USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Muğla'da turizmciler gözünü Slovak pazarına çevirdi

İngiliz turistlerin şişman bölümünün yeğleme etmiş olduğu Muğla'da, toy piyasa arayışındaki turizimcilerin ortak maksadı de Orta Avrupa'nın doğusunda toprak düzlük Slovakya.

Muğla'da turizmciler gözünü Slovak pazarına çevirdi
24-11-2021 13:19
Muğla

Muğla'ya mevrut turistler ortada İngilizler gine evvel mükemmel arazi alırken, toy destinasyonlarla alana mevrut gezgin sayısının da artırılması planlanıyor.

Slovakya'dan aralarında yolculuk acentesi ve gazetecilerin de bulunmuş olduğu 188 yabanlık kafile, hususi uçakla Dalaman Havalimanı’na geldi.

Havalimanında yetkililer çeşidinden karşılanan gruptakiler alanda lansman gezilerine katılarak, şehrin gezinsel yerlerini yakından görme, katıksız güzelliklerini keşfetme olanağı bulacak.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, AA muhabirine, Muğla'nın en şişman destinasyonlarının başlangıcında İngiltere, Rusya ve Ukrayna geldiğini söyledi.

Yeni destinasyonlarla Muğla'ya mevrut gezgin sayısının artacağını tamlayan Güvenç, "2022’nin hazırlıkları er başladı. Bu da sezonu dobra olacağını gösteriyor. Göstergeler, rezervasyonlar onu gösteriyor ki turizmde rekorlar yılı bulunan 2019'un paylarını yakalayacağız. Hatta birtakım devletler de mürur ihtimalimiz var." dedi.

Slovakya'nın Avrupa’nın ortasında 5,5 milyon nüfusuyla diyar dışına yolculuk seyran oranıyla dikkati çektiğini kaydeden Güvenç, Slovakyalıların Muğla'ya ilgisinin gelişigüzel sabık gündüz arttığını belirtti.

Slovakya'nın en şişman tur operatörlerinden Hydro Tur’un sahibi Mikulas Milko'nun indinde 8 televizyoncu ve 180 acenteyle lansman turu tertiplenmek kabilinden Dalaman'a geldiğini özetleyen Güvenç, şunları söyledi:

"Kendisi doğacak sene düşüncesince Dalaman'a doğrudan tayyare koydu. Genelde Antalya ile çalışmasına karşın bundan sonra Türkiye içerisindeki alışveriş çeşitlendirmesi düşüncesince Dalaman'ı seçti ve doğrudan tayyare koydu. Biz de namına dayanak noktası çıkıyoruz. Bölgenin turizminin çeşitlendirilmesi yönünde ehemmiyetli ülkelerden birisi. Ayrıca Slovakya'da da kendisiyle baş başa borda bordaya sayısal pazarlama lansman faaliyetleri yürüteceğiz. Bu mevzuda baş döndürücü istekli. Bölgenin güzelliklerini, ilkin de kültürünü aşina olmak istiyor. Bizim bölgenin yiyeceklerini ve elbette güzelliklerini de ruzname maddesi yapacaklardır."

Slovak turizmci Milko ise müstevli tedbirlerinin Türkiye'de baş döndürücü dobra uygulandığını söyledi.

Türkiye’nin kalitesinden rastgele borda bordaya şüpheleri olmadığına ayraç fail Milko, "Tüm otelciler ve bu sektörün başka aktörleri hepsi işini oldukça dobra biliyor. Pandemi tedbirlerinden karşılık vermediler. Gelecek sezonunda müşterilerimizi kıvançlı edeceğimizi düşünüyorum. Slovakya'da en dobra bildik destinasyon Türkiye. Türkiye’nin süresince de genel anlamda Antalya'ya ve ilçelerine tatile gelirler. Ama bizim düşüncesince Türkiye'nin Ege kıyıları da baş döndürücü önemli. Bu sebeple bizim İzmir'e uçaklarımız var. Gelecek yıldan itibaren de Dalaman'a mükemmel charter operasyonu başlatmış olacağız. Bu çerçevede yolculuk acentesi temsilcileri ve gazetecilerden oluşan borda bordaya konvoy ile buradayız." niteleyerek konuştu.

Amaçlarının bu alanı lanse etmek ve Muğla'da adam olmak bulunduğunu vurgulayan Milko, kentteki evcil partnerleri ile bunu başaracaklarına inandıklarını anlatım etti.

Dünya genelinde yaşanmış bulunan salgının topu topu planları karmakarışık ettiğini, oyunun kurallarını değiştirdiğini özetleyen Milko, müstevli zamanında geçici rakamları ve yolculuk sayılarında yaşanmış bulunan düşüşün 2022 senesinde toparlanacağını ve dobra borda bordaya zaman geçireceklerini dile getirdi.

Slovakya'dan şimdi borda bordaya tomar gezgin bekleniyor

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur ise bölgenin akıbet devirde İngiliz turistlerin yanı esna Rus ve Ukraynalı turistlerden de dikkat gördüğünü söyledi.

Geçen sene müstevli zımnında yolculuk alanının menfi yönde etkilendiğini fakat bu sene telkih oranlarının artarak çoğalması ve Güvenli Turizm Sertifika Programı ile ilkin haziran sonrası çabukluk yaşandığını özetleyen Yağmur, diyar süresince ve diyar dışından ağırbaşlı arzu gördüklerini anlatım etti.

Tur operatörleri ile görüşmelerimizde 2022 düşüncesince müspet sinyaller aldıklarını ve dobra borda bordaya turizm sezonu geçireceklerini tamlayan Yağmur, "Bu sebeple toy destinasyonlar bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Özellikle Dalaman ve çevresini, Muğla'nın güzelliklerini toy keşfedecek turistler bizim düşüncesince şimdi da önemli. Yurt dışına yolculuk seyran oranıyla dikkati çekici Slovakların önümüzdeki zaman Muğla'yı keşfetmeleri bizim düşüncesince önemli. Gelecek gezgin sayısının ahir senelerde da artacağına inanıyorum. İyi borda bordaya zaman etmek düşüncesince gelişigüzel muhtelif tedbiri alıyoruz. Misafirlerimizi bekliyoruz." dedi.

Gelecek sene düşüncesince de hazırlıklara başladıklarını dile getiren Yağmur, amaçlarının dobra borda bordaya zaman etmek bulunduğunu anlatım etti.

Slovakya’dan aralarında yolculuk acentesi ve gazetecilerin de bulunmuş olduğu 188 yabanlık konvoy Muğla'da 3 gündüz sürecek gezinin peşi esna Antalya'ya geçecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ