USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Lonca’nın 7’nci döneminde 14 girişim kuluçka aşamasına geçti

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin desteklenmesi neredeyse Kuveyt Türk çeşidinden kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde ön kuluçka aşaması tamamlandı. Kuluçka aşamasına sabık 14 girişim, Lonca GoDay etkinliğinde tanıtıldı.

Lonca’nın 7’nci döneminde 14 girişim kuluçka aşamasına geçti
27-01-2022 17:21

İnovatif fikirlerin ortaya çıkartılması ve desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk kabilinden 2017'de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde ikinci etaba geçildi. Lonca'nın ‘ön kuluçka' aşamasına seçilen 19 girişimden 14'ü indinde buçuk ay devam eden eğitimin peşi esna ‘kuluçka' aşamasına geçmeye doğruluk kazandı. Kuluçka aşamasına sabık girişimler ortada e-ticaret, SaaS ve sürdürülebilirlik kabilinden gündeş alanlara odaklanan girişimler de toprak alıyor.

Girişimciler üç etaptan geçiyor
Lonca'nın, 7'nci dönemle baş başa yaşama geçirdiği acemi sisteminde girişimler ön kuluçka, kuluçka ve Lonca scale up edinmek kıl payı üç etaptan geçiyor. 7'nci dönemin ön kuluçka aşamasında, yargıcılar kurulu kabilinden seçilen 19 girişim, ilkokul hafta devam eden plan yönetimi, izlem ve iş geliştirme, kullanıcı deneyimi ve marketing kabilinden mevzularda eğitimler alırken, bu süreçte girişimcilerin ve planların gelişimi gözlendi. Kuluçka aşamasına geçecek bulunan girişimciler, nice kriteri delik uğrunda bulunduran yargıcılar kurulu kabilinden belirlendi. Ön kuluçka etabından kuluçka aşamasına geçmeye doğruluk ele geçiren 14 girişim, online ortamda planlı GoDay etkinliğiyle fikirlerini ve projelerini katılımcılara anlattı. Girişimler, kuluçka aşamasına kısaca 4 ay sürecek şümullü eğitimlerle Lonca serüvenine bitmeme edecek. Bu çağda eğitimlerin yanı esna girişimcilere mentorluk, marketing desteği, korku ve hususi API desteği kabilinden olanaklar da sunulacak. Kuluçka evresini başarıyla mütemmim girişimler ise Lonca DemoDay etkinliğine iltihak fırsatı elde edecek. Programın sonuç aşaması bulunan Lonca scale up kısmında ise girişimlere büyüme, satış, şirketleşme, hususiyet ve envestisman odaklı hususi destek sunar verilecek ve ekecek önceleri aşama (pre-seed) yatırımlar da yapılacak.

“Yeni sistemimizle desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz”
Konuyu değerlendiren Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Lonca Yönetim Komitesi Başkanı İrfan Yılmaz, “Girişimcilerimize ve ülkemize bedel ek vizyonuyla ilerleyerek Lonca'nın yedinci zamanına erişmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız altı çağda 60 girişimi Lonca'dan izinli ettik. Yenilediğimiz sistemimizle, küsurat bağış desteğimizle ve envestisman fırsatlarımızla girişimlerimize desteğimizi artırarak bitmeme ediyoruz. Kuluçka evresini sabık 14 girişimimizi kutlama kartı ediyoruz. Gelişimlerini yakından izlem edeceğiz. Bundan ahir süreçte de inovatif efkâr geliştirmeyi ve acemi ürünler ile diyar ekonomisine ulama sağlamayı amaçlayan girişimcilerimize dayanaklık etmek olmaya bire indinde kararlıkla bitmeme edeceğiz” dedi.

50 bin TL'ye vasıl bağış desteği, 25 bin dolara denli envestisman imkânı
Yeni çağda maddesel bağış desteğini 50 bin TL'ye çıkaran Lonca'da, ön kuluçka evresinde değerli bulunan girişimlere 10 bin TL, kuluçka aşamasına ikrar edilenlere ekleyerek 15 bin TL ve DemoDay'e çıkmaya doğruluk ele geçiren girişimlere de arttırma 25 bin TL bağış desteği veriliyor. Tüm bunların yanı esna Kuveyt Türk, Lonca scale up aşamasına sabık girişimlere 25 bin dolara denli ekecek önceleri envestisman imkânı sunuyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde kuluçka aşamasına sabık 14 girişim ve çalışkanlık alanları şu halde açıklandı:

Anneler Satıyor: Annelerin günce dünyadaki tamamı gereksinimlerini karşılayabileceği bireşimli dirayet ile güçlendirilmiş indinde içtimai pazaryeri platformu.

Biriktir: Dünyanın rastgele indinde yerinde, art transformasyon yaptıkça rütbe kazandırırken firma-yerel yönetim-vatandaş teşrikimesai sağlayarak maliyetleri ve karbon kadem izini ezici indinde proje.

BRB: Oyuncuların tesisat maliyetlerinden ve güncelleme sürelerinden kurtularak rastgele indinde zeki ekrandan istediği oyunu genel ağ üstünden acilen oynayabildiği, çelimli hile bilgisayarı sahiplerinin de kullanmadıkları yıllarda bilgisayarlarını kiralayarak dirimsel elde edebildiği elektronik beyin paylaşım platformu.

Cyou Live: Tüm dünyadan yetişkinlere pop iş gücü kabiliyetleri ve dizge edindirme odaklı, içtimai ağ kabilinden etkin global indinde açıktan öğrenme uygulaması.

Devamapp: Elektrikli scooterlar, saatlik taşıt isticar platformları, kiralanabilir elektrikli ıvır zıvır derslik vasıtalar ve şişman transfer mobilite çözümleri buluşturan mobilite veriş noktayı uygulaması.

Geliver: İşletmelerin devim bilimi fiyatlama ile en makul kargo alternatiflerine ulaşabileceği, indinde tane indinde API ile tamamı kargo ve mazi hizmet şirketlerine bütünleşmiş olabildiği ve tamamı transfer dönemini uçtan pöç yönetebileceği korku tabanlı mazi hizmet uygulaması.

Güçlü İyilik: Oyunlaştırmayla, gençlere özen sahalarına en makul ve onlara en DOĞRU içtimai vebal planlarına ulaşmasını sağlayan, kurumların alıcı sadakati kazanmasını ve projelerinin kalibrasyon yapmasını sağlayıcı hareketli uygulama.

Postuby: ‘Sosyal medyada ne paylaşsam?' derdini ortadan kaldıran, abonelerine paylaşmaya apiko içerikleri bireşimli dirayet yardımıyla baş başa sunan indinde platform.

ResultLab: Diş hekimliğinde tanı, otama planlaması ve raporlama ile yetişek modülü oluşturabilecek, diş sağlığı hizmeti verici kurumların ışın bilimci ihtiyacını karşılayacak genel görünümlü röntgen cihazlarına bütünleşme ile enstantane fotoğraf çözümleme yaparak kusur tanılama ve otama planlamalarına bireşimli dirayet çözümleri üretiyor.

Sadetoptan: Toptancıların, baş döndürücü aceleci ve girintisiz çıkıntısız indinde halde müşterilerinden ısmarlama almasını sağlayan; bire indinde sürede hem akan akışlarını izlem yazar hem de rahatlıkla tedbir listelerini düzenleyebildikleri, teslimat listeleri ile de indinde tane indinde yerden teslimatlarını listeleyebildikleri indinde platform.

Swatchloop: Tekstil sektörüne özel, bellik ve üreticilerin B2B faaliyetlerini gerçekleştirdiği, sektördeki tamamı paydaşların toprak almış olduğu (özel sektör, test-sertifikasyon ve Ar-Ge merkezleri, kamu, vd.) açıkça inovasyon, art dönüşüm-döngüsel iktisat faaliyetlerini yürütebilecekleri sürdürülebilir sayısal ekosistem.

uStory: Herkes düşüncesince rastgele indinde bölgede etkileşimli yazın eserlerinin yayınlandığı, üdeba ile okuyucuları indinde araya getiren hareketli yürütüm platformu.

Virtual Try: Kıyafet markalarının ürünlerini müşterilerinin online alım satım esnasında arttırılmış gerçek teknolojisi ile üzerlerinde görmelerini ve kendileri düşüncesince en makul gövde bilgisine ulaşmalarını sağlayıcı indinde SaaS teknolojisi üretiyor.

Yancep: Bireylerin ıvır zıvır tutarlarla, hedeflerine ve riziko tercihlerine uyarınca modellenmiş portföylere envestisman yapabileceği indinde deneyim ve envestisman platformu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ