USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Küresel IT Çözümleri Merkezinden 200’den fazla yeni istihdamla sektöre katkı

Mercedes-Benz Otomotiv Küresel IT Çözümleri Merkezi, yeni global sorumlulukları düşüncesince 2022 senesinde IT dalında 200'den fazla yeni istihdam sağladı.

Küresel IT Çözümleri Merkezinden 200’den fazla yeni istihdamla sektöre katkı
14-03-2022 17:19

Mercedes-Benz'in, kürevi IT stratejisi kapsamında 2013 senesinde Türkiye'yi bilim teknolojileri üslerinden birisi adına konumlandırmasıyla kapılarını açan Küresel IT Çözümleri Merkezi, bulunan çalışanlarına ek adına bu sene 200'den fazla kişiyi şimdi işe alacak. Yaklaşık 500 yabanlık kadrosuyla kurulduğu günden buyana 10 kat büyüyen Küresel IT Çözümleri Merkezi, birlikte yazılım ihya üssü adına Mercedes-Benz'in hayattaki 40'tan fazla lokasyonuna iş veriyor. Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, SAP dalında Mercedes-Benz AG'nin nice lokasyonu düşüncesince Türkiye'den 7/24 yazılım ihya hizmeti sunan Küresel IT Çözümleri Merkezi değme sene büyüyerek, servis ve verim portfolyosunu genişletiyor. Tüm bunlara arttırma adına IT Mühendisliği dalında özişler emek harcamaları meydana getiren merkez, Mercedes-Benz Mobility Global Tech-Hub içerisinde iş verdiği yazılım ihya alanı, sunmuş olduğu cümle desteği ve bakım hizmeti, Rollout tarafında 40'tan fazla ülkeye verdiği uygulama-yaygınlaştırma servisleriyle de Türkiye'de yazılım mühendisliği dalında kalıp kurumlardan birisi oluyor. Merkez ayrımsız zamanda, toptan çapta değerli birlikte halde yaşama geçirdiği projeleri kapsamında da IT teknolojileri ile alakalı iş alanlarını bünyesine katarak büyümeyi sürdürüyor.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Üyesi ve Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü hasret Vidin Engindeniz; “Kurulduğu günden bugüne denli Küresel IT Çözümleri Merkezimize geceli gündüzlü yaptığımız yatırımlarla, istihdam yönünde 9 yılda tahminî 10 kat büyüdük. Şirketimizin 2013-2016 yılları arasında, SDC 1.0 adına adlandırdığımız giriş devrinde ‘Servis Hizmetleri Merkezi' adına toptan manada teknolojik dayanaklık etmek sağladık. Buradan edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda 2016-2020 yıllarında, SDC 2.0 adına andığımız ikinci dönemimizde ise önceki devirde yaptıklarımıza ek adına ‘Çözüm Hizmetleri Merkezi' kapsamı altında fariza ve günah yerlerimizi genişlettik. 2020'de önceki adımlarını attığımız ve 2023 senesinde denli sürdürmeyi planladığımız SDC 3.0 yolculuğumuzda ise ‘Yazılım Geliştirme Merkezi' pozisyonuna yerleşmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Yapay Zeka, BIG Data ve cloud teknolojileri denli alanlara şimdi fazla yatırımlar gerçekleştirmek ve kendimizi yükseltmek planlarımız ortada arazi meydan konular.” dedi.

Özlem Vidin Engindeniz, “Bugüne denli nazik mevzularda aldığımız sorumlulukları başarıyla namına getirmemiz sebebiyle, Mercedes-Benz dünyasındaki fariza ve sorumluluklarımızı şimdi da genişlettik ve yeni uygulayım bilimi birimlerini bünyemize kattık. Bu da gerçekte Türkiye'ye bulunan itimatı gözler önüne seriyor. Bu kapsamda Mercedes-Benz'in hepsi hayattaki verim ve hizmetlerini raci bu yetkilendirmesi kararında etkin sayımızı şimdi da açık açık tezyit ihtiyacımız oluştu. 2022'de IT dalında 200'den fazla yeni mensubu ekibimize engelleme edeceğiz. Yazılım mühendisliği anlamında, Türkiye'deki kalıp kurumlardan birisi adına konumumuzu güçlendiriyor, Türkiye'den dünyaya yazılım ihracatımızı bu sayede şimdi da arttırıyoruz.” niteleyerek konuştu.

İstihdama destek
2013 senesinde 38 etkin ile faaliyetlerine başlamış bulunan Küresel IT Çözümleri Merkezi, 9 yılda 10 kat büyüyerek bulunan tedarikçileri ile bu arada 500'ün üstünde mensubu ile yatırımlarına aralık vermeden bitmeme ediyor. Küresel IT Çözümleri Merkezi hem bulunan çalışanlarına kariyer fırsatları sunuyor bununla birlikte gizil adaylara istihdam imkanı oluşturuyor. İşe alınacak SAP ve yazılım ihya uzmanları düşüncesince ayrımlı yetkinlikler aranıyor. Back-End, Front-End ve Full-Stack yazılım ihya alanlarında, giriş yahut ati ölçüde tecrübeli, ati İngilizce seviyesine cemaat hepsi yazılımcıların başvuruları bekleniyor.

Küresel IT Çözümleri Merkezi, yazılım ihya uzmanlarının birlikte SAP danışmanları da istihdam edecek. Bu kategoriye başvuracak uzmanlarda ayrımlı SAP modüllerinde birikim sahibi olması ve ati ölçüde Almanca ve İngilizce bilmesi isteniyor. Başvurulan konuma mucibince aranan sınama seviyesi de ayrımlılık gösteriyor.

Binek otomobillerin AR-GE'si düşüncesince de IT mühendisliği yapılıyor
Küresel IT Çözümleri Merkezi'nde, Mercedes-Benz'in binek taşıt AR-GE departmanlarının IT Mühendisliği (IT Engineering) birimlerine dayanaklık etmek sağlayan birlikte kadrosu de mevcut. Bu ekiple hem imtihan otomasyonu yönünde bununla birlikte mühendislik IT çözümleri yönünde yeni yetkinlikler organizasyona engelleme edilmiş oldu.

Rollout tarafında ise, Mercedes-Benz kullanıcılarının araçları ile aracısız etkileşime geçişine olanak tanıyan, Mercedes Me Connect odağında arsıulusal yaygınlaştırma projeleri geliştiriliyor. Ekibe katılacak yeni çalışanlar hepsi dünyada, hareketli uygulamanın geliştirilmeye başlamasından yayınlanana denli bulunan hepsi süreçte, infaz sahiplerine manipülasyon ve müşavirlik hizmeti verecekler.

Mercedes-Benz Otomotiv, Küresel IT Çözümleri Merkezi'ne ilişik iş pozisyonlarına bulunmak arzu edenler https://www.mercedes-benz.com.tr/passengercars/the-brand/ik.pi.html/the-brand/ik/ik-ana-sayfa/ofis-kariyer-firsatlari internet adresinden ve Mercedes-Benz Türkiye LinkedIn https://www.linkedin.com/company/mercedesbenzotomotiv/jobs/ sayfasından ilanlara ulaşabilecekler.

Küresel IT Çözümleri Merkezi'nin meydana getirdiği çalışmalar
Küresel IT Çözümleri Merkezi, Almanya'dan Japonya'ya denli 40'tan fazla ülkeye enformatik teknolojileri ve eksperlik desteği veriyor. Türkiye'nin yazılım mühendisliği ihracatında ehemmiyetli oranı bulunan Küresel IT Çözümleri Merkezi, fen bilim ve birikimini ayrımlı kültürlerle harmanlayarak, çelimli ve arsıulusal ekiplerin arazi almış olduğu evren çapında birlikte organizasyona dönüşüyor.

Şirket başkaca 2018 ve 2021 yıllarında dü ayrımlı hackathon düzenleyerek hem gizil çalışanlarıyla tanıştı bununla birlikte Türkiye'nin yazılım uygulayım bilimi alanlarındaki fikirlerinin büyümesine dayanaklık etmek oldu.

2018 yılındaki IDC Türkiye Teknoloji Sektöründe Kadınlar mükafat Programı'nda, Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü hasret Vidin Engindeniz, “Business Leader”, “Future CIO” ve “Mentor” kategorilerinde ödüle müstahak görülerek, bu izlence kapsamında en çok ihsanıhümayun meydan yöneticilerden birisi oldu.

Merkez, “Ürün Veri Yönetimi Sistemlerinde Süreç Test Otomasyonu” ile IDC CIO Ödülleri 2020'de de “IT Maliyet Verimliliği Kategorisi”nde birincilik ödülünün sahibi olmuştu.

Küresel IT Çözümleri Merkezi ayrıca; 2021 IDC Türkiye CIO Ödülleri'nde “Future of Work - Reskilling” kategorisinde alıcı odaklılığı kapsamında danışmanlara sunulan eğitimler ile ikincilik, “Future of Work - Borderless Organization” kategorisinde ise bölüm süresince kurulan fahri ekiplerin meydana getirdiği enformasyon emek harcamaları ile de üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ