USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Meslek lisesinde yetiştirilen çiçekler Türkiye'nin ciharıyek birlikte annelere ulaşacak

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki seralarda sarıklı ve öğrencilerin itinayla yetiştirip hazırladığı çiçekler, okulun markasıyla satışa sunuluyor.

Meslek lisesinde yetiştirilen çiçekler Türkiye'nin ciharıyek birlikte annelere ulaşacak
04-05-2022 11:56
Yalova

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin tohumdan yetiştirdiği çiçekler, Anneler Günü düşüncesince itinayla hazırlanıp Türkiye'nin ciharıyek yanına gönderiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında lisenin bahçesinde Tarım Alanı'na alakalı seralarda, hoca ve öğrenciler kabilinden petunya, sardunya, mine, begonya, karanfil, hızma çiçeği, gazanya, Bodrum papatyası, delişmen menekşe, kasımpatının da aralarında bulunduğu 40'ın üstünde çiçek türü üretiliyor.

İç ve aut mekan bitkilerinin de yetiştirildiği seralarda, 8 Mayıs'ta kutlanacak Anneler Günü öncesinde hazırlanmakta olan çiçekler, "Astarte Garden" markasıyla Yalova site merkezindeki satı kısmı ile genel ağ boyunca satışa sunuluyor.

"Bitkilerin yağını çıkarıp parfüm yapacağız"

Okul müdürü Ercan Gökkaya, AA muhabirine, öğrencileri mesleğin zarfında olacak biçimde yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Tarım Alanı'nın üreten ve ürettiğini pazarlayan müşterek departman bulunduğunu tamlayan Gökkaya, "Çocuklarımız ekincilik yürütüm dersinde ekecek atma makinemizle okulumuzun Laboratuvar Hizmetleri Alanı ile bütünleşmiş adına tohumlarını atıyor. Bütün işlemleri eli uz belletmen ve öğretmenlerimizle yapıyorlar. İnanılmaz müşterek canlılık var." dedi.

Gökkaya, bu sene Yalova site merkezindeki peyzaj çalışmalarında beğenilen çiçeklerin tamamına yakınının okuldaki seralarda üretildiğini aktardı.

Bunun alım çalım donör bulunduğunu dile getiren Gökkaya, "Laboratuvarımızda müheyya para kemre geliştirildi. Bunun haricinde Ar-Ge çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bitkilerin yağını çıkarıp parfüm yapacağız, şu anda imtihan emek harcamaları bitmeme ediyor. İnşallah senenin sonuna akıllıca parfümümüzü de hizmete sunmuş olacağız." niteleyerek konuştu.

"Anneler Günü'ne hususi en güzel, en formda çiçekleri seçiyorlar"

Gökkaya, Anneler Günü ile alakalı okulda sıkı müşterek canlılık vermek yürütüldüğünü vurguladı.

Öğrencilerin bu hususi güne heyecanla hazırlandığını özetleyen Gökkaya, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Tohum ekme evresinde Anneler Günü'ne amade olması icap ettiğini söylediğimizde çocuklarımız şimdi iri müşterek itinayla hazırladılar. Her çağ sabahleyin müşterek canlıya beslemek baş döndürücü önemli. Çocuklarımız onların herhangi müşterek ayrışık bakımlarını yapıyor. Anneler Günü'ne hususi en güzel, en formda çiçekleri seçiyorlar. Bodrum papatyası, petunya, sardunya kabil şimdi nice çeşidimiz var. Bunları süsleyip çarşı merkezinde mevcut satı noktamıza gönderiyoruz. Buradan da siparişleri gönderiyoruz. Öğrencilerimizin bu lezzetli heyecanına kuma oluyoruz. Kendi annemize müşterek çiçek vermenin yanı sıra öteki annelere çiçek verilirken de devlet muammer oluyoruz. İnşallah onları da bahtiyar edebiliriz."

Yaklaşık 100 öğrencinin edep bilimi bilimi görmüş bulunduğu Tarım Alanı'nın salname 1,5 milyon asıl nebat ürettiğini bildiren Gökkaya, herhangi müşterek zaman ürettikleri çiçekleri özlük markalarıyla tüketicilere sunduklarını anlatım etti.

"Kendi annemize hazırlıyormuşuz gibi"

Tarım Alanı 9. derslik talebesi Cemre Yıldız da elleriyle diktiği tohumun çiçeğe dönüşmesiyle içinin huzurla dolduğunu belirtti.

Çiçekleri yetiştirirken iri nazarıitibar gösterdiklerini kail Yıldız, "Toprağını değiştiriyoruz, bakımını yapıyoruz. Şimdi Anneler Günü düşüncesince hazırlıyoruz. Kendi annemize hazırlıyormuşuz kabil öteki annelere de çiçeklerimizi hazırlıyoruz. Özellikle şimdi canlı, metin bulunmasına nazarıitibar gösteriyoruz. Umarım eksiksiz anneleri bahtiyar ederiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Zümra Betül ise lezzetli müşterek telaşla Anneler Günü çiçeklerini hazırladıklarını kaydetti.

Bundan devlet duyduklarını aktaran Betül, "Çünkü nice kişiyi bahtiyar edeceğimizi düşünüyoruz. Anneler düşüncesince hususi müşterek gayretimiz var. Ürettiğimiz, süslediğimiz çiçeklerle ümit ederim onlar da baş döndürücü bahtiyar olur. Biz baş döndürücü afiyet alıyoruz bundan. Kendi annelerimize de bu çiçeklerden götüreceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ