USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MKK Elektronik Genel Kurul Sistemi Endonezya'da tanıtıldı

Nisan 2020’de bazısı fonksiyonları dış tutularak Endonezya’da resmi kullanması başlamış olan Elektronik Genel Kurul Sistemi'nin bu sene kâffesi fonksiyonlarının açılması hakkında Endonezya kapital piyasaları yetkililerinin katılımları ile tanıtıldı.

MKK Elektronik Genel Kurul Sistemi Endonezya'da tanıtıldı
30-09-2021 15:10
İstanbul

Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arıkan, "MKK’nın Nisan 2020’de Endonezya merkezi hıfız kuruluşu KSEI’ye meydana getirdiği uygulayım bilimi ihracı ile diyar haricinde kullanılmaya süregelen Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS), Endonezya’da bu sene topu topu fonksiyonlarıyla servis veriyor." ifadesini kullandı.

MKK'dan meydana getirilen açıklamaya göre, Nisan 2020’de bazısı fonksiyonları dünya tutularak Endonezya’da resmi kullanması süregelen e-GKS’nin bu sene topu topu fonksiyonlarının açılması ilişkin Endonezya kapital piyasaları yetkililerinin katılımları ile tanıtıldı.

Kuruluş'un kurumsal idare hizmetleri kapsamında Ar-Ge merkezi kimliği ile zat iç kaynaklarını kullanarak geliştirdiği Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) şirketlere umumi heyet toplantılarını elektronik ortamda realizasyon olanağı sunuyor.

Salgın sonrası devirde dip özen gören e-GKS, MKK’nın Endonezya merkezi hıfız kuruluşu KSEI’ye uygulayım bilimi ihracı ile diyar haricinde da kullanma sahası buldu.

e-GKS ile hisse malikleri ortağı oldukları firmaların umumi heyet toplantılarına dünyanın rastgele birlikte yerinden engin bağlanak ile katılabiliyor, güruh salonundan meydana getirilen aktif yayını izleyip, görüşlerini ve oylarını elektronik ortamda iletebilme olanağı elde ediyor.

e-GKS’nin Endonezya’da kullanılmaya başladığı 20 Nisan 2020’den 6 Eylül 2021 geçmişine derece bu ülkede mecmu 2 bin 113 e-Genel Kurul ile Endonezya haricinde 61 ülkeden 66 bin 639 e-GKS elçi sayısına ulaşıldı. Bu devirde Endonezya’da gerçekleşen umumi kurullara mecmu fiziki elçi sayısı ise 47 bin 348 oldu. Endonezya’da birlikte e-Genel Kurul’a iştirak sağlayıcı en erdemli elçi sayısı 1.755 olurken birlikte günde meydana getirilen en erdemli e-Genel Kurul sayısı ise 68 oldu.

"Endonezya ve Türkiye dü lehçe konuşu çelim merkezidir"

Açıklamada devir içi ortamda planlı Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) Endonezya Seremonisi’nde meydana getirdiği konuşmaya toprak maruz MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arıkan, MKK’nın Nisan 2020’de Endonezya merkezi hıfız kuruluşu KSEI’ye meydana getirdiği uygulayım bilimi ihracı ile diyar haricinde kullanılmaya süregelen e-GKS’nin Endonezya’da bu sene topu topu fonksiyonlarıyla servis vermekte bulunduğunu belirtti.

Endonezya ve Türkiye'nin dü lehçe konuşu çelim merkezi bulunduğunu vurgulayan Arıkan, şunları kaydetti:

"Ülkelerimiz ortada aşırı iri birlikte coğrafi ara bulunmasına karşın kültürel alegori aşırı yakınız. Endonezya halkını, dostlarımız ve kardeşlerimiz alegori görmenin yanı sıra, Güneydoğu Asya'daki anahtar ortaklarımız alegori da görmekteyiz. İlişkilerimizi nice bölgede yetiştirmek düşüncesince iri birlikte potansiyele eş olduğumuz gerçeğini değme devir yineliyoruz. Küresel tutum Kovid-19 salgınının etkilerinden kurtulurken, kuruluşlarımız da piyasalarımıza bulunan itimatı güçlendirecek henüz nice eş projeyle bu mevzuda ehemmiyetli katkılar sağlayabilir."

Elektronik Genel Kurul Sisteminin problemsiz birlikte biçimde Endonezya’ya uyarlanmasında fariza meydan topu topu MKK ve KSEI ekiplerine teşekkürname fail Arıkan, “Bu başarıya erişmek düşüncesince evvel günden itibaren, sistemin tanıtılmasından, özelleştirilmesine ve kullanıcı testlerine derece aşırı çelimsiz müddette iri gayretler harcama edildi. Artık iri birlikte eş bulunan MKK ve KSEI, eş birlikte amaca erişmek düşüncesince aşırı çalıştı ve bunu hoppadak kurumlarımız düşüncesince değil bire birlikte vakitte pazarlarımız ve ülkelerimiz düşüncesince de iri birlikte muvaffakiyet hikayesi biçimine getirdi. Bu töreni birlikte akıbet alegori değil, çapraz güvene, samimiyete, dürüstlüğe, özveriye ve bağlılığa yaslanan birlikte birlikteliğin başlangıcı alegori görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Arıkan, Kuruluş'un halihazırda, paydaşları düşüncesince ek kıymetli mahsulat ve hizmetler sunan dünyanın önde mevrut hıfız kuruluşları ortada toprak aldığını belirterek, MKK olarak, Ar-Ge merkezi yetkinlikleri aracılığıyla, müstevli sonrası oluşan dünyaya henüz dobra ahenk gelmek üzere toy uygulayım bilimi tabanlı analizör ve hizmetler geliştirerek Endonezyalı meslektaşlarıyla teşrikimesai muktedir olmak düşüncesince toy vesile arayışları içinde olduklarını aktardı.

"Bu hizmetlerden bir tanesi de Elektronik Yönetim Kurulu Sistemimizdir. e-GKS sonra geliştirdiğimiz 'e-YKS+' bundan böyle Türkiye’de firmalar kabilinden idare oturmuş ve komisyon toplantılarında yıvışık imza namına sabık e-imza kullanması ile çabuk değişmeyen kabul etme imkanıyla yayılmış alegori kullanılmaya başlamıştır." ifadesini kullanan Arıkan, bu uygulamayı aşırı çelimsiz müddette Endonezya düşüncesince özelleştirebileceklerini ve Endonezya şirketlerinin kullanımına sunabileceklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ