USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Milano'da Türk öğrenciler depremzedeler düşüncesince seferber oldu

İtalya'nın Milano kentinde okuyan Türk öğrenciler, "asrın felaketi" adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler düşüncesince birleşen yardımların düzenlenerek, Türkiye’ye gönderilmesi dair seferber oldu.

Milano'da Türk öğrenciler depremzedeler düşüncesince seferber oldu
12-02-2023 02:06
Lombardia

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinin arkası sıra İtalya’dan Türkiye'ye müteveccih yardım materyali irsal operasyonu sürüyor.

Milano, Como, Venedik, Modena, Imperia ve Lecco kıl payı İtalya'daki Türk topluluğunun derin bulunduğu şehirler ilkin kazanmak üzere, Türk dernekleri, İtalyan çırçıplak maşer kuruluşları ve bazısı vatandaşların münferit kendisine yollamış bulunduğu yardım malzemeleri, İtalya'nın kuzeyi düşüncesince yegâne kaydetme merkezi bulunan Milano civarlarında arazi meydan Roncello’daki depoda toplanıyor.

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğunun koordinasyonunda ölçülü yardım malzemelerinin Milano’dan gönderilmesi operasyonunda, Milano Eğitim Ataşeliğinin girişimiyle Milano'da okuyan baş döndürücü sayıda Türk mektepli de seferber oldu.

Roncello'daki şişman depoya getirilen yardım malzemeleri ortada jenaratör, çadır, elektrikli ısıtıcı, hıfzıssıhha malzemeleri, çıkar kez kıl payı tıbbi malzemeler, bot, battaniye, giysi ve besin ürünleri arazi alırken, öğrencilerin bu materyallerin tasnifinde ve gönderime amade duruma getirilmesinde özveren şeklide çalışmış bulunduğu görüldü.

Başkonsolos Mehmet Özöktem, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, dün ve dakika 25'er titrem kazanmak kıl payı şu anne derece 50 titrem yardım malzemesini, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) gerekseme sahiplerine ulaştırılmak kıl payı THY tarafından Türkiye'ye yolladıklarını söyledi.

Özöktem, deprem felaketinin kez açmış bulunduğu acıyı içlerinde hissettiklerini belirterek, "Ancak buradaki Türk vatandaşları ve ayrımsız sürede İtalyanlar baş döndürücü şişman müşterek kenetlenme örneği sergilediler. İtalyan STK’leri, İtalyan şirketleri ve en ilkin İtalyan hükümeti yardımımıza koştu. Dostluğunu esirgemeyen İtalyan dostlarımıza teşekkürname ediyoruz. Bu materyallerin en akıllıca biçimde tasnifi ve müşterek an evvela ülkemize ulaştırılması düşüncesince öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla baş başa çalışıyoruz. Emeği güzeşte her insana baş döndürücü teşekkürname ediyoruz. Başımız saf olsun." diyerek konuştu.

- "Deprem haberini duyduğumuzdan bu yana yaşantımız baş döndürücü değişti"

Gönüllü öğrencilerden Merve Korkmaz, üç gündür bu depodaki yardımları aranjman organizasyonuna katıldığını belirterek, "Öncellikle ülkemize eski olsun erişmek istiyorum. Burada Milano’da mevcut arkadaşlarla ülkemize yardım etmeye çalışıyoruz. Burada Başkonsolosumuz ve Eğitim Ataşemizle yardım kolileri hazırlıyoruz. Tıbbi ihtiyaçlara doğrusu hıfzıssıhha ürünlerine ve erzak yardımına evleviyet vermeye çalışıyoruz. Kendi üniversitelerimizde mektepli arkadaşlarımıza bildirerek, onlardan da yardım arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Korkmaz, "Deprem haberini duyduğumuzdan bu yana yaşantımız baş döndürücü değişti. Normal standartlarımızın haricinde tamamı önceliğimizi depremzedelere yardım etmeye adadık. Dua eylemek haricinde müşterek şeyler de gerçekleştirmek gerekiyor. Biz elimizden geldikçe onların indinde olduğumuzu aşikâr eylemek istiyoruz. En şişman misyonumuz bu. İnşallah buradan gönderdiğimiz yiyecekler, hıfzıssıhha ürünleri onlara müşterek biçimde ulaşır." diyerek konuştu.

Bir başka mektepli Mustafa Şandırlı, "Öncelikle tamamı ülkemize başsağlığı ve eski olsun erişmek istiyorum. Depremin doğrudan arkası sıra 3 gündür burada Milano Başkonsolosluğumuz ve Milano Eğitim Ataşeliğimizin koordinasyonunda müşterek ekip fahri mektepli kendisine yardımları toparlamaya çalışıyoruz. Bu yardımlar en endamsız sürede Türkiye'ye ulaşacaktır." dedi.

Depremin menfaatlerini de baş döndürücü etkilediğini özetleyen Şandırlı, "Deprem olunca doğrudan üzüldük. Bunun eski depremlere benzemediğini bunun ayrımlı bulunduğunu doğrudan anladık. Depremin bulunduğu günden bu yana uğur boncuğu biçimde öğüt de çalışamıyoruz. Bu mevzuda farkındalık yaratmaya çalıştık ki, saf olsun bir fazla aşırı insanoğlu dayanaklık eylemek çıktı. Bunların başlangıcında okuduğumuz üniversiteler var. Bazı mektepli arkadaşlarımız, rektörlüklere andıran atarak Türkiye’ye dayanaklık eylemek kampanyaları açmalarını sağladı." yorumunu yaptı.

Öğrencilerden Lidya Sever, deprem haberiyle beklenmedik olduklarını ve Türkiye’ye müşterek biçimde yardım ederek güzel şeylere fırsat kazanmak istediklerini anlattı.

Sever, "Erzak, hıfzıssıhha malzemesi, kıyafet, rastgele şeyi topluyoruz, koliliyoruz ve en aceleci biçimde Türkiye'ye yollamaya çalışıyoruz." dedi.

Yardım malzemelerinin toplanmasında yardımı bulunan ve Milano'da bunların bölümleme edilmiş bulunduğu noktalardan birisi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İtalya cemiyeti görevlisi Abdülkadir Yıldırım da Türk öğrencilerle bu arada özlük merkezlerinde ellerinden geldiğince canla başla çalıştıklarını ve Türkiye düşüncesince müşterek şeyler gerçekleştirmek düşüncesince uğraştıklarını söyledi.

- Milano'daki Türk öğrenciler, depremde yaşamını kaybedenleri Duomo uğrunda andı

Milano'da müşterek ekip öğrenci, şehrin ayrımlı noktalarındaki yardım faaliyetlerinde fariza alırken, baş döndürücü sayıda mektepli ise şehir merkezindeki adlı sanlı Duomo Katedrali’nin uğrunda Türkiye'ye dayanaklık eylemek ve el birliği düşüncesince meridyen düzlemi saatlerinde müşterek araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla katedralin uğrunda buluşan öğrenciler, yüzyılın felaketinde yaşamını kaybeden yurttaşlar anısına 1 dakikalık hürmet duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın rastgele daim baş başa okunmasının arkası sıra öğrenciler, Türkiye’deki depremzedelere müteveccih yardım kampanyalarına ilgi tefriş eylemek düşüncesince Türkçe, İtalyanca ve İngilizce kendisine yardım bildirileri dağıttı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ