USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Libyalı askerler Türk SAS komandolarından aldıkları eğitimlerle derya mayınlarını imha ediyor

Libya Deniz Kuvvetleri personeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları kabilinden sunulan eğitimlerle üs defans ve bahir mayınlarının kuvvetsiz bir duruma getirilmesi kabilinden katı aşırı bölgede becerilerini geliştiriyor.

Libyalı askerler Türk SAS komandolarından aldıkları eğitimlerle derya mayınlarını imha ediyor
22-12-2021 14:38
Hums

TSK, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) huzurunda yasal Libya hükümeti ortada Kasım 2019'da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" kapsamında Libya'daki eğitim, teşrikimesai ve müşavirlik faaliyetlerini sürdürüyor.

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda TSK'nın Libya Görev Grubu Komutanlığı çeşidinden Libya Deniz Kuvvetleri personeline yönelik, üs savunmadan su altı savunmaya, patlayıcı maddelerin nötr bir duruma getirilmesinden aygıt görev ve kullanımına, plonjon ve kurbağa eş eğitimlerinden ilerleyiş ve gemiciliğe derece 75 değişik kursta eğitimler veriliyor.

AA ekibi, Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda su altında birlik bahir mayınının imhası düşüncesince meydana getiren tatbikatı görüntüleyerek burada sunulan eğitimler kendisince TSK yetkililerinden bilim aldı.

900 Libyalı personel, 75 ayrı kursta pedagoji bilimi aldı

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanı Albay Taner Vural, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, arkadaş ve ahi iklim Libya’da çağcıl ve arsıulusal standartlarda hevesli birlik kalabalık kurulmasına müteveccih askeri pedagoji bilimi ve müşavirlik hizmetleri verdiklerini söyledi.

Albay Vural, "Bu faaliyetlerimizi Libya ve Türkiye ortada imzalanan askeri ve asayiş teşrikimesai anlaşma muhtırası kapsamında sürdürüyoruz. Merkezin kuruluşundan bugüne kadar, tahminî 900 Libyalı personel, 75 ayrı kursta pedagoji bilimi almış, almaya bitmeme etmektedir." sanarak konuştu.

Libyalı personel bahir mayınını başarıyla imha etti

Libyalı askerler, caba meydana gelen tatbikatta TSK'nın bilirkişi personelinden aldıkları eğitimler kararı edindikleri becerileri sergiledi.

Libyalı domestik güçlerde memur birlik tim, Deniz Kuvvetleri Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin birlik geminin karinasında el inşası patlayıcı (EYP) bulunduğu belirleme edilen meşkûk cismi nötr bir duruma getirdi.

İskele ve karina kontrolü gerçekleştirmek kıl payı alana akıntı fail Libyalı tim, SAS komandolarının huzurunda muktezi gereç ve ekipmanı kuşanarak sezinleme dalışı yaptı.

Dalış kararında Libyalı personel, iskeledeki geminin liva karinasında, "Limpet mayını" ismi verilen, bahir araçlarının su altında küsurat kısmına mıknatısla tutturulan birlik mayın bulunduğunu deyiş etti.

Mayının nötr bir duruma getirilmesi düşüncesince balık herif timinin "LMD seti" ismi sunulan teçhizatı yerleştirmesinin arkası sıra tim komutanı çeşidinden ateşleme yapıldı. Uzaktan patlatılan bahir mayını başarıyla nötr bir duruma getirildi.

SAS komandoları, bölgedeki baş döndürücü sayıda bahir mayınını imha etti

Öte taraftan Hums Deniz Üssü'ndeki SAS komandoları, Libyalı personele müteveccih eğitimlerini sürdürürken, liman içi ve çevresini patlayıcı husus ve kıtal atığı mühimmatlardan temizleyerek tehlikelerden arındırdı.

Hums Limanı'nın kazalı cephaneden temizlenmesiyle ticari gemiler de bundan sonra limana elan emniyetli yanaşabiliyor.

Libya ordusunun arsıulusal standartlarda modernizasyonu hedefleniyor

Arap Baharı kendisine isimlendirilen süreçte Muammer Kaddafi diyetinin yıkılmasıyla ortaya çıkan mutluluk kurumlarındaki yetersizlik, başta çağcıl ve hevesli birlik ordunun eksikliği, Libya'nın sonuç dönemdeki nice sıkıntısının arkasındaki asliye sebep kendisine gösteriliyor.

Türkiye'nin Libya'nın asayiş kurumlarına müteveccih iş birliği, pedagoji bilimi ve müşavirlik faaliyetleri ile Libya ordusunun modernizasyonu ve arsıulusal standartlara kavuşması hedefleniyor.

Başta başşehir Trablus kazanmak kıl payı Libya'nın değişik şehirlerindeki ortak pedagoji bilimi merkezlerinde yüzlerce Libyalı askerin eğitimi bitmeme ederken, yüzlerce Libyalı askeri mektepli de dü iklim ortada varılan anlaşma kapsamında Türkiye'de pedagoji bilimi alıyor.

Bu kapsamda yüzlerce Libyalı Kara Harp Okulu öğrencisi, Isparta Terörle Mücadele Eğitimi ve Tatbikat Merkez Komutanlığı'nda ve Milli Savunma Üniversitesine ilişkin kıtal okullarında eğitimlerini tamamlayarak yetkilendirilmiş oldu.

Taraflar, Libya hükümetinin daveti ilişkin ve imzalanan düet anlaşmalara isnaden sunulan askeri eğitim, iane ve müşavirlik şeklindeki desteğin bitmeme edeceğini vurguluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ