makamların gerekse hususi şirketlerin odağının insanoğlu sağlığı çerçevesinde şekillendiği müşterek çevrim bulunduğunu tamlayan Uyan, nice kol az daha finansın da salgından ehemmiyetli seviyede etkilendiğini anlatım etti.

Uyan, müstevli devrinde sayısal teknolojilerin öneminin artmasıyla beraberce yaşama geçirilen yenilikçi çözümlerin, gelecekte ortaya çıkabilecek benzeri krizlere erinç bu piyasanın bağışıklığını güçlendirdiğini vurguladı.

Salgın sürecinde bankaların, süreçlerini gine gözden geçirerek elan enli müşterek iş setini dijitale kullanmak az daha çalışmalarını hızlandırdığını aktaran Uyan, "Müşterilerin sayısal farkındalıklarının artması, yenilikçi çözümlerin bankacılık sektöründe elan aceleci müşterek biçimde yaşama geçirilmesini sağlayıcı müşterek süreci başlattı. Temassızlık, ulaşılabilirlik, yaygı ve gayret az daha unsurlar, bu sürecin müşterilere getirmiş bulunduğu en ehemmiyetli faydaların başlangıcında geliyor. Ürün kalitesinin yanı esna bundan böyle misyon ve birikim kalitesinin de değişik ehemmiyet kazandığını anlatım edebiliriz." sanarak konuştu.

Uyan, Kuveyt Türk'ün, sayısal dönüşümün önemini salgından baş döndürücü evvela ayırt fail müşterek katılma kredi kuruluşu bulunduğunu bildirdi.

2012 yılından bugüne sayısal bölgede nice projeyi yaşama geçirdiklerini anlatım fail Uyan, şöyleki konuştu:

"Dijital tahavvül kez haritamızı ise 2019 senesinde netleştirerek 3 salname kez haritamız kapsamında çalışmalara hızlıca başladık. Zorlu müstevli sürecine karşın kez haritamızda bulunan projelerde ağırbaşlı mesafeler katettik. Dijital tahavvül dalında şu 3 yeri odağımıza alıyoruz; alıcı merkezli yapıların yaşama geçmesiyle kalan alıcı memnuniyeti, süreçlerde sayısal teknolojilerin çalışan kullanımıyla kalan verimlilik, verinin çalışan kullanılması sebebiyle pazarlamadan finansa data tabanlı proaktif deprem alınmasını sağlayacak altyapıların oluşturulması. Bu önceliklerimiz doğrultusunda sayısal tahavvül uğrunda ‘Rotamız dijital, odağımız insan’ anlayışından ivaz vermeden ilerliyoruz. Müşterilerimizin sesine kulak vererek, onlardan aldığımız arka bildirimlerle geliştirdiğimiz mahsul ve süreçlerimiz sebebiyle müşterilerimize farklılaştırılmış ve mutasavver müşterek birikim sunabilme olanağına sahibiz."

"2021'de yüzdelik 10'lar mertebesinde müşterek çoğalma görebiliriz"

Ufuk Uyan, 2021 yılına afiyet endişelerinin yanı esna global piyasalardaki kapalılık ve risklerle başladıklarını hatırlattı.

Bu çağda önceliklerinin hem çalışanların hem de alıcıların sağlığını ön planda sara müşterilere en güzel hizmeti vermeyi bitmeme etmek bulunduğunu vurgulayan Uyan, 2021 yılının ikinci çeyreğinden itibaren kalan ilkah oranları ve kapanmaların sona ermesinin konuşu aktivitenin gine canlanmasına, hem emlak içre hem de emlak haricinde mülk ve misyon talebinin ağırbaşlı oranda artmasına hastalık bulunduğunu söyledi. Uyan, buna değgin yerine yükselen emtia, erke tutarları ve hazırlık zincirlerinde yaşanmış bulunan aksaklıkların, global manada faziletkâr şişkinlik ortamının oluşmasına faktör bulunduğunu belirtti.

Uyan, global piyasalardaki risklerin indinde Türkiye ekonomisinde mütebeddil makroekonomik dinamikler ve buna değgin yerine döviz kurlarında yaşanmış bulunan dalgalanmanın dolarizasyona ve kasacı bilançolarındaki aktif-pasif uyumsuzluğundan kaynaklı riziko ve maliyetlere kez açtığını kaydetti.

Uyan, biçim bankalarının salgının etkilerini en uzuv dökmek düşüncesince belli müşterek servet gelişmesine gittiği mütekâmil ülkelerde, kapanmalarla beraberce duran üretimin hastalık bulunduğu normal dışı talebin, buna değgin yerine yükselen kredi ve erke fiyatlarının, bilhassa mazi misyon sektörlerinde oluşan istihdam açığı ve hazırlık zincirinde yaşanmış bulunan aksaklıkların faziletkâr şişkinlik ortamının oluşmasına faktör bulunduğunu anlattı.

Ham konu ve enerjideki sunma sıkıntılarının yanı esna hazırlık kesintilerinin 2022 senesinde da süreceğine müteveccih sinyallerin, global çapta kendisini yayınlayan faziletkâr şişkinlik ortamının bu sene da bitmeme edebileceğini gösterdiğini kaydeden Uyan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Makroekonomik dengelerin değişmiş bulunduğu bu dönemde, Türkiye ekonomisinin de özlük iç dinamiklerinin etkisiyle enflasyonist baskılara maruz kaldığını görmekteyiz. Ancak öteki taraftan Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte kaydettiği yüzdelik 22 ve üçüncü çeyrekte sergilediği yüzdelik 7,4 düzeyindeki büyümeyle 2021 senesinde ağırbaşlı müşterek çoğalma performansı sergilemektedir. Artan aut istem ve ihracatçılara meydana getirilen desteklerle beraberce akan açıkça tarafında da müspet müşterek levha bizi karşılamaktadır. 2021 yılı nihayetinde ülkemizin yüzdelik 10'lar mertebesinde müşterek çoğalma performansı göstermesi beklenmektedir. 2022 senesinde çoğalma üstündeki belirleyici asliye etkenin aut istem olacağını düşünmekteyiz. Bu sebeple 2022'nin, faziletkâr müstesna satım rakamlarıyla akan dengede elan müşterek tomar düzelme kaydedilen müşterek sene olmasını beklemekteyiz."

"Dijital kanallar ve tümleşik baş döndürücü kanallı stratejiler, 2022'de de en ehemmiyetli trendlerden birisi olacak"

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, sayısal bankacılığın, kullanıcı sayısı ve tasarruf yoğunluğunun akıbet zamanlarda kazanılmış bulunduğu ivmenin koronavirüs sürecinde elan da arttığını vurguladı.

Dijital bölgede yetkinliklerini geliştirerek müşterilerinin mahsul ve servislere bedava ve akıcı erişimini sağlayıcı ve yaşamı kolaylaştırıcı inovatif analizör üreten kredi müesseselerinin müstevli sonrası çağda baş döndürücü elan güzel olmasının beklenen olacağını vurgulayan Uyan, "Dijital kanallar ve tümleşik baş döndürücü kanallı stratejiler, 2022'de de en ehemmiyetli trendlerden birisi olacaktır." dedi.

Uyan, bu sayede, hizmetlerin iri bölümünün sayısal yerine sunulmasından ötürü iş yükü azalacak bulunan şubelerde, müşterilere maruz hizmetin kalitesinin ağırbaşlı derecede artacağını söyledi.

İnsan kaynağına bulunan ihtiyacın ise rastgele devir bulunduğu az daha mihrak noktası olmaya bitmeme edeceğini anlatım fail Uyan, "Çünkü maruz hizmetler sayısal ortama taşınıyor olsa da kâffesi bu süreçlerin gerisinde insanoğlu emeğiyle ortaya çıkan teknolojiler ve analizör toprak alıyor. Bu sebeple gelecekte kredi sektöründe ‘rotası dijital, odağı insan’ olan, doğrusu insancasına ilişkilerindeki çelimli yanlarına ek yerine sayısal yönü de donanımlı olan, teknolojik akımları yakından izleme fail çalışanlara elan müşterek tomar istem olacağını söyleyebiliriz." sanarak konuştu.

Uyan, bu piyasanın 2022 ajandasında bulunacak en ehemmiyetli maddelerin uygulayım bilimi yatırımları, alıcı deneyimi ve insanoğlu deposu yetkinliği bulunduğunu bildirdi.

Spesifik bölgelerde çalışkanlık yayınlayan FinTech'lerin yanı esna 2022'de dünkü kurulacak bulunan sayısal bankaların piyasaya antre yapacağı da düşünüldüğünde, bulunan bankaların müşterilerine sunmuş olacağı yalın, aceleci ve hal odaklı deneyimin baş döndürücü iri ehemmiyet sunma edeceğinin aşikar bulunduğunu anlatım fail Uyan, "Dijital dönüşümün, bugüne denli enli mahsul yelpazesi ve faziletkâr alıcı sayısıyla ön plana çıkan bankaları değişik müşterek bölgeye götürmesi, 2022 senesinde elan devim bilimi müşterek bankacılık endüstrisi göreceğimizin sinyallerini veriyor." dedi.

"Yeni ürün, tevdiat vadelerinin uzamasına asistan olacak"

Ufuk Uyan, dünkü konuşu modelin, ceninisakıt ürem ortamı ile yatırımların desteklenerek büyümenin ve istihdamın sürdürülebilir duruma getirildiği, kompetitif düzey pozitif yanları ile ihracatın artırılması ve ithalatın düşürülmesi eliyle akan açığın akan fazlaya dönüştüğü ve nihayetinde aut borca bağımlılığın ortadan kaldırıldığı müşterek makroekonomik düz sunmayı amaçladığını kaydetti.

Ekonomik çoğalma ile koşut cereyan fail bankaların da bu süreçte dünkü konuşu manken doğrultusunda gerçek bu piyasanın kalan isteklerine müstelzim cevabı vereceğini tamlayan Uyan, şöyleki bitmeme etti:

"Yeni çağda rastgele bankanın, özlük kadran ve olanakları doğrultusunda gerçek piyasaya müstelzim finansman desteğini sağlayacağını düşünüyoruz. Kuruluşundan buyana gerçek ekonominin çarklarının dönmesine yardım sağlayıcı müşterek katılma kredi kuruluşu yerine tığ de rastgele devir bulunduğu az daha dünkü çağda de kaynaklarımızı gerçek bu piyasanın ve iklim ekonomisinin rüçhan gereksinimlerine yönlendireceğiz, aut tecim sektörleri ilkin edinmek az daha müşterilerimizin gereksinimlerini karşılayacak dünkü mahsulat ihya çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz."

Uyan, bu noktada, iktisat yönetimi kabilinden benzeyen sürede açıklayan düzey korumalı TL tevdiat enstrümanının bankacılık sektörünü müspet etkileyeceğini söyledi.

Tasarruf sahiplerinin döviz talebini ağırbaşlı oranda yıpratan bu ürünün, döviz mevduatlarından Türk lirası mevduatlara geçişleri sağladığını gördüklerini tamlayan Uyan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tasarruf sahiplerinin birikimlerini düzey hareketliliği karşısında dulda dibine düzlük bu ürünün, tevdiat vadelerinin uzamasına asistan olacağını ve bankacılık sektöründeki döviz ve mehil uyumsuzluğundan kaynaklı riskleri azaltacağını düşünüyoruz. Döviz kurlarında denge oluşmasına asistan bulunan bu ürün, müşterek taraftan gerçek sektördeki düzey risklerini azaltırken, öteki taraftan müşterilerin, bankacılık sektöründen elan birebir faiz/kar ölçülü Türk lirası finansman bulmasına da asistan olacaktır.

Kur korumalı tevdiat ürünlerinin ayrımsız sürede yastık altı birikimlerin düzene girmesinde de ehemmiyetli gösteriş oynayacağını ve nihayetinde bankaların ecnebi eşme gereksinimini minimal seviyeye indireceğini düşünüyoruz. Yeni çağda bankacılık endüstrisi yükümlülükleri arasında döviz cinsi varlıkların oranı azalıp Türk lirası cinsinden tutulan mevduatların oranı arttığında enerjik ve pasifteki döviz uyumsuzluğunun da azalmasıyla beraberce bankaların dengelem yönetiminin elan da kolaylaşmasını ve emlak dışı sendikasyon kredilerine bulunan ihtiyacın akla yatkın düzeylere inmesini bekliyoruz. Bununla beraberce düzey hareketliliğinin azaldığı, riziko göstergelerinin gerilediği senaryoda bankaların bulunan emlak dışı borçlarını restorasyon noktasında da zorlanmayacağını düşünüyoruz."

"Tarım, gezim ve erke az daha değişik sektörlerde penetrasyonumuzu artıracağız"

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, Kuveyt Türk yerine kullandırdıkları hazne miktarını müstevli devrinde artırmaya bitmeme ederek 2021'in üçüncü çeyreğinde 95 bilyon TL'ye çıkardıklarını bildirdi.

Yine üçüncü çeyrek sonu bakımından kupkuru eş müşterek eski senenin ayrımsız zamanına layıkıyla yüzdelik 36 artırarak 1,4 bilyon TL'ye yükselttiklerini hatırlatan Uyan, toplanmış aktifleri 186,9 bilyon TL'ye, öz varlıkları 9,3 bilyon TL büyüklüğe yükselttiklerini anlatım etti.

2021 yılını hedefleri paralelinde tamamladıklarını vurgulayan Uyan, 2022 yılına değgin beklentilerini şöyleki açıkladı:

"2022 senesinde da çelimli dengelem yapımız, faziletkâr enerjik kalitemiz ve stabil enerjik kompozisyonumuzla müşterek taraftan katılma kredi sektöründeki kılavuz kaptan konumumuzu sürdürürken, öteki taraftan bankacılık sektöründe geçmiş 10 kasacı arasındaki konumumuzu sağlamlaştırmaya bitmeme edeceğiz. 2021 senesinde bulunduğu az daha 2022 senesinde da kaynaklarımızı gerçek bu piyasanın gereksinimlerine yönlendireceğiz, müşterilerimizin gerekseme duyduğu kâffesi mahsul ve hizmetleri müşterilerimize en benzeyen noktada sağlamaya bitmeme edeceğiz.

Finansman desteklerimizi çeşitlendirerek tarım, gezim ve erke az daha değişik sektörlerde penetrasyonumuzu artıracağız. Tüm bunları gerçekleştirirken müşterek taraftan bankacılık sektöründen aldığımız alışveriş payını artırırken, öteki taraftan katılma finansın bankacılık sektöründen almış bulunduğu payın artmasına da yardım sağlayacağız. Aktif kalitesi ve akışkanlık açısından sakıngan yaklaşımımızı dünkü yılda da sürdüreceğiz ve bu bölgede sektörden müspet yönde ayrışmaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ