USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının kazananları belli oldu

MediaMarkt Türkiye kabilinden dağınık dünyasının istikbaline istikamet hasretmek gibi 4 sene ilk başlatılan MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının bu yılki kazananları belli oldu.

MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının kazananları belli oldu
23-10-2021 12:44
MediaMarkt Türkiye kabilinden 22 Ekim tarihinde planlı Startup Challenge Day'de senenin girişimcisi seçildi. Yarışmada Finale küsurat 11 müteşebbis arasından acemi çocuk rota optimizasyonu çözümü sunan ve mahrukat maliyetlerini yüzdelik 20'ye DOĞRU ezici Optiyol müşterek numara oldu. 46 ülkeden müracaat düzlük müsabakada ikinciliği MoEngage ve üçüncülüğü ise Qumpara aldı.

Bir vizyonerin fikriyle süregelen nice proje, dakika milyarlarca dolarlık valüasyon ile dünyanın ehemmiyetli şirketleri ortada arazi alıyor. Tüketimin arttığı, mahveden alışkanlıklarının değiştiği, dijitalin yaşamın merkezine yerleştiği müşterek dünyada geleceğe uzanan, uygulanabilir ve dişi planlar üreten girişimcilerin önemi aşırı büyük. Bu ekosistemin herhangi müşterek sabık güneş şimdi da yetiştiği bu günlerde ise sağlam aşırı girişimci, mali yahut mali sıfır ayrışık gereksinimler duyuyor.

Bugünün inovatif fikirleriyle geleceğin dağınık hayatına istikamet özgülemek talip şirket, bu gayesi doğrultusunda MediaMarkt Startup Challenge projesini 4 sene önceki başlattı. Bu sene meydana gelen yarışma, dağınık satı teknolojileri, satı sonrası teknolojiler ve kurumsal dijitalleşme süreçleri sahalarında müracaatlar geldi. Ağustos ayında süregelen müracaat periyodunun arkası sıra İngiltere'den İsrail'e, Mısır'dan Pakistan'a ve Hollanda'dan ABD'ye dünyanın sağlam aşırı ülkesinden müracaat düzlük yarışma finali, 22 Ekim Cuma haset Türkiye'nin sayısal aktiflik ve sektörel zımni platformu Digital Network Alkaş kanalıyla gerçekleştirildi.

Kazanan müteşebbis Optiyol oldu

Ön elemeyi sabık 11 girişimcinin bilirkişi jüriye sunumlarını meydana getirdiği “Challenge Day”de kazanan müteşebbis Optiyol oldu. Satış sonrası teknolojiler kategorisinde müracaat yapan, Tuba Yılmaz Gözbaşı ve Uzan Gözbaşı'nın kuruculuğunu üstlendiği Optiyol, dağınık ve taşımalık firmalarının mahrukat ve geri hizmet maliyetlerini azaltmak düşüncesince müşterek algoritma oluşturdu. Yeni çocuk rota çözümü yerine da anlatım edilen müşterek B2B uygulaması hazırlayan Optiyol, mahrukat maliyetlerinde yüzdelik 15 - 20 ve yol sayılarında yüzdelik 5 - 10 oranlarında azaltırken, müşterek zamanlar teslimat oranlarında ise yüzdelik 30'a vasıl gelişmeler sağlıyor.

İkinci plan Almanya'dan

Yarışmada ikinci bulunan projesi ise MoEngage. Almanya'da temeli atık girişim; alıcı davranışlarını çözümleme etmeye ve onlarla genel ağ sitesi, hareketli ve elmek ile kişiselleştirilmiş etkileşim kurulmasını sağlayıcı zeki alıcı etkileşimi platformu. Platform, biricik müşterek ekranda çelimli alıcı analitiği, bileşimli zeka destekli alıcı yolculuğu düzenlemesi ve kişiselleştirmesi sunuyor. Raviteja Dodda and Yashwanth Kumar'ın kuruculuğunu üstlendiği teşebbüs de satı sonrası teknolojiler kategorisinde bulunuyor.

Kişiselleştirilmiş taalluk kurulmasını sağlayıcı Qumpara üçüncü oldu

Nilhan Gür ve Banu Turgut Ahıska'nın müessis ortaklığını üstlendiği Qumpara, nihai tüketicilerin alım satım yaptıktan sonraları fişlerini yükledikleri müşterek hareketli uygulama. Qumpara bu sayede mahveden ve bellik arasındaki haberleşme boşluğunu dolduruyor ve uygun kişiselleştirilmiş taalluk kurulmasını sağlıyor. Ayrıca tüketiciye acemi öneri ve bellik sadakati sunuyor. Kullanıcılar herhangi müşterek ay kampanyalı noktalar, mahsulat yahut mahsul gruplarından şaşırtı hediyeler ve Qumpara Puan kazanırken bu puanlar ayrışık ödüllere yahut alım satım çeklerine dönüştürülebiliyor, biriktirip veznedar yerine aktarılabiliyor.

Yarışmaya hem ev sahipliği özne aynı zamanda hakem heyeti koltuğunda mevcut MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO'su ve MediaMarkt Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım, Türkiye'de güzel işlere imza atan fakat sesini istediği kabil duyuramayan, adam peyda etmek düşüncesince çelimli ve kâmil müşterek yardıma gerekseme duyan girişimcilerin sesi peyda etmek düşüncesince yola çıktıklarını söyledi. Gökyıldırım, “Her sene birbirinden kıymetli iş fikirlerini değerlendiriyoruz ve bunu, girişimcilerimizle geleceğe istikamet özgülemek düşüncesince yapıyoruz. Başka müşterek değişle Challenge Day ile planların yaşama geçmesinde müşterek manivela rolü görüyoruz.

Geçmiş yılların birtakımı bulunmaz girişimcileriyle çalışmalarımızı çoktan yaşama geçirdik, bazılarıyla da çalışmalarımız sürüyor. Bu sebeple girişimcilerin projemize bulunan talebinde herhangi müşterek sene artma yaşanıyor. Son 4 yılı delik uğrunda bulundurduğumuzda en koyu başvuruyu bu sene aldığımızı söyleyebilirim. Bu, akilane yolda olduğumuzun da kesin müşterek işareti ve bakmış olduğunuzda bu sene birlik 46 ülkeden müracaat aldık. Bununla alım çalım duyuyoruz. Ayrıca ilkin Optiyol, MoEngage ve Qumpara ilkin peyda etmek kıl payı kâffesi girişimcilerimizi kutlarım” diyerek konuştu.

Yarışmada hakem heyeti koltuğunda mevcut Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak işe şunları söyledi: “Şirket yerine MediaMarkt ile teşrikimesai zarfında dijitalleşmeyi iş süreçlerine en ibdai biçimde katan girişimcileri Startup Challenge projesiyle tanımaktan iri talih duyuyoruz. İnovasyona bulunan bağlılığımızla, bu sene 4'üncüsü planlı projede yarışan, dağınık satı teknolojileri, satı sonrası teknolojiler ve kurumsal dijitalleşme süreçlerine müteveccih analizör üreten kâffesi girişimcilerin inovatif projelerini kutlama ediyoruz. Yarışmanın birincisi acemi çocuk rota optimizasyonu çözümü sunan Optiyol'u ve sırayla ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi bulunan MoEngage ve Qumpara'yı içtenlikle kutluyoruz. Startup Challenge projesinin geleceğe istikamet verecek girişimcilere cesurluk katacağına inanıyoruz".

Yarışmaya toplamda 46 ülkeden müracaat gelirken, bunlardan 114'ü dağınık satı teknolojileri, 60'ı kurumsal dijitalleşme süreçleri, 18'i satı sonrası teknolojilerle ilişik girişimler oldu. Geri küsurat müracaatlar ise değişik bölgelerde yapıldı. Başvuran girişimlerden 113'ü yatırımcılardan kaynak toplamayı başardı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ