USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Merkez Bankası siyaset faizi bulunan birlikte hafta vadeli ürem tenkis faiz oranının yüzdelik 14 düzeyinde çakılı tutulmasına değişmeyen verdi.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi
17-03-2022 18:14
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), siyaset faizi bulunan birlikte hafta vadeli ürem münakasa faiz oranının yüzdelik 14 düzeyinde çakılı tutulmasına değişmeyen verdi.

Karar metninde şu ifadeler arazi aldı:

“Çatışmaya dönüşen jeopolitik riskler ve salgında varyantlar, toptan ve lehçe kazançlı çalışkanlık üstündeki aşağılık cepheli riskleri çalışkan tutmakta ve belirsizliklerin henüz da artmasına defa açmaktadır. Küresel talepteki toparlanma, mal fiyatlarındaki erdemli seyir, erke özellikle iktisap etmek kıl oranı birtakımı sektörlerdeki sunma kısıtlarının henüz da bariz duruma gelmesi ve transport maliyetlerindeki erdemli kırat arsıulusal ölçekte yetiştirici ve mahveden fiyatlarının artmasına defa açmaktadır. Yüksek toptan enflasyonun, finans şişkinliği beklentileri ve arsıulusal mali piyasalar üstündeki tesirleri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, kaslı gayrimenkul özek bankaları küsurat erke tutarları ve arz-talep uyumsuzluğuna ilişkin namına enflasyonda tanıdık yükselişin beklenenden derinliğine sürebileceğini değerlendirmektedir.

Bu çerçevede, kazançlı faaliyet, işgücü alanı ve finans şişkinliği beklentilerinde devletler ortada farklılaşan görünüme ilişkin namına kaslı gayrimenkul özek bankalarının mal politikası iletişimlerinde ayrışma gözlenmekle birlikte, özek bankaları sponsor akçasal duruşlarını halen sürdürmekte, servet alıntı programlarını azaltarak bitmeme ettirmektedir.

Kapasite kullanma seviyeleri ve öteki kılavuz gemisi göstergeler gayrimenkul zarfında kazançlı faaliyetin, lehçe farklılıklar ortaya çıksa üstelik aut alakanın de müspet etkisiyle çelimli seyrettiğine ayraç etmektedir. Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin oranı artarken, akan işlemler dengesinde erke fiyatlarından meydana gelen riskler yakından izleme edilmektedir.

Cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde temelli duruma gelmesi, eder istikrarı düşüncesince ehemmiyet sunma etmektedir. Kurul, derinliğine vadeli Türk lirası envestisman kredileri de içeri iktisap etmek kıl oranı kredilerin gelişme hızı ve ulaşılan finansman kaynaklarının amacına akla yatkın biçimde kazançlı çalışkanlık ile buluşmasının mali denge açısından ehemmiyetli birlikte gösteriş oynayacağını değerlendirmiştir.

Enflasyonda DOĞRU çağda gözlenen yükselişte; yunak arbede ortamının defa açmış olduğu erke maliyeti artışları, kazançlı temellerden ırak fiyatlama oluşumlarının eğreti etkileri, toptan enerji, besin ve zirai mal fiyatlarındaki artışlar ile hazırlık süreçlerindeki aksaklıklar derece sunma cepheli unsurlar ve istem gelişimleri sansasyonel olmaktadır. Kurul, sürdürülebilir eder istikrarı ve mali istikrarın tesisi düşüncesince atık ve kararlılıkla sürdürülmekte bulunan adımlar ile birlikte, toptan sulh ortamının baştan bünye edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir.

Bu çerçevede Kurul, siyaset faizinin çakılı tutulmasına değişmeyen vermiştir. Alınmış bulunan kararların birikimli tesirleri yakından izleme ediliyor ve bu zamanda eder istikrarının sürdürülebilir birlikte biçimde kurumsallaşması amacıyla TCMB'nin tamamı siyaset araçlarında temelli ve güçlendirilmiş liralaşmayı isteklendirme fail degaje şümullü birlikte siyaset çerçevesi gözden nakil süreci bitmeme etmektedir.

TCMB, eder istikrarı asliye maksadı doğrultusunda enflasyonda temelli düşüşe ayraç fail çelimli göstergeler oluşana ve itidalli vadeli yüzdelik 5 hedefine ulaşıncaya derece elindeki tamamı araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya bitmeme edecektir. Fiyatlar umumi düzeyinde sağlanacak istikrar, gayrimenkul riziko primlerindeki düşüş, namüsait mal ikamesinin ve döviz rezervlerindeki çoğalma eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin temelli namına gerilemesi kanalıyla makroekonomik istikrarı ve mali istikrarı müspet etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, istihsal ve istihdam artışının dimdik ve sürdürülebilir birlikte biçimde devamı düşüncesince akla yatkın döşeme oluşacaktır.

Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve data odaklı birlikte çerçevede almaya bitmeme edecektir.”

İLGİLİ HABER
Merkez Bankası faiz sonucu sonrası dolar ve euroda sonuç durum Merkez Bankası faiz sonucu sonrası dolar ve euro'da sonuç durum
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ