USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus icra ettiği açıklamada, primat çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve evren genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 bireyin virüs zımnında yaşamını kaybettiğini aktardı.

Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
17-08-2022 20:04

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), primat çiçeği virüsü, Covid-19 ve öbür global afiyet problemlerini müzakere etmek ve kamuoyuna bilim özgülemek şartıyla matbuat toplantısı düzenledi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus meydana getirdiği açıklamada, primat çiçeği virüsünün şu anne denli 92 ülkede görüldüğünü ve evren genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 bireyin virüs zımnında yaşamını kaybettiğini aktardı.

"Neredeyse topu topu olaylar erkek”

Maymun çiçeği virüsü vakalarının az imdi tamamının beylerden oluştuğuna nazarıitibar çekici Ghebreyesus, "Neredeyse topu topu vakalar, erkeklerle beraberce bulunan rical ortada bildirilmeye bitmeme ediyor. Sağlığı ve insanoğlu haklarını korumak, bu topluluklara hususi hizmetler ve bilgiler niyet etmek ve arz etmek topu topu devletler düşüncesince önemini koruyor. Tüm devletler düşüncesince asli mihrak noktası, primat çiçeği rahatsızlığına müheyya olduklarından sakıncasız edinmek ve riziko kısıntı önlemleri müdahale edinmek şartıyla sansasyonel el sağlığı araçlarını kullanarak bulaşmayı kapatmak olmalıdır" dedi.

"Birçok ülkede aşılara faziletli istem var”

Aşıların salgını arama etmede ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayabileceğini kail Ghebreyesus, "Birçok ülkede aşılara faziletli istem var. Ancak şu evrede aşıların temini ve bunların etkinliğine bağlı veriler sınırlıdır" ifadelerini kullandı. Covid-19 salgını esnasında yaşanmış bulunan devletler arasındaki gayri müsavi aşılama erişimine atıfta mevcut Ghebreyesus, "Covid-19 pandemisi esnasında gördüğümüz aşılara adaletsiz erişimin tekrarlanacağından ve en yoksulların geride kalmaya bitmeme edeceğinden kaygı duyuyoruz" ifadelerini kullanarak, primat çiçeği virüsünü baştan anmak düşüncesince çalışmaların yürütüldüğünü de laflarına ekledi.

"Covid-19 ile münasebetli ölümler akıbet 4 haftada yüzdelik 35 arttı"

Covid-19 salgınında evren genelinde vakaların ve dirilik kayıplarının akıbet haftalarda çabucak arttığına nazarıitibar çekici Ghebreyesus, akıbet 4 hafta ortamında Covid-19 zımnında global adına bildirilen ölümlerin yüzdelik 35 arttığını açıkladı. Ghebreyesus, "Sadece güzeşte hafta, evren çapında 15 bin maskara Covid-19 zımnında yaşamını kaybetti. Enfeksiyonları mâni is etmek ve sahn yetirmek düşüncesince topu topu araçlara cemaat olduğumuz düşüncesince bu onama edilemez. Hepimiz bu virüsten ve pandemiden bıktık. Ancak virüs bizlerden bıkmadı. Omicron dominant modifikasyon olmaya bitmeme ediyor ve BA.5 madun varyantı yayılmanın yüzdelik 90'nından fazlasını anabolizma ediyor" dedi.

Ghebreyesus, itici havaların yaklaştığına nazarıitibar çekti

Kuzey yarımkürede imdi itici havaların yaklaşması ve kişilerin içeride imdi müşterek tomar devir geçireceğine nazarıitibar çekici Ghebreyesus, “Daha derin yayılma ve hastaneye yatış riskleri gelecek aylarda artacaktır. Bu hemen Covid-19 düşüncesince değil, enflüanza müdahale öbür emraz düşüncesince de geçerlidir. Ancak biçare değiliz. Lütfen aşılama olmadıysanız aşılama ve güçlendirici aşılama olun" dedi.

“Haftada 15 bin ölümle yaşayamayız”

Covid-19'un yayılmasını mâni is etmek düşüncesince tavsiyede mevcut Ghebreyesus, "Mesafe koyamadığınızda peçe takının ve başta iç mekanlarda kalabalıktan kaçınmaya çalışın. Bu virüsle yaşam sürmeyi bellemek gönül rahatlığı baş döndürücü bilinçlilik konuşuluyor. Ama haftada 15 bin ölümle yaşayamayız. Aşılara ve öbür araçlara denk sıfır erişimle yaşayamayız. Covid-19 ile yaşam sürmeyi öğrenmek, orada değilmiş kabilinden davrandığımız anlamına gelmez. Bu, kendimizi arkalamak ve başkalarını arkalamak düşüncesince cemaat olduğumuz araçları tercih ettiğimiz anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

"Krizi çözmenin müşterek tane yolu barıştır"

Özellikle Afrika vatanlarında büyüyen müşterek dava bulunan besin kıtlığına nazarıitibar çekici Ghebreyesus, "Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali, Güney Sudan, Sudan ve Uganda da müdahale edinmek şartıyla Afrika'da deminden milyonlarca insanoğlu açlıkla gönül rahatlığı karşıya. Kuraklık, çatışma, hava değişikliği ve küsurat gıda, mahrukat ve kemre tutarları muvasala eksikliğine katkıda bulunuyor" dedi. Ghebreyesus, "Açlık ve ehliyetsiz beslenme, sağlığa aracısız müşterek yıldırma oluşturur ve ayrımsız sürede bünyenin savunmasını zayıflatır. Zatürre, kızamık ve kolera kabilinden hastalıklara bap açar. Gıda güvensizliği başkaca birtakımı kullanıcılarını besin ve afiyet hizmetleri düşüncesince ifa gerçekleştirmek ortada intihap hazırlamaya zorlar. İnsanların sıtma, kolera ve imdi dahası ile gönül rahatlığı karşıya kalmış olduğu bu bellek almaz gadirlik sona ermelidir. Bunun müşterek tane çözümü barıştır" dedi.

Etiyopya'nın Tigray alanında çıkan başkaldıran hareketler zımnında alanda çıkan çatışmaları hatırlatan Ghebreyesus, "Etiyopya'nın 6 milyonu müşterek tomar nüfusa cemaat bölgesi Tigray'da insanoğlu inşası müşterek sıkıntı var. Bu 6 milyondan müşterek tomar insanı etkiliyor. Bölgeye birtakımı yiyeceklerin gönderilmesine karşın gene de kişilerin gerekseme duyduğu asliye hizmetlere muvasala yetersiz. Yani, damlayan besin katkısı ve birtakımı ilaçlar dışında, beraber hiçbir aşılama yok" ifadelerini kullanarak, en azından asliye hizmetlerin bitmeme ettirilmesi gerektiğine aksan yaptı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ