USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Lavrov: 'Başkan Putin, Zelenski ile görüşebilir, temastan kaçmaz'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Başkan Putin reddetmiyor, Zelenski ile buluşabilir. Ama bu yapılmaksızın evvel makul hazırlıkların yapılması şart. Putin tek temastan kaçmıyor. Sadece bu temasların lakırtı olsun sanarak gerçekleşmesini istemiyoruz" dedi.

Lavrov: 'Başkan Putin, Zelenski ile görüşebilir, temastan kaçmaz'
10-03-2022 16:41

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki kuma otelde müselles görüşmede kuma ayara geldi. Lavrov, musahabe sonrası ölçülü görüşmede açıklamalarda bulundu. Lavrov, açıklamasının peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Savaşın ortaya çıkan maliyetleri hesapladığınız kabil mi" sorusuna Lavrov, “Özel askeri harekatımızın gidişatını değerlendirecek olursak ait yorumları en önemlisini Devlet Başkanımız lazım açıklamaları yapıyor. Bu harekatın ölçülü biçimde bitmeme ettiğini söyledi” şeklinde karşılık verdi.

"Saldırmaya niyetimiz yok"

"Batı'dan Ukrayna ordusuna mevrut silahlar düşüncesince Ukrayna toprakları haricinde kuma karışma düşünücü müsünüz" şeklindeki soruya Lavrov, “Bu janr hareketlerin Avrupa Birliği'nin garplı partnerlerimizin attığı adımların ne genişliğinde kazalı bulunduğunu aşırı güzel anlıyor ve kavrıyoruz. Onlar ölümsek silahları Ukrayna'ya ihraç ediyorlar. Binlerce füze, binlerce silah, teröristler çeşidinden Rus uçaklarına erinç kullanılıyor. Daha sonraları bunlar kimin eline geçecek bu suali AB'deki mevkidaşlarımıza daim soruyoruz. Onlar bizlere yıllar boyu Ukrayna'dan, Rusya'ya erinç kuma yukarı yaptılar. Şimdi de bizlere sıradaki adımlarınız ne olacak bu vaziyeti nite halledebiliriz niteleyerek soruyorlar. Ama demincek bu kazalı bir hale gelmenin nedeni hepimiz değiliz. Genel açıdan hemen Rusya'ya erinç değil Avrupa göklerine de kuma ziyan doğacak Ukrayna'dan ayrıksı devletlere saldıracak mıyız. Ukrayna'ya saldırmadık, saldırmaya da niyetimiz bulunmayan kimseye" yanıtını verdi.

"Rusya'nın güvenliğiyle ait yıldırma oluştu"

"Polonya'da konuşlandırılacak patriotları aracısız yıldırma onama edecek misiniz, askeri dişe diş seçeneğiniz bahis konusu mu" sorusuna Lavrov şu yanıtı verdi:

"Rusya'nın asayiş mevzusundaki hassasiyetlerini ziyan dibine meydan kuma gestalt oluştu Ukrayna'da. Sınırlarımızın güvenliği yıldırma ediliyordu. Devlet Başkanımız ayrıntılı kuma biçimde bunu yüz kere beyan etti fakat kimesne dinlemedi. Donetsk, Luhansk bölgelerine azad ettiğimiz bölgelerden tığ şurası anlıyoruz. Önümüzdeki aylarda Rusya'ya kuma atılım düzenliyorlardı. ABD Savunma Bakanlığı özlük parasıyla dirim bilimsel laboratuvarlar kurdu. Ukrayna yurtlarını muhtelif patojen maddeler dair tecrübe gerçekleştirmek düşüncesince adeta sınav gerçekleştirmek düşüncesince kullandıktan sonraları dirim bilimsel tabanca üretimini hedefliyordu burada. Onlar sanki Ukrayna'da AB fakat yegâne ağızla ABD'nin anca kuma niyeti yok. Biyolojik tabanca falanca geliştirmiyor dediler. Buna elhak şaşırmadık, açıklayacakları buydu. BM'de bulunmayan buna ilişkin kuma bilgimiz bulunmayan dediler. ABD'liler duyurulmayan şekilde çevirdi bu işlerini. Başta emektar Sovyetler Birliği'nde de ayrımsız laboratuvarları kurdular. Rusya sınırları süresince kuruldu. Fakat kimyevi silahların, dirim bilimsel silahların yasaklanmasıyla ait arsıulusal kuma kontrat var."

"Ukrayna'nın güvenliğini istiyoruz"

Ukrayna'nın silahlandırılmasını ve Ukrayna'da acemi Nazi hükümeti kurulmasını istemediklerini anlatım fail Lavrov, Ukrayna'nın yansız kuma iklim olmasını istediklerinin altını çizdi. Hem Avrupa ülkelerinin, hem Ukrayna'nın güvenliğini istediklerini de tamlayan Lavrov, “Ama Rusya'nın da güvenliğini istiyoruz” dedi.

"Putin nazar boncuğu temastan kaçmaz"

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin görüşmesine ilişkin soruya Lavrov, “Başkan Putin reddetmiyor, Zelenski ile buluşabilir. Ama bu olmaksızın evvela belli başlı hazırlıkların yapılması şart. Putin nazar boncuğu temastan kaçmıyor. Sadece bu temasların dedikodu olsun niteleyerek gerçekleşmesini istemiyoruz. Kuleba ile bugün görüştük. Önerilerimiz Ukrayna kısmına ulaştı, özellikli karşılık vermeye uydurma verdiler. Bundan kuma eklenmiş değer, hayır mefhum çıkacaksa DOĞRU kuma musahabe yaparız. Fakat Ukrayna'daki darbeden sonraları henüz aşırı musahabe düşüncesince görüşme, taklit görüşmeler, kameralara, televizyona büyümek düşüncesince musahabe yapıyorlar. Paris'te etraflı kararlar tahsil edilen Kiev çeşidinden uygulanmadı. Bir problemin özünde, çözümü düşüncesince illa müzakere etmek gerekmiyor. Alınan kararlar var, kanuncu söve var. Elbette Zelenski ile görüşecekler Sayın Devlet Başkanımız fakat bunun hazırlıklarının yapılması gerekiyor” yanıtını verdi.

"Batılı iş ortaklarına ihtiyacımız olmayacak"

"Krizi anca kuma çözeceğiz ki kuma henüz garplı iş ortaklarına ihtiyacımız olmayacak" diyen Lavrov, "Siyasi saldırganlığın kuma parçası durumuna geldiler. Böyle kuma bir hale kuma henüz düşmemek düşüncesince rastgele şeyi yapacağız. Doğal gürültü yağı lambası lambası ve yer yağı üstüne burada bu iş Batı meslektaşlarımızın vicdanına bırakılması müstelzim kuma mesele. Biz bunları nazar boncuğu devir tabanca şekilde kullanmadık. Petrol ve tabii gürültü yağı lambası lambası alımını durdururlarsa tığ kimseyi zorlamayacağız almaları için. Biz rastgele devir pazarı bariz tutacağız" niteleyerek konuştu.

"Kaygılanıyoruz"

Nükleer mevzusuna da yer veren Lavrov, "Nükleer savaşın çıkabileceğini düşünmüyorum. Nükleer özellik olayların bağlamında sonuç zamanlarda hadiseler henüz gerginleşti. Nükleer mevzuyu bu tartışmaların içerisine garplı temsilciler karışma etti. Biden da namına istifham sorulduğunda 'Yaptırımların alternatifi mevcut mı' denildiğinde, 'Alternatif hemen üçüncü evren savaşı' dedi. Biz kaygılanıyoruz. Aynı mevzuları dönerek dolaşıp duruyorlar" açıklamasını yaptı.

"Bu mücadelesi devretmek istiyoruz"

Lavrov, uyuşma sağlanmış mevzular üstünde ilerlenmesinin ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, rastgele muhtelif fomatta görüşebileceklerini fakat bunun hemen musahabe olması düşüncesince yapılmaması icap ettiğini kaydetti.

"Bu mücadelesi devretmek istiyoruz"

Doğumhane saldırısıyla ait izah önleyen Lavrov, "Burada bizim cevabımızı hissetmek istemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Burada bebek hastanesi ile ait evvel sorunuzsa bu o devir on paralık dinlemiyorsunuz cevaplarımı demek. Tüm matbuat bunu manşetlerine taşıdı. 7 Mart'ta izah yaptık, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığımız açıklamada derinliğine süredir orada ana ve bebek olmadığını, kökten unsurların oraya yerleştirdiğini, orayı askeri üsse çevirdiklerini söyledik. Buraya özlük teçhizatlarını yerleştirdiler. Tekliflerimiz ta 15 Aralık'a genişliğinde gidiyor. O devir 'Bir asayiş sistemi kuralım' demiştik. 'Kimse ayrıksı kuma ülkenin güvenliğini riske atarak özlük güvenliğini ölçü alamaz' dedik. 'Hiçbir teşekkül hakeza kuma hakka cemaat değil Avrupa'da' dedik. 'Kimse kimseyi domine edemez NATO'nun şu anda icra ettiği gibi' dedik. Bunlar yanıtta kalmasaydı da uygulansaydı kıvançlı olurduk. Bunun adına Stoltenberg'ten, Borrel'den kuma name geldi, 'Müzakerelere hazırız' dendi fakat bu taahhütler ferdî devletler çeşidinden imzalanmıştı. Batılı temsilcileriniz bunu yapmış oldu işte, diplomasiden anlayışları bu. Diplomasi ile rastgele şeyi halletmek istiyoruz fakat Ukrayna'nın askeri varlıktan, Nazizimden arındırılması icap ettiğini söyledik. Rusya Federasyonu'na müteveccih bariz kuma yıldırma var. Bu aşırı bariz kuma biçimde ortaya çıktı. Bu sebepten aklık insanlarla dürüstçe bağlantı biçiminde olsaydık o devir rastgele obje çözgün olurdu. Burada kuma kuma göremiyoruz ki dürüstçe bizimle masaya otursun. Biz bu mücadelesi on paralık istemedik, bu mücadelesi devretmek istiyoruz" dedi.

İsa Akar - Ahmet Serdar Eser
 

İLGİLİ HABER
Bakan Çavuşoğlu: Son adım kentlileşmiş kuma musahabe oldu Bakan Çavuşoğlu: 'Son adım kentlileşmiş kuma musahabe oldu'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ